General English MCQs For JKSSB

1. Identify the part of the sentence that has an error:
The college offer al the courses of arts and humanity but not courses of science.

A

The college offer

B

the courses

C

of arts and humanity

D

but no courses of science

Error Reporting JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

The college offer

Correct Answered :

Wrong Answered :

2. What kind of a phrase is the underlined part of the sentence?
The glass full of water when it slipped from his hands.

A

Verb phrase

B

Adverb phrase

C

Prepositional phrase

D

Adjective phrase

Phrase JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Adjective phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

3. Identify the antonym for the word - jeopardy

A

escapade

B

revelry

C

peril

D

safety

Antonym JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

safety

Correct Answered :

Wrong Answered :

4. What kind of a phrase is the underlined part of the sentence?
The diamond is shining brightly, that everyone is mesmerized by it.

A

Adverb phrase

B

Adjective phrase

C

Noun phrase

D

Verb phrase

Phrase JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Adverb phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

5. Identify the Antonym for the word - disparity

A

visibility

B

vulgarity

C

humility

D

similarity

Antonym JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

similarity

Correct Answered :

Wrong Answered :

6. Choose the correct word substitute for the following sentence:
one who engages in an art, science, study, or sport for pleasure rather than payment

A

amateur

B

dramatist

C

provocateur

D

professional

General English JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Amateurish. One who engages in an art, science, study, or athletic activity as a pastime rather than as a profession. Of or performed by an amateur.

Correct Answered :

Wrong Answered :

7. Identify the synonym for the word- acrimony

A

rancor

B

civility

C

matrimony

D

obstinacy

Synonym JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

rancor

Correct Answered :

Wrong Answered :

8. Identify the synonym for the word - imminent

A

Important

B

expedient

C

impending

D

unlikely

Synonym JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

impending

Correct Answered :

Wrong Answered :

9. Identify the part of the sentence that has an error:
The dog pounced in the thief when he tried to run away.

A

The dog pounced

B

in the thief

C

when he tried

D

tried to run way

Error Reporting JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

in the thief

Correct Answered :

Wrong Answered :

10. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Call me James.

A

Let me be called James.

B

Let me call James.

C

Let called James.

D

Let me called James.

Active/Passive Voice Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Let me be called James.

Correct Answered :

Wrong Answered :

11. Fill the blank B with suitable pronoun.
B. I decided to spend my free time productively. I started doing some crafts so that I can sell them to earn some money. My husband was surprised to see that I had made some bracelets and asked me if I made all of ____(A)____. I told him I ____(B)____ made each of them. He was so proud.

A

itself

B

mineself

C

myself

D

me

Pronouns Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

myself

Correct Answered :

Wrong Answered :

12. Fill the blank A with suitable pronoun.
A. I decided to spend my free time productively. I started doing some crafts so that I can sell them to earn some money. My husband was surprised to see that I had made some bracelets and asked me if I made all of ____(A)____. I told him I ____(B)____ made each of them. He was so proud.

A

these

B

this

C

them

D

that

Pronouns Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

them

Correct Answered :

Wrong Answered :

13. Choose the best preposition from the given alternatives for the blank in the given question.
_________________ an engineer, he is a novelist

A

Besides

B

Across

C

Beside

D

Against

Prepositions Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Besides

Correct Answered :

Wrong Answered :

14. From the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Throw under the bus.

A

Sick

B

To get upset

C

To betray a partner

D

That`s true, I agree

Idiom & Phrases Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

To betray a partner

Correct Answered :

Wrong Answered :

15. From the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Get under skin.

A

To catch up to someone after they have gone

B

To bother a person

C

Accept something and move on

D

To have a try at something

Idiom & Phrases Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

To bother a person

Correct Answered :

Wrong Answered :

16. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Lionel Messi wins best FIFA player of ____________ year.

A

the

B

a

C

No Article

D

an

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

17. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: the inauguration of the Republic of India is an
Q: a gesture of dedication of the entire nation’s talent
R: and resources to the realisation of worthy purposes
S: act of high faith in the people of this country

A

PSQR

B

SQRP

C

PQSR

D

SRQP

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

PSQR

Correct Answered :

Wrong Answered :

18. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word "ESCHEW ".

A

Double

B

Reject

C

Shake

D

Keep

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Keep

Correct Answered :

Wrong Answered :

19. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
_____________ essay is generally a short piece of writing outlining the writer`s perspective or story.

A

A

B

An

C

No Article

D

The

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

An

Correct Answered :

Wrong Answered :

20. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " MUNDANE ".

A

Exciting

B

Exotic

C

Routine

D

Dramatic

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Routine

Correct Answered :

Wrong Answered :

21. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: sources of pollution, and State governments
Q: must be made accountable for this
R: sustainable solutions must be found for stubble-burning and the
S: use of solid fuels in households, the two major

A

RSPQ

B

RSQP

C

RPQS

D

RQSP

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

RSPQ

Correct Answered :

Wrong Answered :

22. Fill in the blanks with suitable pair of words.
Barack Obama`s ____________ book “A Promised Land” was published _____________ year.

A

peace, piece

B

latest, last

C

last, latest

D

piece. peace

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

latest, last

Correct Answered :

Wrong Answered :

23. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Do not force me, Adams.

A

Let me be forced, Adams

B

Let be forced, Adams.

C

Let me force, Adams.

D

Let me not be forced, Adams.

Active/Passive Voice Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Let me not be forced, Adams

Correct Answered :

Wrong Answered :

24. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
The way to a man`s heart is __________ his stomach.

A

along

B

for

C

through

D

after

Prepositions Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

through

Correct Answered :

Wrong Answered :

25. Fill in the blanks with suitable Prepositions from the given alternatives.
The International Union ________ the Conservation of Nature identifies the endangered species every year

A

for

B

over

C

from

D

at

Prepositions Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

for

Correct Answered :

Wrong Answered :

26. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
In April last year, ________ Reserve Bank of India issued a directive on Storage of Payment System Data.

A

the

B

No Article

C

an

D

a

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

27. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: predecessors, have been poor
Q: Kohli`s men, like many of their
R: travellers beyond the subcontinent
S: the sobering truth is that

A

PSRQ

B

PQRS

C

SQPR

D

SQRP

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

SQPR

Correct Answered :

Wrong Answered :

28. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P. to the people of all ages from
Q. physical activities along with the proper
R. any background and abilities
S. nutrition are really very beneficial

A

QSPR

B

RQSP

C

RQPS

D

QSRP

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

QSPR

Correct Answered :

Wrong Answered :

29. Fill the blank A with suitable pronouns.
A. I have a male Persian cat as my pet. His name is Bingo. My parents gifted him on my fifteenth birthday. They said Bingo was ____(A)____ now and that I had to take care of him. Even though they said that, they still act like Bingo is ____(B)____ too, which sometimes irritates me.

A

me`s

B

hers

C

mine

D

my

Pronouns Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Mine

Correct Answered :

Wrong Answered :

30. Fill the blank B with suitable pronouns.
B. I have a male Persian cat as my pet. His name is Bingo. My parents gifted him on my fifteenth birthday. They said Bingo was ___(A)____ now and that I had to take care of him. Even though they said that, they still act like Bingo is ____(B.)____ too, which sometimes irritates me.

A

hers

B

his

C

mine

D

theirs

Pronouns Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

theirs

Correct Answered :

Wrong Answered :

31. From the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Chew the fat.

A

Go through an emotional breakdown

B

To reveal something

C

A short sleep, usually during the day

D

A long and informal conversation with someone

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

A long and informal conversation with someone

Correct Answered :

Wrong Answered :

32. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
The rains swept away the vehicles.

A

The vehicles have been swept away by the rains.

B

The vehicles had swept away by the rains

C

The vehicles are swept away by the rains.

D

The vehicles were swept away by the rains.

Active/Passive Voice Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

The vehicles were swept away by the rains.

Correct Answered :

Wrong Answered :

33. From the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase. Goose egg

A

Unable to produce movement

B

To disturb or irritate someone

C

An informal visit

D

Nothing

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Nothing

Correct Answered :

Wrong Answered :

34. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word "URBANE".

