General English Examination MCQs with solutions

1. Be careful when you mount ____ ox, it is ____ very moody creature

A

a,an

B

the,the

C

a,a

D

an,a

Article General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

2. Synonym of Pilfer is

A

gossip

B

loiter

C

trifle

D

steal

synonyms General English
Correct Answer: D
Explanation

steal stealthily in small amounts and often again and again

Correct Answered :

Wrong Answered :

3. Synonym of Hallowed is

A

old

B

sacred

C

decayed

D

mellowed

synonyms General English
Correct Answer: B
Explanation

Hallowed is the past participle of the verb hallow, a term that descends from the Middle English halowen. That word can in turn be traced back to halig, Old English for holy.

Correct Answered :

Wrong Answered :

4. Antonym of Cognizant is

A

afraid

B

ignorant

C

capable

D

aware

antonyms General English
Correct Answer: B
Explanation

knowledgeable of something especially through personal experience

Correct Answered :

Wrong Answered :

5. Antonym of Incipient is

A

concluding

B

dangerous

C

hasty

D

secret

antonyms General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

6. we are confident ____ winning the match

A

of

B

at

C

in

D

by

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

we are confident of winning the match

Correct Answered :

Wrong Answered :

7. Mum`s the word

A

complaining to your mother

B

sharing a secret

C

ready to defend oneself

D

keep quiet

idioms General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

8. The ____ of the ship is for ____

A

dye, die

B

piece, peace

C

sail, sale

D

bough, bow

homophones General English
Correct Answer: C
Explanation

The sail of the ship is for sale.

Correct Answered :

Wrong Answered :

9. to eat humble pie means

A

to eat good pie

B

to have to apologize

C

to have an excellent dish

D

humility

Idiom General English
Correct Answer: B
Explanation

make a humble apology and accept humiliation.

Correct Answered :

Wrong Answered :

10. one who is recalcitrant actually is

A

stubborn

B

appeasing

C

interfering

D

evil

One Word Substitution General English
Correct Answer: A
Explanation

difficult to manage or operate

Correct Answered :

Wrong Answered :

11. Fill in the blanks with suitable option:
When I was young,I____swim very well.

A

could

B

might

C

may

D

should

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

When i was young, i could swim very well.

Correct Answered :

Wrong Answered :

12. Change the sentence from direct speech to reported speech:
"I mean it when i say that the strong will conquer all hurdles."

A

He emphasized that the strong will conquer all hurdles.

B

He opined that the strong will be conquering all hurdles.

C

He stressed that strong would conquer all hurdles.

D

He focused on the fact that the strong can conquer all hurdles.

Direct / Indirect General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

13. When I was young, I ___ swim very well.

A

could

B

might

C

may

D

should

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

When i was young, i could swim very well.

Correct Answered :

Wrong Answered :

14. ____ you live long !

A

can

B

shall

C

must

D

may

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

may you live long!

Correct Answered :

Wrong Answered :

15. They were grateful for ____ bread we gave the.

A

the

B

an

C

a

D

none of the above

Article General English
Correct Answer: A
Explanation

They were very grateful for a bread we gave them.

Correct Answered :

Wrong Answered :

16. Synonym of Devoid is

A

evasive

B

hopeless

C

lacking

D

stupid

synonyms General English
Correct Answer: C
Explanation

being without a usual, typical, or expected attribute or accompaniment —used with of

Correct Answered :

Wrong Answered :

17. you always seem prepared ____ an argument

A

of

B

for

C

in

D

at

FIB General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

18. Bad blood

A

selfish purpose

B

stay where one is and not give up in spite of adversity

C

unfriendly feelings

D

to quite

idioms General English
Correct Answer: C
Explanation

ill feeling.
"there has always been bad blood between these families"

Correct Answered :

Wrong Answered :

19. Which word is closest in meaning to the underlined word in sentence?
It`s quite common to come across such incidents nowadays

A

ordinary

B

simple

C

mutual

D

routine

synonyms General English
Correct Answer: D
Explanation

occurring or appearing frequently

Correct Answered :

Wrong Answered :

20. Kids twelve and _____ can watch this movie

A

of

B

with

C

on

D

above

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

As per the given sentence , kids which are twelve or more years old could watch the movie

Correct Answered :

Wrong Answered :

21. His anger ____ as the situation became clear

A

dissipated

B

dissipate

C

dissipating

D

dissipates

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

His anger dissipated as the situation became clear.