A

Poised

B

Elegant

C

Affable

D

Uncultured

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Uncultured

Correct Answered :

Wrong Answered :

35. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " AMBULATE ".

A

Crush

B

Sacred

C

Secret

D

Step

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Step

Correct Answered :

Wrong Answered :

36. Fill in the blanks with suitable pair of words.
People have ______________ to this town from all over Europe; later on, they may decide to __________ elsewhere.

A

immigrated, emigrate

B

hanged, hung

C

emigrated, immigrate

D

hung, hanged

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

immigrated, emigrate

Correct Answered :

Wrong Answered :

37. Find the correct active/passive voice for the given sentence in passive/active voice from the given alternatives.
Didn`t you call him?

A

Wasn`t he called by you?

B

Was he called by you?

C

Wasn`t he call by you?

D

Wasn`t he called you?

Active/Passive Voice Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Wasn`t he called by you?

Correct Answered :

Wrong Answered :

38. B. Once when I was feeling low, my father gave ____(A)____ a paper in which was written "No matter what you do, no matter how many times you screw up and think to ____(B)____ there is no point to carry on - keep going. Don`t quit." I have that paper safe and I read it often.

A

yourself

B

myself

C

me

D

you

39. A. Once when I was feeling low, my father gave ____(A)____ a paper in which was written "No matter what you do, no matter how many times you screw up and think to ____(B)____ there is no point to carry on - keep going. Don`t quit." I have that paper safe and I read it often.

A

myself

B

mine

C

i

D

me

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

me

Correct Answered :

Wrong Answered :

40. Fill in the blanks suitable preposition from the given alternatives
The pen is ____ the table

A

till

B

through

C

besides

D

beneath

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

beneath

Correct Answered :

Wrong Answered :

41. Fill in the blanks with suitable article from the given alternatives
English has become one of ____ common languages among people

A

an

B

the

C

a

D

No article

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

42. Fill in the blanks with suitable pair of words
A ____ rooftop was was mounted on the fields of the most ____ hotel in town.

A

formerly, formally

B

latest, last

C

oral, aural

D

Luxuriant, luxurious

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Luxuriant, luxurious

Correct Answered :

Wrong Answered :

43. Find the correct active/passive voice for the given sentence in passive/active voice from the given alternatives.
They are weaving silk sarees here.

A

Silk sarees are woven by them here

B

Silk sarees were being woven by them here.

C

Silk sarees are being woven by them here

D

Silk sarees were woven by them here

Active / Passive Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Silk sarees are being woven by them here

Correct Answered :

Wrong Answered :

44. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word CALLOW

A

Claim

B

Sophisticated

C

Immature

D

Mature

Synonym Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Immature

Correct Answered :

Wrong Answered :

45. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word ASTUTE

A

Brainly

B

Clever

C

Foolish

D

Adroit

Antonym Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Foolish

Correct Answered :

Wrong Answered :

46. Find the correct active/passive voice from the given sentence in passive/active voice from the given alternatives
They bundled the crackers.

A

The crackers are bundled by them

B

The crackers bundled by them.

C

The crackers were bundled by them

D

The crackers had bundled by them

Active / Passive Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The crackers were bundled by them

Correct Answered :

Wrong Answered :

47. Fill in the blanks with suitable preposition from the given alternatives.
All the trekkers walked ____ the forest

A

on

B

before

C

through

D

after

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

through

Correct Answered :

Wrong Answered :

48. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options
Q: the public accounts committee, not being an excecutive body.
P: can only make decisions that are advisory by nature
R: was introduced in 1921 after its first mention
S: in the Government of india act, 1919

A

QPRS

B

QRPS

C

SQRP

D

SRQP

Sentence Rearrangement Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

QPRS

Correct Answered :

Wrong Answered :

49. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives
The company is looking for ____ MA graduate.

A

No article

B

an

C

a

D

the

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Because even the word M is a consonant it is pronounced as "em" so it is a vowel sound we have to use an.

Correct Answered :

Wrong Answered :

50. Fill in the blanks with suitable idom/phrase from the given alternatives
Her speech during the gathering is completely ____ with what we discussed las month

A

at odds

B

way forward

C

in the water

D

run out

Idiom/Phrases Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

at odds

Correct Answered :

Wrong Answered :

51. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
I am living ____________ my parents.

A

with

B

since

C

through

D

at

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

with

Correct Answered :

Wrong Answered :

52. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
They clean the terrace.

A

The terrace is clean by them.

B

The terrace was cleaned by them.

C

The terrace is cleaned by them.

D

The terrace cleaned them.

Active / Passive Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The terrace is cleaned by them.

Correct Answered :

Wrong Answered :

53. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Change the room.

A

Let the room be changed.

B

Let the room changed.

C

Let the room change.

D

Let change the room.

Active / Passive Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Let the room be changed.

Correct Answered :

Wrong Answered :

54. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " UPHOLD ".

A

Hoist

B

Sustain

C

Assist

D

Destroy

Antonym Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Destroy

Correct Answered :

Wrong Answered :

55. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Most of ______________ chimneys come with a lifetime warranty offer so that you can enjoy cooking for many years.

A

No Article

B

a

C

an

D

the

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

56. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: the main objective of the International apple festival
Q: the apples of Uttarakhand to the international market
R: is to promote apple production in the state and to promote
S: organised in Dehradun where around fifty types were exhibited

A

SRPQ

B

PQRS

C

SQRP

D

PSRQ

Sentence Rearrangement Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

PSRQ

Correct Answered :

Wrong Answered :

57. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
She has been in ____________ since Boju entered my life.

A

the horizon

B

zero tolerance

C

heart touching

D

seventh heaven

Idiom/Phrases Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

seventh heaven

Correct Answered :

Wrong Answered :

58. Fill in the blanks with suitable pair of words.
As Bose ____________ his soldiers into war, his armour seemed to be made of __________.

A

lose, loose

B

lead, led

C

led, lead

D

loose, lose

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Lead is a chemical element with the symbol Pb (from the Latin plumbum) and atomic number 82. It is a heavy metal that is denser than most common materials. Lead is soft and malleable, and also has a relatively low melting point.

Correct Answered :

Wrong Answered :

59. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: in Braille script as well as e-library under Sugamya Library
Q: braille Press Bilaspur has received National Award for
R: persons with text books, literature and informative books
S: the remarkable work in online teaching of visually impaired

A

QSPR

B

RPSQ

C

QRSP

D

QSRP

Sentence Rearrangement Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

QSRP

Correct Answered :

Wrong Answered :

60. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
India won`t back down _________ its plan for mandatory data localisation.

A

on

B

under

C

since

D

near

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

on

Correct Answered :

Wrong Answered :

61. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
The Hindu is _________ ninth-most-circulated newspaper in India.

A

the

B

an

C

No Article

D

a

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

62. Read the passage and fill the blanks with suitable pronoun.
A. Once, Kate and her twin brother Jack went to the park to play. There, they saw a girl tossing a ball in the air alone by ____(A)____. They approached the girl and found out that her name was Catherine and soon they all became friends. Later, the twins arranged a welcome party for ____(B)____.

A

herself

B

her

C

hers

D

she

Pronouns Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

herself

Correct Answered :

Wrong Answered :

63. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " SERVILE ".

A

Arrogant

B

Bossy

C

Assertive

D

Submissive

Synonym Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Submissive

Correct Answered :

Wrong Answered :

64. Read the passage and fill the blanks with suitable pronoun.
B Once, Kate and her twin brother Jack went to the park to play. There, they saw a girl tossing a ball in the air alone by ____(A)____. They approached the girl and found out that her name was Catherine and soon they all became friends. Later, the twins arranged a welcome party for ____(B)____.

A

hers

B

her

C

herself

D

itself

Pronoun Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

her

Correct Answered :

Wrong Answered :

65. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
This new education program is the _________________ if we want to save our institution

A

play by ear

B

way forward

C

bronze linings

D

long wire

Idiom/Phrases Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

way forward

Correct Answered :

Wrong Answered :

66. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
I am going to write ___________ letter for my friend.