Correct Answered :

Wrong Answered :

22. Identify the synonym of the underlined word
Tourism brings in 50% of the islands`s invisible earnings

A

Suitable

B

Unseen

C

Comfortable

D

Incredible

synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

23. Its ____ time that you accepted your mistake

A

in

B

about

C

off

D

above

FIB General English
Correct Answer: B
Explanation

its about time that you accepted your mistake

Correct Answered :

Wrong Answered :

24. Identify the imperative sentence

A

Will you have little more tea?

B

Bring me a glass of milk

C

The boys made a noise

D

A thing of beauty is joy forever

Imperative Sentence General English
Correct Answer: B
Explanation

Imperative sentences are used to issue a command or instruction, make a request, or offer advice. Basically, they tell people what to do. ... Imperative sentences usually end with a period but can occasionally end with an exclamation point.

Correct Answered :

Wrong Answered :

25. She had ____ small supporting part in ____ play

A

the , an

B

No article , an

C

an No article

D

a , the

Article General English
Correct Answer: D
Explanation

She had a small supporting part in the play

Correct Answered :

Wrong Answered :

26. ____ children enjoyed the stories of gods and goddesses of Greek mythology

A

An

B

A

C

The

D

No Article

Article General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

27. Choose the antonym of the underlined word
There is dearth of skilled workers in the area

A

Shortage

B

Plentifulness

C

Scarcity

D

Paucity

Antonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Plentifulness

Correct Answered :

Wrong Answered :

28. She ___ a confident and a practiced speaker who always ___ the audience

A

is , impress

B

is , impressing

C

is , impresses

D

were , impresses

FIB General English VERIFIED
Correct Answer: C
Explanation

She is a confident and a practiced speaker who impresses the audience.

Correct Answered :

Wrong Answered :

29. Identify the synonym of the underlined word
The Vatranas are looking for a little room in the mail, where they won`t be accessible to their friends

A

Applicable

B

Reachable

C

Amicable

D

Comparable

synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Reachable

Correct Answered :

Wrong Answered :

30. Choose the antonym of the underlined word
There is a very enticing dale in Rajasthan

A

dingle

B

dell

C

glen

D

hill

antonym General English
Correct Answer: D
Explanation

dale : an open river valley
hill : a local and well defined elevation of the land

Correct Answered :

Wrong Answered :

31. Teaching is an ____ profession

A

honorarry

B

hounorary

C

honourabile

D

honourable

Correct Spell General English
Correct Answer: D
Explanation

honourable

Correct Answered :

Wrong Answered :

32. I ____ that he was going abroad

A

new

B

kniew

C

kneiw

D

knew

Correct Spell General English
Correct Answer: D
Explanation

knew

Correct Answered :

Wrong Answered :

33. Even as a child i never liked going to ___ place.

A

These

B

An

C

The

D

That

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

That

Correct Answered :

Wrong Answered :

34. I like many of the jokes he makes from time to time, but not ___ of them are good

A

all

B

more

C

much

D

one

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

all

Correct Answered :

Wrong Answered :

35. He ____ confident even when he faces severe problems

A

remain

B

were remaining

C

have been remained

D

remains

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

He remains confident even when he faces severe problems

Correct Answered :

Wrong Answered :

36. Which of the following is a Declarative sentence?

A

The sun rises in the east

B

Please let me work

C

How hot it is!

D

Have you done your home-work?

Declarative Sentence General English
Correct Answer: A
Explanation

Option A is a fact, therefore it is correct

Correct Answered :

Wrong Answered :

37. A river can change its ____

A

Coursse

B

Corrse

C

Coarse

D

Course

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

Course : route or direction

Correct Answered :

Wrong Answered :

38. He ____ his left hand so typed with one hand.

A

had injured

B

injuries

C

have injured

D

injure

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

He had injured his left hand so he type with one hand.