A

a

B

an

C

the

D

No article

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

67. B. On a hot summer day, a lion and a boar reached a small water body for a drink. They began arguing about ____(A)____ should drink first. After a while, they realised vultures are waiting above for one or both of ____(B)____ to fall from tiredness and they could feast on them. So, they drank peacefully and went their way.

A

they

B

us

C

them

D

whom

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

them

Correct Answered :

Wrong Answered :

68. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " ACERBIC ".

A

Kind

B

Calm

C

Mild

D

Sharp

Synonym Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

69. A. On a hot summer day, a lion and a boar reached a small water body for a drink. They began arguing about ____(A)____ should drink first. After a while, they realised vultures are waiting above for one or both of ____(B)____ to fall from tiredness and they could feast on them. So, they drank peacefully and went their way.

A

whom

B

which

C

who

D

what

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

who

Correct Answered :

Wrong Answered :

70. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
She may have grown old, but she has shed none of his dominance of his __________.

A

fast days

B

salad days

C

slow days

D

dog days

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

salad days

Correct Answered :

Wrong Answered :

71. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word "INEVITABLE ".

A

Imminent

B

Imminent

C

Inflexible

D

Avoidable

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Avoidable

Correct Answered :

Wrong Answered :

72. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
I am going to see _________ Statue of Liberty this year.

A

a

B

an

C

the

D

No Error

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

73. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: cultural heritage of the tribal communities
Q: the Tripura Tribal Areas Autonomous District Council was formed
R: to ensure development and secure the rights and
S: under the sixth schedule of the Constitution in 1985

A

QSPR

B

RPSQ

C

QSRP

D

QSPR

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

QSRP

Correct Answered :

Wrong Answered :

74. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
The rain has been continuous _________ this afternoon.

A

against

B

at

C

over

D

since

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

75. Find the correct active/passive voice for the given sentence in passive/active voice from the given alternatives.
The movies are reviewed by him.

A

He has reviewed the movies.

B

He reviews the movies.

C

He is reviews the movies.

D

He reviewed the movies.

English Grammar Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

76. Fill in the blanks with suitable pair of words.
The volunteers must have _____________ in dealing with the ____________ in the nearby areas.

A

patience, patients

B

medal, meddle

C

patients, patience

D

meddle, medal

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

77. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
I fell asleep ____________ the drama.

A

for

B

on

C

during

D

since

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

78. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: planning Department and Food and Civil Supplies Department`s
Q: the Standing Committee of the Northern Zonal Council
R: held in Shimla along with a 5-member delegation from Rajasthan
S : government Secretary Naveen Jain participated in the meeting of

A

SRQP

B

SPQR

C

PSQR

D

PQRS

Sentence Rearrangement Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

79. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
They were using animals for transportations.

A

Animals have been used by them for transportation.

B

Animals were used by them for transportation.

C

Animals are being used by them for transportation.

D

Animals were being used by them for transportation.

Active / Passive Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Animals were being used by them for transportation.

Correct Answered :

Wrong Answered :

80. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
He is addicted to __________ Cigarette smoking.

A

a

B

No article

C

the

D

an

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

No article

Correct Answered :

Wrong Answered :

81. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
Kindly __________________ till we have an official proclamation, then you can let the results out.

A

hold your horses

B

eat a horse

C

mark my words

D

hold your tie

Idiom/Phrases Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

hold your horses

Correct Answered :

Wrong Answered :

82. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
You better _______________ while we are in the library, young lady!

A

mark my words

B

hold your horses

C

eat a horse

D

hold your tongue

Idiom/Phrases Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

hold your tongue

Correct Answered :

Wrong Answered :

83. Fill in the blanks with a suitable preposition from the given alternatives.
I am going to receive the first prize ____________ the Annual day function.

A

to

B

for

C

in

D

from

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

in

Correct Answered :

Wrong Answered :

84. B. "The Man He Killed" was written by T Thomas Hardy. The poem`s speaker recounts having to kill a man in war with ____(A)____ he had found himself "face to face." He discusses how this man could easily have been his friend, ____(B)____ he might have, under different circumstances, had a drink with in an "ancient inn."

A

another

B

none

C

other

D

someone

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

someone

Correct Answered :

Wrong Answered :

85. A. "The Man He Killed" was written by T Thomas Hardy. The poem`s speaker recounts having to kill a man in war with ____(A)____ he had found himself "face to face." He discusses how this man could easily have been his friend, ____(B)____ he might have, under different circumstances, had a drink with in an "ancient inn."

A

whom

B

he

C

which

D

who

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

whom

Correct Answered :

Wrong Answered :

86. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " ERUDITE ".

A

Civilized

B

Uneducated

C

Knowledgeable

D

Sage

Antonym Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Uneducated

Correct Answered :

Wrong Answered :

87. Fill in the blanks with suitable pair of words.
A picture of the criminal who was _______________ last month was ___________ on the wall.

A

reign, rein

B

intense, extense

C

hanged, hung

D

poured, poring

General English Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

hanged, hung

Correct Answered :

Wrong Answered :

88. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: to its alleged anti-competitive practices
Q: around the world, for everything from low pay and
R: poor working conditions in the retailer`s warehouses
S: both Bezos and his empire have faced robust criticism

A

PRQS

B

PQSR

C

SQRP

D

SPRQ

Sentence Rearrangement Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

SQRP

Correct Answered :

Wrong Answered :

89. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " IMPALPABLE ".

A

Elusive

B

Substantial

C

Tactile

D

Tangible

Synonym Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Elusive

Correct Answered :

Wrong Answered :

90. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
He came direct from ________ Brazil.

A

a

B

No article

C

the

D

an

Article Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

No article

Correct Answered :

Wrong Answered :

91. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
S: the tiny Himalayan kingdom of Bhutan,
R: landlocked between the teeming multitudes of
Q: china and India, shot to global fame in the 1970s
P: with it`s gross national happiness index status

A

PRQS

B

PQRS

C

SRQP

D

SQRP

Sentence Rearrangement Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

SRQP

Correct Answered :

Wrong Answered :

92. Fill in the blanks with a suitable Preposition from the given alternatives.
The chief guest asked the teachers to tie a ribbon ____________ the gift box.

A

around

B

between

C

beyond

D

since

Preposition Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

around

Correct Answered :

Wrong Answered :

93. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Signals are not being received by these sensors.

A

These sensors are not receiving signals.

B

These sensors are received signals.

C

These sensors were receiving signals.

D

These sensors are not received signals.

Active / Passive Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

These sensors are not receiving signals.

Correct Answered :

Wrong Answered :

94. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
She feels a lot more confident ___________ herself.

A

since

B

to

C

above

D

over

Preposition Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

to

Correct Answered :

Wrong Answered :

95. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
In April last year, ________ Reserve Bank of India issued a directive on Storage of Payment System Data.

A

a

B

an

C

the

D

No Article

Article Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

96. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Jasprit Bumrah has taken _____________ cricketing world by storm.

A

the

B

an

C

No Article

D

a

Article Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

97. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
This new education program is the _________________ if we want to save our institution

A

long wire

B

play by ear

C

way forward

D

way forward

Idiom/Phrases Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

way forward

Correct Answered :

Wrong Answered :

98. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
The pen will not be stolen by him

A

He will not be steal the pen

B

He will not steal the pen

C

He will not steal the pen

D

He will not be stealing the pen

Active / Passive Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

He will not steal the pen

Correct Answered :

Wrong Answered :

99. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
What is the time ________ your watch?

A

at

B

through

C

by

D

on

Preposition Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

by

Correct Answered :

Wrong Answered :

100. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P. offer unlimited seats to six Indian metro
Q. In June 2018, India has signed an open sky agreement with
R. cities and various Australian cities.
S. Australia allowing airlines on either side to

A

QSPR

B

QSRP

C

RQSP

D

SPRQ

Sentence Rearrangement Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

QSPR

Correct Answered :

Wrong Answered :

101. Fill in the blank with suitable tense.
The air __________ strange

A

smells

B

has smell

C

smell

D

smell

Tense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

smells

Correct Answered :

Wrong Answered :

102. Fill in the blank with suitable tense.
My sister ____________ rice for me.

A

has cooked

B

cooking

C

have cooked

D

cook

Tense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

has cooked

Correct Answered :

Wrong Answered :

103. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Which dress is liked by you?