Correct Answered :

Wrong Answered :

39. The book contains ____ series of elementary exercises for learners.

A

a

B

No Article

C

an

D

the

Article General English
Correct Answer: A
Explanation

The book contains a series of elementary exercises for learners

Correct Answered :

Wrong Answered :

40. ____ the people you invited are coming

A

Any

B

Each

C

This

D

All

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

All the people you invited are coming

Correct Answered :

Wrong Answered :

41. Identify the synonym of the underlined word
The stream had cut a rift in the rock

A

Rig

B

Tunnel

C

Channel

D

Crack

synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

Crack : long narrow opening

Correct Answered :

Wrong Answered :

42. He lacked the ____ to take up the project

A

confidanse

B

confidance

C

confidense

D

confidence

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

He lacked the confidence to take up the project

Correct Answered :

Wrong Answered :

43. The children were scared when the train was passing ____ a tunnel

A

in

B

through

C

over

D

below

FIB General English
Correct Answer: B
Explanation

through

Correct Answered :

Wrong Answered :

44. choose the antonym of the underlined word
The couple fled from home in the night

A

arrived

B

deserted

C

absconded

D

retreated

antonym General English
Correct Answer: A
Explanation

arrived

Correct Answered :

Wrong Answered :

45. ____ energy generated by ____ windmill drives all the drainage pumps

A

An No Article

B

The , a

C

No Article , an

D

A , No Article

Article General English
Correct Answer: B
Explanation

The energy generate by a windmill drives all the drainage pumps

Correct Answered :

Wrong Answered :

46. Even after ___ years, everything has remained ____ same

A

much , all

B

several , much

C

the , the

D

many , the

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

even after many years everything has remained the same

Correct Answered :

Wrong Answered :

47. Select the right antonym for the underlined word
People do not mimic their idols, but adore them.

A

praise

B

mock

C

joke

D

ridicule

antonym General English
Correct Answer: A
Explanation

praise

Correct Answered :

Wrong Answered :

48. All the best bargains were snapped up ____ hours

A

at

B

with

C

within

D

till

FIB General English
Correct Answer: C
Explanation

All the best bargains were snapped up within hours.

Correct Answered :

Wrong Answered :

49. Identify the synonym of underlined word
The middle aged man is a brilliant lawyer

A

Studious

B

Culpable

C

Stupid

D

Bright

synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

Bright

Correct Answered :

Wrong Answered :

50. Mohan killed the dog ____ a stick

A

By

B

With

C

From

D

Along

Preposition General English
Correct Answer: B
Explanation

The tool that was used to kill the dog by Mohan was a stick and so the correct preposition to use is with. Mohan killed the dog with a stick.

Correct Answered :

Wrong Answered :

51. The train ____ arrived before 6 am tomorrow

A

had

B

will have

C

have

D

has

# General English
Correct Answer: B
Explanation

The train will have arrived before 6am tomorrow.

Correct Answered :

Wrong Answered :

52. Identify the antonym of the word Cavil

A

complain

B

object

C

appreciate

D

deride

Antonym General English
Correct Answer: C
Explanation

to make often peevish criticisms or objections about matters that are minor, unimportant, or irrelevant

Correct Answered :

Wrong Answered :

53. I saw ____ inkpot lying in ____ room

A

A, an

B

An, the

C

The ,an

D

An, an

Article General English
Correct Answer: B
Explanation

I saw an ink pot lying in the room.

Correct Answered :

Wrong Answered :

54. Identify the synonym of the word Casual

A

Punish

B

Occasional

C

Regular

D

Mischance

synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

not designed to be worn only on special occasions

Correct Answered :

Wrong Answered :

55. Identify the antonym of the word Ail

A

Comfort

B

Afflict

C

Distress

D

Pain

antonym General English
Correct Answer: A
Explanation

an abnormal state that disrupts a plant`s or animal`s normal bodily functioning

Correct Answered :

Wrong Answered :

56. It rained ____ whole night.

A

A

B

The

C

An

D

Any

Article General English
Correct Answer: B
Explanation

It rained THE whole night....!!

Correct Answered :

Wrong Answered :

57. Rohan had to change his plan of going out ____ because of the sudden rain.

A

at a stretch

B

at an arm`s length

C

at the eleventh hour

D

at the mercy

# General English
Correct Answer: C
Explanation

at the eleventh hour

Correct Answered :

Wrong Answered :

58. Human beings always ___ comfort in their living.

A

love

B

loves

C

loving

D

is living

# General English
Correct Answer: A
Explanation

Human beings always love comfort in their living.

Correct Answered :

Wrong Answered :

59. I was wondering ____ gift is this?

A

Whom

B

Whose

C

When

D

Who

# General English
Correct Answer: B
Explanation

I was wondering whose gift is this

Correct Answered :

Wrong Answered :

60. I like learning new languages. French is ____ easy language.

A

A

B

An

C

The

D

No Article

Article General English
Correct Answer: B
Explanation

I like learning new languages. French is an easy language.

Correct Answered :

Wrong Answered :

61. Choose the correct synonym for the highlighted word
Don`t believe anything she says. More than half of what she says is fictitious.

A

Factual

B

Imaginary

C

Truthful

D

Honest

synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

conventionally or hypothetically assumed or accepted

Correct Answered :

Wrong Answered :

62. The vegetable cutlet made of potatoes and ____ broke into small ____

A

Pieces , Peas

B

Peas , Pieces

C

Peas , Peace

D

Peace , Pieces

FIB General English
Correct Answer: B
Explanation

peas , pieces

Correct Answered :

Wrong Answered :

63. I am feeling quite full. I ____

A

eat

B

ate

C

have just eaten

D

will eat

FIB General English
Correct Answer: C
Explanation

have just eaten

Correct Answered :

Wrong Answered :

64. Choose the correct synonym for the highlighted word
That they suddenly formed an alliance makes me Suspicous

A

Mistrustful

B

Confident

C

Believable

D

Convinced

synonym General English
Correct Answer: A
Explanation

Mistrustful

Correct Answered :

Wrong Answered :

65. Mr. Sharma became ____ Chancellor of a university in 1965

A

A

B

An

C

The

D

No Article

Article General English
Correct Answer: C
Explanation

Mr. Sharma became the chancellor of a university in 1965

Correct Answered :

Wrong Answered :

66. There is no forecast of rain and it is sunny now. But it still ___ rain.

A

May

B

Should

C

Must

D

Could

Verb General English
Correct Answer: A
Explanation

There is no forecast of rain and it is sunny now. But it still may rain

Correct Answered :

Wrong Answered :

67. He wanted a break from monotony of his job. So he ____ on an adventure

A

set aside

B

set back

C

set off

D

set up

FIB General English
Correct Answer: C
Explanation

He wanted a break from monotony of his job. Sho he set off on an adventure

Correct Answered :

Wrong Answered :

68. Rearrange the following jumbled up sentence into a meaningful one
asked/i/come/to/him/today

A

I asked to come to him today.

B

I asked him to come today.

C

Today i come to him asked

D

Today i come him to asked

Sentence Rearrangement General English
Correct Answer: B
Explanation

I asked him to come today

Correct Answered :

Wrong Answered :

69. I am hungry. I ___ to eat.

A

want

B

wants

C

am wanting

D

will wants

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

I am hungry. I want to eat

Correct Answered :

Wrong Answered :

70. I will ____ all your terms and conditions ____ the last one.

A

accept, expect

B

except, accept

C

accept , except

D

expect, except

FIB General English
Correct Answer: C
Explanation

accept, except

Correct Answered :

Wrong Answered :

71. A mother has to ___ the pangs of giving ___ to her child

A

Bear , birth

B

Bare , berth

C

Bare , birth

D

Bear , berth

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

Bear , birth

Correct Answered :

Wrong Answered :

72. He drove his car at ___ speed of hundred kilometers ___ hour.

A

A, a

B

An, an

C

A, an

D

The, a

Article General English
Correct Answer: C
Explanation

A, an

Correct Answered :

Wrong Answered :

73. Rearrange the following jumbled up sentence into a meaningful one
Published/well/is/a/poet/Gorden

A

Gorden is a well published poet

B

Poet is a well published gorden.

C

Well published poet gorden is.

D

Published well a poet gorden.

Sentence Rearrangement General English
Correct Answer: A
Explanation

Gorden is a well published poet

Correct Answered :

Wrong Answered :

74. The landlord ___ set tough terms and conditions before he rents out his flat.

A

must

B

may

C

can

D

would

Modal General English
Correct Answer: A
Explanation

The landlord must set tough terms and conditions before he rents out his flat.

Correct Answered :

Wrong Answered :

75. Identify the meaning of the underlined idiom
I have done enough, now the ball is in your court.

A

It is up to you to make the contribution

B

It is up to you to work hard

C

It is up to your to make the conclusion

D

It is up to you to make the next decision or step

Idiom General English
Correct Answer: D
Explanation

The ball is in your court
If we say that the ball is in someone`s court, we mean that they need to do something before any progress can be made, and if we put the ball in someone`s court, we make sure that they are responsible for whatever happens next:
I`ve offered to pay for her driving lessons, but the ball`s in her court now.