A

Which dress did you like?

B

Which dress does you like?

C

Which dress do you liked?

D

Which dress do you like?

Active / Passive Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Which dress do you like?

Correct Answered :

Wrong Answered :

104. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " DISDAIN ".

A

Approval

B

Sympathy

C

Hate

D

Admiration

Synonym Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Hate

Correct Answered :

Wrong Answered :

105. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
Jijo looking for his lost phone may be on a ____________

A

seventh heaven

B

seventh heaven

C

wild goose chase

D

sleep tight

Idiom/Phrases Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

wild goose chase

Correct Answered :

Wrong Answered :

106. Fill in the blanks with suitable pair of words.
The _____________ of the web series passed away due to the overdose of ____________.

A

immigrant, emigrant

B

emigrant, immigrant

C

heroine, heroin

D

heroin, heroine

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

heroine, heroin

Correct Answered :

Wrong Answered :

107. A. The baker made his musical entry on the scene with the Jhang jhung sound of _____(A)______ specially made bamboo staff. One hand supported the basket on his head and the other banged the bamboo on the ground. He would greet the lady of the house with Good Morning and then place his basket on the vertical bamboo. _____(B)_______ kids would be pushed aside with a mild rebuke and the loaves would be delivered to the servant.

A

they

B

his

C

them

D

us

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

his

Correct Answered :

Wrong Answered :

108. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " DILATE ".

A

Diminish

B

Enlarge

C

Condense

D

Curtail

Synonym Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Enlarge

Correct Answered :

Wrong Answered :

109. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " ACCLAMATION ".

A

Cheers

B

Salutation

C

Silence

D

Applause

Antonym Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Silence

Correct Answered :

Wrong Answered :

110. Fill in the blanks with suitable pair of words.
______________, the teachers and parents met ____________ to discuss the complaints.

A

further, farther

B

Formally, formerly

C

farther, further

D

Formerly, formally

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Formerly, formally

Correct Answered :

Wrong Answered :

111. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P. the programme at Asolpara and their vehicles
Q. the FIR added
R. the dancers managed to escape from
S. were also pelted with stones,

A

PQRS

B

RPQS

C

PQSR

D

RPSQ

Sentence Rearrangement Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

RPSQ

Correct Answered :

Wrong Answered :

112. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word "
SUBSTANTIAL ".

A

Considerable

B

Broken

C

Strong

D

Steady

113. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
She has been absent __________ Monday

A

for

B

since

C

above

D

over

Preposition Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

since

Correct Answered :

Wrong Answered :

114. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
We just wanted to __________. It`s been a few years since we met.

A

bell the cat

B

touch the base

C

bite our tongue

D

have a mountain climb

Idiom/Phrases Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

touch the base

Correct Answered :

Wrong Answered :

115. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives. I know ___________ new bus station is somewhere near to the fruit shop.

A

A

B

An

C

The

D

No article

Article Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The

Correct Answered :

Wrong Answered :

116. A. Once in a school, students began to scribble on the class room walls. The janitor was annoyed by ____(A)____ since he needed to clean that and it was hard for him to do so. Hence the Janitor requested young people to stop doing ____(B)____ by leaving small notes with colorful pictures explaining his difficulty.

A

he

B

they

C

it

D

she

General English Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

it

Correct Answered :

Wrong Answered :

117. B. Once in a school, students began to scribble on the class room walls. The janitor was annoyed by ____(A)____ since he needed to clean that and it was hard for him to do so. Hence the Janitor requested young people to stop doing ____(B)____ by leaving small notes with colorful pictures explaining his difficulty.

A

which

B

that

C

them

D

what

General English Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

that

Correct Answered :

Wrong Answered :

118. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: About 25-30 million Soviets died
Q: the war annihilated Soviet infrastructure
R: while pushing back the Germans and thus
S: symbolized in Animal Farm

A

PQRS

B

SRPQ

C

PSQR

D

PRQS

Sentence Rearrangement Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

PRQS

Correct Answered :

Wrong Answered :

119. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
I want to visit _______ foreign country in this vacation.

A

a

B

an

C

No article

D

the

Article Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

a

Correct Answered :

Wrong Answered :

120. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Hindustan Times is _________ Indian English-language daily newspaper founded in 1924.

A

an

B

No Article

C

the

D

a

Article Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

an

Correct Answered :

Wrong Answered :

121. Choose the word which means most nearly the same as the given word " INDEFATIGABLE ".

A

Lazy

B

Idle

C

Wavering

D

Vigorous

Synonym Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Vigorous

Correct Answered :

Wrong Answered :

122. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " PROLONG "

A

Delay

B

Continue

C

Increase

D

Shorten

Antonym Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Shorten

Correct Answered :

Wrong Answered :

123. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " VIOLENT "

A

Brutal

B

Impotent

C

Passive

D

Controlled

Synonym Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Brutal

Correct Answered :

Wrong Answered :

124. Read the following statements and pick the correct option.
Statement A: The community spread has already started but the government is hesitant to admit it.
Statement B: The survey will not pick previously infected people and especially who were asymptomatic for the entire duration of the infection.

A

Statement A is true and Statement B is false

B

Statement A is false and Statement B is true

C

Both the Statements are True

D

Both the Statements are True

Statement Conclusion Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Statement A is true and Statement B is false

Correct Answered :

Wrong Answered :

125. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
He said some of __________ injured were taken to hospital by ambulance.

A

an

B

a

C

No article

D

the

Article Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

126. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Morgan is ____________ Irishman.

A

an

B

No article

C

the

D

a

Article Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

an

Correct Answered :

Wrong Answered :

127. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: clash of civilizations in an era of terrorism
Q: gender issues were even further sidelined by
R: questions of life and death and the
S: after 9/11 and the invasion of Iraq,

A

SQRP

B

SQPR

C

SPQR

D

PRQS

Sentence Rearrangement Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

SQRP

Correct Answered :

Wrong Answered :

128. B. Mary worked as a teacher in a school in Mumbai. One day she asked her students to bring their work books. The next day she asked _____(A)____ if they had brought their books. Later she asked ____(B)____ to submit their workbooks as the annual school inspection was to happen the following week and she wanted check the students work.

A

everyone

B

anyone

C

someone

D

none

General English Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

everyone

Correct Answered :

Wrong Answered :

129. A. Mary worked as a teacher in a school in Mumbai. One day she asked her students to bring their work books. The next day she asked _____(A)____ if they had brought their books. Later she asked ____(B)____ to submit their workbooks as the annual school inspection was to happen the following week and she wanted check the students work.

A

him

B

they

C

her

D

them

General English Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

them

Correct Answered :

Wrong Answered :

130. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
The present government is racing ___________ time to complete the Bundelkhand Expressway before the 2022 elections.

A

among

B

on behalf of

C

against

D

for

Preposition Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

against

Correct Answered :

Wrong Answered :

131. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Uttarakhand is ____________ hill state and people have grown up with wild animals throughout their lives.

A

a

B

an

C

No article

D

the

Article Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

a

Correct Answered :

Wrong Answered :

132. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
It is too premature to think about the problems. Let us _________.

A

mark time

B

march to a different tune

C

cost us an arm and leg

D

cross the bridge when it comes to us

Idiom/Phrases Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

cross the bridge when it comes to us

Correct Answered :

Wrong Answered :

133. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: when the regime is under serious global,
Q: Iran has concluded the formal celebrations of the
R: regional and domestic pressure
S: 40th anniversary of the Islamic revolution at a time

A

PQRS

B

QSPR

C

QPRS

D

PQSR

Sentence Rearrangement Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

QSPR

Correct Answered :

Wrong Answered :

134. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
The tables were lined up ______________ the wall.