Correct Answered :

Wrong Answered :

76. Choose the correct preposition to complete the sentence
The dog sat ____ the tree.

A

besides

B

through

C

beneath

D

beyond

Preposition General English
Correct Answer: C
Explanation

The dog sat beneath the tree.

Correct Answered :

Wrong Answered :

77. He is not coming this ____ because he is still feeling ____

A

weak, week

B

weak, weak

C

week, week

D

week, weak

Homophones General English
Correct Answer: D
Explanation

He is not coming this week because he is still feeling weak

Correct Answered :

Wrong Answered :

78. It was clearly instructed that the attendees ____ wear a formal dress.

A

must

B

may

C

can

D

could

Modal General English
Correct Answer: A
Explanation

It was clearly instructed that the attendees must wear a formal dress

Correct Answered :

Wrong Answered :

79. The librarian said to the students, "You ____ not speak loudly."

A

can

B

would

C

must

D

might

Modal General English
Correct Answer: C
Explanation

The librarian said to the students, "you mut not speak loudyly."

Correct Answered :

Wrong Answered :

80. The rabbit ate the ____ carrot, hiding in his ____

A

hole, whole

B

whole, hole

C

hole, hole

D

whole, whole

Homophones General English
Correct Answer: B
Explanation

The rabbit ate the whole carrot, hiding in his hole

Correct Answered :

Wrong Answered :

81. He ____ is wise

A

who controls his anger

B

whose anger controls

C

whom his anger controls

D

who his anger controls

FIB General English
Correct Answer: A
Explanation

He who controls his anger is wise

Correct Answered :

Wrong Answered :

82. If we are late we will simply ____ any seats that is available ____ the one behind the driver

A

accept, except

B

except, except

C

accept, accept

D

except, accept

Homophones General English
Correct Answer: A
Explanation

If we are late we will simply accept any seats that is available except the one behind the driver

Correct Answered :

Wrong Answered :

83. Have you ever seen ____ Taj Mahal in Agra?

A

a

B

an

C

the

D

no article required

Article General English
Correct Answer: C
Explanation

Have you ever seen the Taj Mahal in Agra?

Correct Answered :

Wrong Answered :

84. Choose the correct meaning of the underlined idiom
The actor got very emotional and broke down in the middle of his speech.

A

failed

B

wept

C

panicked

D

shouted

General General English
Correct Answer: B
Explanation

wept

Correct Answered :

Wrong Answered :

85. Tenzing was ___ first man to climb Mount Everest in 1953

A

the

B

a

C

an

D

no article required

Article General English
Correct Answer: A
Explanation

Tenzing was the first man to climb Mount Everest in 1953

Correct Answered :

Wrong Answered :

86. I ____ down the lane for quite some time.

A

have walk

B

had walking

C

had been walking

D

have been walk

Tense General English
Correct Answer: C
Explanation

I had been walking down the lane for quite some time

Correct Answered :

Wrong Answered :

87. Choose the coordinating clause in the given sentence
The sports men get up early because they exercise in the morning.

A

The sports men

B

The sports men get up early

C

The sports men get up early and

D

because they exercise in the morning

Clause General English
Correct Answer: D
Explanation

because they exercise in the morning

Correct Answered :

Wrong Answered :

88. There is always an exodus ____ the coast ___ holiday times

A

of, in

B

to, off

C

to, during

D

off, in

FIB General English
Correct Answer: C
Explanation

to, during

Correct Answered :

Wrong Answered :

89. Choose the correct Synonym of the underlined word
She gave a ludicurous suggestion

A

useful

B

nice

C

absurd

D

practical

synonym General English
Correct Answer: C
Explanation

amusing or laughable through obvious absurdity, incongruity, exaggeration, or eccentricity

Correct Answered :

Wrong Answered :

90. Mirrors in a __ room often give an __ of space

A

spacious , illusion

B

specious, allusion

C

spacious, allusion

D

specious, illusion

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

specious, illusion

Correct Answered :

Wrong Answered :

91. Choose the correct synonym of the underlined word
The grass is still damp

A

dry

B

wet

C

cool

D

soft

synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

slightly wet

Correct Answered :

Wrong Answered :

92. Identify the correct meaning of the underlined idiom / phrase
The message from management came through loud and clear

A

in a loud voice

B

in a clear manner

C

in a composed way

D

in a delayed manner

Idiom General English
Correct Answer: B
Explanation

loud and clear ... in a way that is easily understood

Correct Answered :

Wrong Answered :

93. The company ____ to invest in a modern computer system

A

needs

B

must

C

might

D

could

Modal General English
Correct Answer: A
Explanation

The company needs to invest in a modern computer system

Correct Answered :

Wrong Answered :

94. The company members have different but ____ skills that can ____ the progress of the organization

A

complementary, further

B

complimentary, farther

C

complimentary, further

D

complementary, farther

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

complementary, farther

Correct Answered :

Wrong Answered :

95. They have shown ___ interest in bidding for ____ company

A

an, an

B

an, No Article

C

a, an

D

an, the

Article General English
Correct Answer: D
Explanation

an, the

Correct Answered :

Wrong Answered :

96. She ___ speak three languages

A

shall

B

can

C

ought

D

need

model General English
Correct Answer: B
Explanation

she can speak three languages

Correct Answered :

Wrong Answered :

97. Choose the option that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.
I ___this book since morning

A

shall be reading

B

read

C

had been reading

D

have had read

# General English
Correct Answer: C
Explanation

had been reading

Correct Answered :

Wrong Answered :

98. Choose the option that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete .
I___make sure that he performs better

A

might

B

should have

C

would have

D

Will

Modal General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

99. What is the Antonym of "Terrible"?

A

Tranquilizing

B

Dreadfufal

C

Fearsome

D

Awful

Antonym General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

100. Insert the correct article in the blank given
Are you ____ Engineer from the Gas Company?

A

the

B

an

C

off

D

a

Article General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

101. Choose the option which gives the exact order of the parts which are labelled A, B, C and D to produce a correct sentence.
A. by an emperor named Shah Jahan
B. The Taj Mahal is a
C. in memory of his wife Mumtaz Mahal
D. beautiful monument built

A

BDAC

B

ACDB

C

BCAD

D

BADC

Sentence Rearrangement General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

102. Choose the option that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.
By the next month, we shall____the project

A

completing

B

has completed

C

completed

D

have completed

# General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

103. Insert the correct preposition in the blank given:
We talked___the solution.

A

about

B

below

C

above

D

at

# General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

104. Select the meaning of the following idiom/phrase:
"Apple Pie Order"

A

Related to fruits packing

B

In random order

C

Related to dry fruits packing

D

in perfect order

Idiom General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

105. Insert the correct preposition in the blank given:
He doesn`t approve           swearing.

A

also

B

of

C

off

D

away

# General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

106. What is the Synonym of "Bizarre"?

A

Normal

B

Intimate

C

Frequent

D

Freakish

Synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

107. Choose the pair of words that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.
The ____the car is, the____we will reach.

A

Slower, sooner

B

fancier, better

C

costlier, faster

D

Faster, sooner

FIB General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

108. Choose the correct tense for the following sentence.
Sukanya is typing.

A

Simple past

B

Simple present

C

Present continuous

D

Past perfect

Tenses General English
Correct Answer: C
Explanation

Sukanya is typing presently and that is a continuous action.

Correct Answered :

Wrong Answered :

109. Fill in the blanks
When I went back to my home four years ago, i saw that a lot of changes_______.

A

Had taken place

B

Have taken place

C

Are taking place

D

Were taking place

tenses General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

110. Bella, I _____ seen you in a long time, how have you been?

A

was seen

B

saw

C

haven`t seen

D

hadn`t seen

tenses General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

111. Sam ____ the marathon for the first time in 2007.

A

Has run

B

Ran

C

Is running

D

runs

Tenses General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

112. Select the correct tense for the following
Did you play tennis today?

A

Present perfect

B

Simple past

C

Past progressive

D

Present perfect prgressive

Tenses General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

113. The earth moves around the sun.

A

Simple past

B

Past perfect

C

Simple perfect

D

Past future perfect

Tenses General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

114. I ___ ice cream.

A

likes

B

liked

C

have been liking

D

like

Tenses General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

115. I shall visit the book fair tommorow.

A

Past perfect

B

Simple future

C

future continuous

D

present perfect

Tenses General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

116. Select the correct tense
He goes to work.

A

Simple past

B

past perfect

C

present

D

past future perfect

Tenses General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

117. Choose the correct tense
Have you seen the current bollywood films.

A

Past perfect

B

Present perfect

C

Simple past

D

Simple present

Tenses General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

118. Choose the correct tense
Will you be 13 or 14 next month?

A

past perfect

B

present continuous

C

will-future

D

present perfect

Tenses General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

119. Fill in the blanks
I am sorry the house is not available any longer. It ____ to a timber tycoon.

A

was being sold

B

will be sold

C

is sold

D

has been sold

tenses General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

120. I am going to _____European country.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

121. _____ lion is a ferocious animal.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