A

of

B

since

C

about

D

along

Preposition Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

along

Correct Answered :

Wrong Answered :

135. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " INTREPID ".

A

Courageous

B

Timid

C

Harmony

D

Afraid

Synonym Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Courageous

Correct Answered :

Wrong Answered :

136. Fill in the blank with suitable tense.
Rehen ___________ an email to her teachers nearly every Monday morning.

A

has written

B

write

C

wrote

D

writes

Tense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

writes

Correct Answered :

Wrong Answered :

137. Fill in the blanks with suitable pair of words.
A ____________ rooftop was mounted on the fields of the most ____________ hotel in town.

A

latest, last

B

luxuriant, luxurious

C

formerly, formally

D

oral, aural

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

luxuriant, luxurious

Correct Answered :

Wrong Answered :

138. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
England skipper Joe Root is excited to bat __________ number three in the Ashes cricket series.

A

on

B

at

C

in

D

over

Preposition Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

at

Correct Answered :

Wrong Answered :

139. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
She hates to be a ______________ at any cause inside the organization.

A

flushing glitch

B

sitting duck

C

fighting ghost

D

fast food

Idiom/Phrases Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

sitting duck

Correct Answered :

Wrong Answered :

140. Fill in the blanks with suitable pair of words.
A picture of the criminal who was _______________ last month was ___________ on the wall.

A

reign, rein

B

hanged, hung

C

poured, poring

D

poured, poring

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

hanged, hung

Correct Answered :

Wrong Answered :

141. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Janu does not like ______ pet animals, but she likes her cousin`s parrot.

A

No article

B

a

C

an

D

the

Article Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

No article

Correct Answered :

Wrong Answered :

142. Fill in the blank with suitable tense.
I _____________ confirmation of the information.

A

has received

B

receives

C

have received

D

have been receive

Tense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

have received

Correct Answered :

Wrong Answered :

143. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Would you take a cup of coffee?

A

Would a cup of coffee being taken by you?

B

Would a cup of coffee taken by you?

C

Would a cup of coffee be taken by you?

D

Would a cup of coffee been taken by you?

Active / Passive Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Would a cup of coffee be taken by you?

Correct Answered :

Wrong Answered :

144. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
She committed himself to education and philosophy, ________________.

A

body and soul

B

body and soul

C

black and blue

D

rough and tough

Idiom/Phrases Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

body and soul

Correct Answered :

Wrong Answered :

145. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " AESTHETIC "

A

Deal

B

Unattractive

C

Calculated

D

Coherence

Antonym Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Unattractive

Correct Answered :

Wrong Answered :

146. A. Kisa Gotami became weary and hopeless, and sat down at the wayside watching the lights of the city, as _____(A)______ flickered up and were extinguished again. At last the darkness of the night reigned everywhere. And she considered the fate of men, _______(B)________ their lives flicker up and are extinguished again.

A

those

B

whose

C

they

D

them

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

they

Correct Answered :

Wrong Answered :

147. B. Kisa Gotami became weary and hopeless, and sat down at the wayside watching the lights of the city, as _____(A)______ flickered up and were extinguished again. At last the darkness of the night reigned everywhere. And she considered the fate of men, _______(B)________ their lives flicker up and are extinguished again.

A

some

B

such

C

them

D

that

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

that

Correct Answered :

Wrong Answered :

148. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
The doll will be broken by the baby

A

The baby has broken the doll

B

The baby breaks the doll

C

The baby will be breaking the doll

D

The baby will break the doll

Active / Passive Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

The baby will break the doll

Correct Answered :

Wrong Answered :

149. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: corporate earnings data released as of now
Q: for the January-March quarter suggest that
R: earnings might actually witness a significant fall
S: from what they were a year ago

A

PQRS

B

SQRP

C

PQSR

D

PRQS

Sentence Rearrangement Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

PQRS

Correct Answered :

Wrong Answered :

150. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " SHALLOW ".

A

Deep

B

Sketchy

C

Superficial

D

Unthinking

Antonym Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Deep

Correct Answered :

Wrong Answered :

151. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
I am going to commute with ___________ help of my friend.

A

an

B

the

C

No article

D

a

Article Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

152. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: have been those interested in why societies
Q: are organized as they are,
R: and in how they may change in the future
S: the groups most concerned with ideology

A

SQPR

B

SQRP

C

SPRQ

D

SPQR

Sentence Rearrangement Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

SPQR

Correct Answered :

Wrong Answered :

153. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " AVERT "

A

Allow

B

Reinforce

C

Support

D

Avoid

Synonym Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Avoid

Correct Answered :

Wrong Answered :

154. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " RIVAL "

A

Equal

B

Competing

C

Opposing

D

Assisting

Antonym Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Assisting

Correct Answered :

Wrong Answered :

155. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
More than 20 people were injured when _____________ Sports utility vehicle (SUV) drove through a crowded Christmas parade.

A

a

B

an

C

No article

D

the

Article Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

a

Correct Answered :

Wrong Answered :

156. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
India is home to more than ______________ 12,000 Indian leopards.

A

the

B

a

C

No article

D

an

Article Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

No article

Correct Answered :

Wrong Answered :

157. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
We really lack the actual impacts of these species on __________ native biodiversity.

A

the

B

a

C

No article

D

an

Article Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

158. B. Once I went to my nephew`s school to pick him up. I was early and classes had not finished. I sat on a bench and gazed around. I saw some students playing and suddenly two of ____(A)____ started running around. I thought they were going to hurt ____(B)____ but fortunately nothing happened in the end.

A

themselves

B

theirs

C

they

D

them

General English Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

themselves

Correct Answered :

Wrong Answered :

159. A. Once I went to my nephew`s school to pick him up. I was early and classes had not finished. I sat on a bench and gazed around. I saw some students playing and suddenly two of ____(A)____ started running around. I thought they were going to hurt ____(B)____ but fortunately nothing happened in the end

A

their

B

they

C

there

D

them

General English Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

them

Correct Answered :

Wrong Answered :

160. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
Three successive regimes in UP have focused extensively _____________ building expressways.

A

along

B

to

C

on

D

above

Preposition Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

on

Correct Answered :

Wrong Answered :

161. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
He just made use of all his caliber and __________ at the end.

A

at his beck and call

B

blew him away

C

counted to ten

D

lost his marbles

Idiom/Phrases Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

blew him away

Correct Answered :

Wrong Answered :

162. What is the meaning of the highlighted word “prejudice”?

A

Goodwill

B

Bias

C

Admiration

D

Fairness

Synonym Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Bias

Correct Answered :

Wrong Answered :

163. Read the following statements and pick the correct option.
Statement A: The limitations imposed on women in the army was called out in a 54- page judgment.
Statement B: The Supreme Court read the government the riot act, asking it to abide by its own policy on granting permanent commission to women in the SSC.

A

Statement A is true and Statement B is false

B

Statement A is false and Statement B is true

C

Both the Statements are True

D

Both the Statements are False

Statement Conclusion Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Both the Statements are True

Correct Answered :

Wrong Answered :

164. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
The Unicorn is _______ fabulous animal.

A

the

B

No article

C

a

D

an

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

a

Correct Answered :

Wrong Answered :

165. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " ERUDITE ".

A

Common

B

Ignorant

C

Support

D

Studious

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Studious

Correct Answered :

Wrong Answered :

166. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
We had a good time ______________ the trip.