122. He is _____ honest official.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: B
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

123. Taj Mahal is made of _____ marble.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

124. Let us play_____ chess.

A

an

B

a

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

125. He was ____best student in class.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

126. _____ man is mortal.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Aticles General English
Correct Answer: D
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

127. New York is ____ large city.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

128. I live in an apartment. ______ apartment is new.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: C
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

129. I have been waiting for_______ long time.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: A
Explanation

#

Correct Answered :

Wrong Answered :

130. The only sport I enjoy is_____ hockey.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Article General English
Correct Answer: D
Explanation

no article

Correct Answered :

Wrong Answered :

131. I want ____ egg for the recipe, but we are out.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: B
Explanation

an

Correct Answered :

Wrong Answered :

132. I can`t live on____ 500 dollars a month.

A

a

B

an

C

the

D

no article

Articles General English
Correct Answer: D
Explanation

no article

Correct Answered :

Wrong Answered :

133. What is the synonym of `hearty`?

A

Cold

B

Warm

C

Warmly

D

Cordially

Synonyms General English
Correct Answer: B
Explanation

Warm

Correct Answered :

Wrong Answered :

134. What is the synonym of `several`?

A

many

B

a few

C

a lot of

D

some

Synonym General English
Correct Answer: A
Explanation

Many

Correct Answered :

Wrong Answered :

135. Synonym of COUP is

A

Accident

B

Sudden overthrow

C

Clever reply

D

Small enclosure

Synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Sudden overthrow

Correct Answered :

Wrong Answered :

136. Synonym of GATHERED is?

A

Dispersed

B

assembled

C

Pooled

D

Partled

Synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Assembled

Correct Answered :

Wrong Answered :

137. Synonym of BRIDLE is?

A

To bow

B

Insult

C

Criticise

D

Control

Synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

Control

Correct Answered :

Wrong Answered :

138. What is the synonym of "Apathy"?

A

Quickness

B

Anger

C

Indifference

D

Behaviour

Synonym General English
Correct Answer: C
Explanation

Indifference

Correct Answered :

Wrong Answered :

139. What is the synonym of " unkempt"?

A

Tiny

B

Proper

C

Untidy

D

Torn

Synonym General English
Correct Answer: C
Explanation

Untidy

Correct Answered :

Wrong Answered :

140. Synonym of WRATH is?

A

Violence

B

Hatred

C

Anger

D

Jealousy

Synonym General English
Correct Answer: C
Explanation

Anger

Correct Answered :

Wrong Answered :

141. Synonym of IMMUNE is?

A

Statutory

B

Hostile

C

Exempt

D

Disturbing

Synonym General English
Correct Answer: C
Explanation

Exempt

Correct Answered :

Wrong Answered :

142. Synonym of "Stagnant" is?

A

immovable

B

stationary

C

unaltered

D

contaminated

Synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Stationary

Correct Answered :

Wrong Answered :

143. Synonym of " destitution"?

A

beggary

B

moderation

C

poverty

D

humility

Synonym General English
Correct Answer: C
Explanation

Poverty

Correct Answered :

Wrong Answered :

144. What is the synonym of REJOICE?

A

Rename

B

Delight

C

Rejoin

D

rebuild

Synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Delight

Correct Answered :

Wrong Answered :

145. What is the synonym of ECSTASY?

A

Greed

B

Strong

C

Exhausted

D

Joy

Synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

Joy

Correct Answered :

Wrong Answered :

146. Synonym of BEGETS is?

A

loses

B

produces

C

avoids

D

expects

Synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Produces

Correct Answered :

Wrong Answered :

147. IMITATE is a synonym of?

A

Emulate

B

Question

C

Deny

D

Discuss

Synonym General English
Correct Answer: A
Explanation

Emulate

Correct Answered :

Wrong Answered :

148. Reflective is a synonym of?

A

Affectionate

B

Confident

C

Gloomy

D

Pensive

Synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

Pensive

Correct Answered :

Wrong Answered :