A

at

B

for

C

during

D

into

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

during

Correct Answered :

Wrong Answered :

167. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: the inauguration of the Republic of India is an
Q: a gesture of dedication of the entire nation’s talent
R: and resources to the realisation of worthy purposes
S: act of high faith in the people of this country,

A

SQRP

B

PQRS

C

SRQP

D

PSQR

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

PSQR

Correct Answered :

Wrong Answered :

168. B. ________(A)_______ cannot judge a person in a single encounter. To understand a person, one has to know ______(B)_____ philosophy, his views, his behavior towards fellow beings, towards the environment. Both with him and with ourselves, don’t let the pain of one season destroy the joy of all the rest

A

his

B

them

C

their

D

her

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

his

Correct Answered :

Wrong Answered :

169. A. ________(A)_______ cannot judge a person in a single encounter. To understand a person, one has to know ______(B)_____ philosophy, his views, his behavior towards fellow beings, towards the environment. Both with him and with ourselves, don’t let the pain of one season destroy the joy of all the rest

A

Me

B

My

C

We

D

Us

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

We

Correct Answered :

Wrong Answered :

170. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Jhony cleaned the house

A

The house was being cleaned by Jhony

B

The house cleaned by Jhony

C

The house has being cleaned by Jhony

D

The house was cleaned by Jhony

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

The house was cleaned by Jhony

Correct Answered :

Wrong Answered :

171. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P. to the people of all ages from
Q. physical activities along with the proper
R. any background and abilities
S. nutrition are really very beneficial

A

QSPR

B

SQPR

C

SQRP

D

QSRP

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

QSPR

Correct Answered :

Wrong Answered :

172. Fill in the blanks with suitable pair of words.
She hardly deserves a __________, nor did she show true caliber when she tried to __________ in our affairs.

A

piece, peace

B

peace, piece

C

meddle, medal

D

medal, meddle

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

medal, meddle

Correct Answered :

Wrong Answered :

173. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
Our Headmaster asked the chief guest __________ distribute the sweets.

A

to

B

until

C

since

D

for

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

to

Correct Answered :

Wrong Answered :

174. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
The glass door had been broken by the little girl

A

The little girl broken the glass door

B

The little girl had broken the glass door

C

The little girl has broken the glass door

D

The little girl broke the glass door

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

The little girl had broken the glass door

Correct Answered :

Wrong Answered :

175. Fill in the blanks with suitable pair of words.
The agents walked around the ____________ of the area as they discussed the ______________ of the case.

A

criterion, criteria

B

perimeter, parameters

C

criteria, criterion

D

parameter, perimeters

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

perimeter, parameters

Correct Answered :

Wrong Answered :

176. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " INFIRM ".

A

Anemic

B

Strong

C

Faint

D

Fragile

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Strong

Correct Answered :

Wrong Answered :

177. Fill in the blank with suitable tense.
I __________ farming for living. What do you do?

A

does

B

have do

C

do

D

had done

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

do

Correct Answered :

Wrong Answered :

178. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
You better _______________ while we are in the library, young lady!

A

hold your horses

B

mark my words

C

eat a horse

D

hold your tongue

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

hold your tongue

Correct Answered :

Wrong Answered :

179. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives.
Immersion in literature and the arts during childhood sows the seeds for ________ evolved, sensitive and critical society.

A

the

B

No article

C

an

D

a

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

an

Correct Answered :

Wrong Answered :

180. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
Once a kid becomes familiarized to chewing his nails, it’s tough to ___________________.

A

pie in the sky

B

kick the habit

C

Kick the bucket

D

hit the nail

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

kick the habit

Correct Answered :

Wrong Answered :

181. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " TURMOIL ".

A

Disorder

B

Calm

C

Bustle

D

Disturbance

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Calm

Correct Answered :

Wrong Answered :

182. Fill in the blank with suitable tense.
They _____________ returned my bag.

A

are not

B

is not

C

has not

D

have not

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

have not

Correct Answered :

Wrong Answered :

183. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " TRIVIAL ".

A

Important

B

Avoid

C

Small

D

Large

General English Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Small

Correct Answered :

Wrong Answered :

184. Select the meaning of the following idiom/phrase:
"Roll up one`s sleeves".

A

Treat someone as a celebrity

B

Prepare to do something difficult

C

Keep something secretive

D

Speak out the thing that is worrying one

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

185. Choose the pair of words that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.
Is there any ________ in worrying about what is ________ our control?

A

point, beyond

B

chance, in

C

sense, above

D

harm, never

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

186. What is the Synonym of "Perturb"?

A

Enlighten

B

Agitate

C

Comfort

D

Edify

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

187. What is the Antonym of "Preternatural"?

A

Anomalous

B

Unique

C

Unexceptional

D

Supermundane

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

188. Select the meaning of the following idiom/phrase:
"A snake in the grass".

A

A very poisonous snake

B

A treacherous person

C

An untrimmed grass

D

A modest animal

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

189. Choose the option that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.
The stars ________________ bright at night.

A

have shine

B

shines

C

shine

D

shining

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

190. Insert the correct preposition in the blank given:
I don`t feel _____ going out tonight.

A

of

B

at

C

below

D

like

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

191. Insert the correct preposition in the blank given:
We get up __ the morning at 6am.

A

in

B

below

C

after

D

on

General English laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

192. Select the meaning of the following idiom/phrase:
"rabbit hole"

A

Not giving attention to something

B

A state of complete order

C

With the top at the bottom

D

To enter a chaotic or problematic situation

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

193. What is the Synonym of "Pleasing"?

A

Unsavoury

B

Agreeable

C

Intimate

D

Sour

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

194. Choose the option that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.
According to the prevailing rate, three dozen ______________ Rs 400.

A

costs

B

costed

C

costing

D

cost

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

195. Insert the correct article in the blank given:
He eats ___ apple a day.

A

a

B

more

C

off

D

an

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

196. Which of the following is Antonym of "Debonair"?

A

casual

B

unsophisticated

C

bleak

D

Affable

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

197. Insert the correct preposition in the blank given:
How about meeting ____ lunch tomorrow?

A

for

B

away

C

at

D

off

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

198. Choose the option which gives the proper sequence of the parts which are labelled A, B, C and D to produce a correct sentence.
A. The Gateway of India
B. in the year 1924
C. was designed by a British architect and
D. was opened to the general public

A

BADC

B

ABDC

C

ACDB

D

ADBC

General English laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

199. Fill in the blank with suitable verb from the given options.
Because the mangoes haven`t ____________ fully, they won`t be able to pick them from the garden/

A

matured

B

cultured

C

evolved

D

completed

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

200. Insert the correct article in the blank given:
I slept in ____ spare bed last night.

A

an

B

the

C

of

D

a

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

201. Replace the question mark with an option that follows the same logic applied in the first pair
Yell : Shout :: Childish : ??

A

Sensible

B

Adult

C

Immature

D

Manly

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

202. Choose the option that will make the sentence grammatically correct and meaningfully complete
Extreme stress ______be the cause for fatigue and headache.

A

has

B

had

C

have

D

could

General English laboratory attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

203. Fill in the blanks with suitable determiners from the given alternatives. Sanjay always keeps _____ money in his wallet for emergencies.

A

each

B

any

C

some

D

every

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

204. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives.
I fell asleep ____________ the drama.

A

for

B

during

C

since

D

on

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

205. Fill in the blank with suitable verb from the given options.
My evening workout plan ___________ of running for fifteen consecutive minutes without stopping to rest.

A

consists

B

controls

C

produces

D

contains

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

206. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
Accomplish, Achieve, Fulfil, Attain, Collapse

A

Fulfil

B

Collapse

C

Attain

D

Accomplish

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

207. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " RELINQUISH "

A

Abandon

B

Allow

C

Keep

D

Honeslty

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

208. Replace the underlined phrase grammatically and conceptually with the help of the given options. If the given sentence is correct then select the option "The given sentence is correct".
Severe gum diseases may also increases the risk for pre-term delivery and premature birth.

A

may also increases the risk of

B

The given sentence is correct.

C

may also increase the risk of

D

can also increase the risk of

209. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
Ravan had been drawing that picture for months.

A

The picture had been being drawn by Ravan for months

B

The picture had drawn by Ravan for months.

C

The picture have been being drawn by Ravan for months

D

The picture had been being drawing by Ravan for months

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

The picture had been being drawn by Ravan for months

Correct Answered :

Wrong Answered :

210. Use the appropriate the article.
Dhruv is _______ kind hearted person.

A

an

B

a

C

the

D

No article

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

211. The auditors walked around the ___________ of the office as they discussed the ___________ of the case

A

perimeter, parameters

B

luxurious, luxuriant

C

luxuriant, luxurious

D

parameter, perimeters

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

perimeter, parameters

Correct Answered :

Wrong Answered :

212. ___________ elephant is roaming near the agricultural fields

A

An

B

No article

C

The

D

A

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

An

Correct Answered :

Wrong Answered :

213. Find the word which is correctly spelt from the given options.

A

Excomunicate

B

Constently

C

Vigilant

D

Disolution

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

214. The period of _________ between the two battle is a curious ________ of history

A

reign, rein

B

peace, piece

C

rein, reign

D

piece, peace

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

peace, piece

Correct Answered :

Wrong Answered :

215. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: God for making
Q: be an Indian and I thank
R: me an Indian
S: I am proud to

A

PQSR

B

PQRS

C

SQPR

D

SQRP

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

SQPR

Correct Answered :

Wrong Answered :

216. From the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Hang in there.

A

It`s not complicated

B

Don`t give up

C

Go to sleep

D

Start over

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Don`t give up

Correct Answered :

Wrong Answered :

217. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " PREVAIL ".

A

Dominate

B

Overcome

C

Follow

D

Prove

General English DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

218. Rohit _______________ the letter before you came.

A

had written

B

have written

C

has written

D

written

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

had written

Correct Answered :

Wrong Answered :

219. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: to win Bharat Ratna and
Q: Sachin Tendulkar is the only sportsperson
R: Mary Kom hopes to become
S: the second one and the first woman

A

QPSR

B

QPRS

C

RPQS

D

RPSQ

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

QPRS

Correct Answered :

Wrong Answered :

220. Hamilton was born in the US mid-West ___________ 1936, just three years before World War II began

A

on

B

at

C

from

D

in

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

in

Correct Answered :

Wrong Answered :

221. Australian all-rounder Ellyse Perry on Sunday became the first cricketer _______ reach the milestone of 1000 runs and 100 wickets in T20Is

A

to

B

since

C

for

D

from

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

to

Correct Answered :

Wrong Answered :

222. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " WRACKED ".

A

Opened

B

Agreement

C

Defeated

D

Cheered

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Defeated

Correct Answered :

Wrong Answered :

223. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " PLIGHT "

A

Trouble

B

Difficulty

C

Perplexity

D

Advantage

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Advantage

Correct Answered :

Wrong Answered :

224. Regina gave birth to twins in _______ December

A

a

B

No Article

C

the

D

an

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

No Article

Correct Answered :

Wrong Answered :

225. We ____________ for you in the hospital

A

will waiting

B

will be waiting

C

will been waiting

D

waiting

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

will be waiting

Correct Answered :

Wrong Answered :

226. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives.
The teacher called his parents to the school.

A

His parents were been called to the school by the teacher

B

His parents were called to the school by the teacher

C

His parents were being called to the school by the teacher.

D

His parents are called to the school by the teacher

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

His parents were called to the school by the teacher

Correct Answered :

Wrong Answered :

227. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word WRACKED.

A

Crispness

B

Clumsy

C

Permanence

D

Longevity

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Crispness

Correct Answered :

Wrong Answered :

228. From the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Hit the sack.

A

To present a counter argument

B

All the advantages

C

Feeling slightly ill

D

To go to bed

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

To go to bed

Correct Answered :

Wrong Answered :

229. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " ASSENT "

A

Acknowledgment

B

Disagreement

C

Permission

D

Affirmation

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Disagreement

Correct Answered :

Wrong Answered :

230. B. A poor farmer died leaving only three things for _____(A)_____ two sons - a mango tree, a blanket and a cow. The elder brother was very greedy and he made a rule to share these things between them. As per the rule the upper part of the mango tree and the back part of the cow belonged to him. The blanket belonged to _____(B)_____ in the night and to the younger brother during the day.

A

that

B

he

C

his

D

him

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

him

Correct Answered :

Wrong Answered :

231. Case Study - 1 to 2
Directions: Read the passage and fill the blanks with suitable pronoun.
A. A poor farmer died leaving only three things for _____(A)_____ two sons - a mango tree, a blanket and a cow. The elder brother was very greedy and he made a rule to share these things between them. As per the rule the upper part of the mango tree and the back part of the cow belonged to him. The blanket belonged to _____(B)_____ in the night and to the younger brother during the day.

A

his

B

each

C

there

D

this

General English Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

his

Correct Answered :

Wrong Answered :

232. Fill in the blanks with suitable pair of words. All the residents in ________ town are going to vote for us in an ____________.

A

our, hour

B

hour, our

C

rain, rein

D

rein, rain

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

our, hour

Correct Answered :

Wrong Answered :

233. Fill in the blank with suitable tense. My father ____________ us to college every morning

A

drives

B

drove

C

has drove

D

driven

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

drives

Correct Answered :

Wrong Answered :

234. Fill in the blank with suitable tense. The author___________ a crime novel.

A

have written

B

have wrote

C

has written

D

writes

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

has written

Correct Answered :

Wrong Answered :

235. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " MUNDANE ".

A

Normal

B

Abnormal

C

Routine

D

Banal

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Abnormal

Correct Answered :

Wrong Answered :

236. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives. A new bottle will be bought by Ruby

A

Ruby will buy a new bottle

B

Ruby will be bought a new bottle

C

Ruby will be buying a new bottle

D

Ruby buys a new bottle

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ruby will buy a new bottle

Correct Answered :

Wrong Answered :

237. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives. He is addicted to __________ cigarette smoking.

A

an

B

no article

C

a

D

the

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

no article

Correct Answered :

Wrong Answered :

238. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives. Her speech during the gathering is completely _____________ with what we discussed last month

A

way forward

B

at odds

C

in the water

D

run out

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

at odds

Correct Answered :

Wrong Answered :

239. Choose the word which expresses nearly the opposite meaning of the given word " FOE ".

A

Enemy

B

Assistant

C

Adversary

D

Rival

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Assistant

Correct Answered :

Wrong Answered :

240. Fill in the blanks with suitable Idiom/Phrase from the given alternatives.
She may have grown old, but she has shed none of his dominance of his __________.

A

slow days

B

fast days

C

salad days

D

dog days

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

salad days

Correct Answered :

Wrong Answered :

241. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P. Global Aviation Summit in Mumbai
Q. which witnessed participation
R. In January 2019, the government organised the
S. of over 1,200 delegates from 83 countries

A

RPQS

B

SRPQ

C

SPRQ

D

RQPS

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

RPQS

Correct Answered :

Wrong Answered :

242. Choose the word which best expresses the similar meaning of the given word " STAGGER ".

A

Peak

B

Continue

C

Steady

D

Shake

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Shake

Correct Answered :

Wrong Answered :

243. Fill in the blanks with suitable Article from the given alternatives. Lionel Messi wins best FIFA player of ____________ year.

A

the

B

an

C

no article

D

a

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

the

Correct Answered :

Wrong Answered :

244. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives. My father cried __________ my graduation

A

during

B

with

C

since

D

beside

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

during

Correct Answered :

Wrong Answered :

245. B. That day had come about through the unimaginable sacrifices of thousands of _______(A)_______ people, people _____(B)_______ suffering and courage can never be counted or repaid. I felt that day, as I have on so many others days, that I was simply the sum of all those African patriots who had gone before me.

A

whom

B

whose

C

who

D

what

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

whose

Correct Answered :

Wrong Answered :

246. That day had come about through the unimaginable sacrifices of thousands of _______(A)_______ people, people _____(B)_______ suffering and courage can never be counted or repaid. I felt that day, as I have on so many others days, that I was simply the sum of all those African patriots who had gone before me.

A

I

B

Myself

C

my

D

mine

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

my

Correct Answered :

Wrong Answered :

247. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P. train services between
Q. central Railways announce that
R. have resumed
S. chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus to Thane

A

QPSR

B

PQRS

C

PQSR

D

QPRS

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

QPSR

Correct Answered :

Wrong Answered :

248. Find the correct active/ passive voice for the given sentence in passive/ active voice from the given alternatives. She has cleared the credit

A

The credit has be cleared by her

B

The credit has been cleared by her

C

The credit has cleared by her

D

The credit has being cleared by her

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

The credit has been cleared by her

Correct Answered :

Wrong Answered :

249. Fill in the blanks with suitable Preposition from the given alternatives. It has been raining _______________ morning.