149. Choose the synonym of the following
Thrift

A

Extravagance

B

Wickedness

C

Economy

D

Miserliness

Synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

Miserliness

Correct Answered :

Wrong Answered :

150. Synonym of ABORTIVE?

A

Consuming

B

Familiar

C

Financing

D

Unsuccessful

Synonym General English
Correct Answer: D
Explanation

Unsuccessful

Correct Answered :

Wrong Answered :

151. What is the synonym of PREDICAMENT?

A

Quandary

B

Truthful

C

Easy

D

Denial

Synonym General English
Correct Answer: A
Explanation

Quandary

Correct Answered :

Wrong Answered :

152. Synonym of OGLE

A

Gaze

B

Parental

C

Seaming

D

Leach

Synonym General English
Correct Answer: A
Explanation

Gaze

Correct Answered :

Wrong Answered :

153. Synonym of Indolent is?

A

Urgent

B

Lazy

C

Menacing

D

Active

Synonym General English
Correct Answer: B
Explanation

Lazy

Correct Answered :

Wrong Answered :

154. What is the antonym of ENORMOUS?

A

soft

B

average

C

tiny

D

weak

Antonyms General English
Correct Answer: C
Explanation

Enormous means huge, and complete opposite(antonym) of huge is Tiny.

Correct Answered :

Wrong Answered :

155. What is the antonym of COMMISIONED?

A

Started

B

Closed

C

Finished

D

Terminated

Antonyms General English
Correct Answer: D
Explanation

Terminated

Correct Answered :

Wrong Answered :

156. Antonym of Exodus is:

A

Influx

B

Home coming

C

Return

D

Restoration

Antonyms General English
Correct Answer: A
Explanation

Exodus means mass departure of people and influx is an arrival or entry of large number of people. Hence Influx is complete opposite of Exodus.

Correct Answered :

Wrong Answered :

157. What is the opposite of Quiescent?

A

Active

B

Dormant

C

Weak

D

Unconcerned

Antonyms General English
Correct Answer: A
Explanation

Quiescent means being in a state of inactivity, therefore active is the antonym of Quiescent.

Correct Answered :

Wrong Answered :

158. The antonym of BELITTLE?

A

Criticize

B

Flatter

C

Exaggerate

D

Adore

Antonyms General English
Correct Answer: C
Explanation

Exaggerate

Correct Answered :

Wrong Answered :

159. The antonym for FLAGITIOUS.

A

Innocent

B

Vapid

C

Ignorant

D

Frivolous

Antonyms General English
Correct Answer: A
Explanation

INNOCENT

Correct Answered :

Wrong Answered :

160. Antonym of CULPABLE?

A

Defendable

B

Blameless

C

Careless

D

Irresponsible

Antonyms General English
Correct Answer: B
Explanation

Blameless

Correct Answered :

Wrong Answered :

161. Antonym of FOREMOST is?

A

Disposed

B

Unimportant

C

Hindmost

D

Premature

Antonyms General English
Correct Answer: B
Explanation

unimportant

Correct Answered :

Wrong Answered :

162. Antonym of impertinent?

A

Respectful

B

Smooth

C

Healthy

D

Impressive

Antonyms General English
Correct Answer: A
Explanation

Respectful

Correct Answered :

Wrong Answered :

163. What is the antonym of DISDAIN?

A

Penitence

B

Humility

C

Love

D

Admiration

Antonyms General English
Correct Answer: D
Explanation

Admiration

Correct Answered :

Wrong Answered :

164. What is the Lofted?

A

Puny

B

Humble

C

Insignificant

D

Casual

Antonyms General English
Correct Answer: B
Explanation

Humble

Correct Answered :

Wrong Answered :

165. Antonym of OBSOLETE?

A

Permanent

B

Ancient

C

Renovated

D

Recent

Antonyms General English
Correct Answer: D
Explanation

RECENT

Correct Answered :

Wrong Answered :

166. Antonym of Rebuked?

A

Praised

B

Received

C

Awarded

D

Invited

Antonyms General English
Correct Answer: A
Explanation

Praised

Correct Answered :

Wrong Answered :

CONTACT US

  • J & K

  • admin@prepmart.in

  • LIKE AND SHARE YOUR EXPERIENCE

    Like Us on Facebook Join Us on Telegram
    VISITORS COUNT 7 6 6 4 3 3
    Developed By : Azhar Rashid Teli