A

by

B

for

C

at

D

since

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

since

Correct Answered :

Wrong Answered :

250. My uncle, a ____________ officer, was killed when he was struck in the _____________ by the 3 mm bullet.

A

moral, morale

B

naval, navel

C

navel, naval

D

morale, moral

General English Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

naval, navel

Correct Answered :

Wrong Answered :

251. A sentence has been given in Active Voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best expresses the same sentence in Passive Voice:
The hunter shot the tiger

A

The tiger was killed by the hunter

B

Hunter was trying to shoot the tiger

C

The tiger was shot by the hunter

D

The hunter shot the tiger

Active/Passive voice General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The tiger was shot by the hunter

Correct Answered :

Wrong Answered :

252. Choose the correct pronoun:
I heard someone at the door but wasn’t sure __________ it was.

A

What

B

Which

C

Whom

D

Both A and B

Pronoun General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Whom

Correct Answered :

Wrong Answered :

253. Choose the correct pronoun:
They bought new furniture for _________ house

A

Mine

B

Their

C

Ours

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Their

Correct Answered :

Wrong Answered :

254. A sentence has been given in Active Voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best expresses the same sentence in Passive Voice:
The thief was caught by the police.

A

The police had been trying to catch the thief

B

Police has caught the thief

C

The thief has been caught by police

D

The police caught the thief

Active/Passive voice General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

The police caught the thief

Correct Answered :

Wrong Answered :

255. Choose the correct pronoun:
I rode my bike, _________ has a headlight, home in the dark.

A

That

B

Whom

C

Which

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Which

Correct Answered :

Wrong Answered :

256. A sentence has been given in Active Voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best expresses the same sentence in Passive Voice:
The driver was blowing the horn.

A

The horn was blown by the driver.

B

The horn was being blown by the driver.

C

The horn has been blown by the driver.

D

The horn is being blown by the driver.

Active/Passive voice General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

The horn was being blown by the driver.

Correct Answered :

Wrong Answered :

257. A sentence has been given in Active Voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best expresses the same sentence in Passive Voice:
Her manners pleased us very much.

A

We were very much pleased on her manners.

B

We are very much pleased with her manners.

C

We pleased her very much with manners.

D

We were very much pleased with her manners

Active/Passive voice General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

We were very much pleased with her manners

Correct Answered :

Wrong Answered :

258. Choose the correct pronoun:
The kids rode the rollercoaster by _________ .

A

Himself

B

Themselves

C

Herself

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Themselves

Correct Answered :

Wrong Answered :

259. Choose the correct pronoun:
I slipped on the sidewalk and hurt _________

A

Himself

B

Themselves

C

Myself

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Myself

Correct Answered :

Wrong Answered :

260. Identify the phrases:
The train stopped at Victoria Terminus.

A

Noun phrase

B

Adjective phrase

C

Adverb phrase

D

None

Phrases General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Adverb Phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

261. Identify the phrases:
They were shouting in a loud voice.

A

Noun phrase

B

Adjective Phrase

C

Adverb phrase

D

Noun

Phrases General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Adverb phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

262. Choose the correct pronoun:
It was____ that gave you the call.

A

I

B

Me

C

Both A and B

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Both A and B

Correct Answered :

Wrong Answered :

263. Identify the phrases:
She always drives with care.

A

Noun Phrase

B

Adjective Phrase

C

Adverb Phrase

D

None

Phrases General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Adverb Phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

264. Identify the phrases:
Did you enjoy watching the movie?

A

Noun phrase

B

Adjective phrase

C

Adverb phrase

D

None

Clause General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Noun Phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

265. Choose the correct pronoun:
The boy ____ fell off his bicycle has hurt his leg

A

Who

B

Whom

C

Him

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Who

Correct Answered :

Wrong Answered :

266. Identify the phrases:
The girl in brown frock is my sister.

A

Noun phrase

B

Adjective phrase

C

Adverb phrase

D

None

Phrases General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Adjective phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

267. Identify the phrases:
I hope to win the first prize.

A

Noun phrase

B

Adjective phrase

C

Adverb phrase

D

None

Phrases General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Noun Phrase

Correct Answered :

Wrong Answered :

268. Choose the correct pronoun:
She and _____are old friends

A

Me

B

I

C

Them

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

I

Correct Answered :

Wrong Answered :

269. Choose the correct pronoun:
I know him as well as _____

A

She

B

Her

C

We

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Her

Correct Answered :

Wrong Answered :

270. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
Miss Bongiorno is starting to make a difference, though, and Charlie is starting to make some progress.

A

This sentence has one independent clause.

B

The clause following "though" is a dependent clause.

C

This sentence has two independent clauses.

D

None of the above

Clauses General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

This sentence has two independent clauses connected by the coordinating conjunction "and." The word "though" is not acting as a dependent word in this sentence.

Correct Answered :

Wrong Answered :

271. Choose the correct pronoun:
Let you and ______try what we can do

A

I

B

Me

C

She

D

Him

Pronoun General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Me

Correct Answered :

Wrong Answered :

272. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
Charlie must learn that eating all those sweets may give him a temporary pleasure but that it`s not good for his heart and that he would feel better about himself if he stopped eating all those rich and sweet foods that are not good for him.

A

The independent clause has three words.

B

The independent clause begins with the first "that."

C

This sentence has several independent clauses.

D

None of the above

Clauses General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

"Charlie must learn" is the independent clause in this sentence. All the rest is a dependent clause (after the dependent word "that").

Correct Answered :

Wrong Answered :

273. Choose the correct pronoun:
We scored as many goals as ____

A

They

B

Them

C

Him

D

None of these

Pronoun General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Them

Correct Answered :

Wrong Answered :

274. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
He is very good as long as Miss Bongiorno is around, but he goes to the freezer for ice-cream when she leaves.

A

This sentence has three independent clauses.

B

This sentence has two independent clauses.

C

This sentence has one independent clause.

D

This sentence has no independent clause

Clauses General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

This sentence has two independent clauses connected by a comma and the coordinating conjunction "but." "When she leaves" is a dependent clause.

Correct Answered :

Wrong Answered :

275. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
That she can make him do the exercises but not stick to the diet.

A

The underlined part is the independent clause.

B

This sentence has two independent clauses.

C

This sentence has three independent clause.

D

This sentence has no independent clauses.

Clauses General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

This is a sentence fragment. It contains a subject-verb relationship ("she can make"), but it begins with a dependent word and cannot stand by itself.

Correct Answered :

Wrong Answered :

276. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
His new personal trainer, whose name is Adriana Bongiorno, thinks Charlie may be a lost cause.

A

The underlined part is not an independent clause.

B

The underlined part is an independent clause.

C

This sentence has two independent clauses.

D

None of the above

Clauses General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

The underlined part is a dependent (or relative) clause, defining "personal trainer." It cannot stand by itself. The independent clause is "His new personal trainer . . . thinks Charlie may be a lost cause."

Correct Answered :

Wrong Answered :

277. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
Charlie has decided to hire a personal trainer because he is worried about his heart.

A

The section in blue is an independent clause.

B

This sentence has two independent clauses.

C

"Charlie has decided to hire a personal trainer" is the independent clause.

D

None of the above

Clauses General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The part that is underlined is a dependent clause; it is introduced by the subordinating conjunction, "because," and cannot stand by itself.

Correct Answered :

Wrong Answered :

278. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
In fact, the last time he tried to lose weight, he ended up actually gaining weight.

A

"he ended up actually gaining weight" is the only independent clause.

B

The underlined section is the independent clause.

C

This sentence has two independent clauses.

D

None of the above

Clauses General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

"He tried to lose weight" is actually a dependent clause, but the subordinating word "that" has been left out. The independent clause begins with "he ended up."

Correct Answered :

Wrong Answered :

279. Choose the correct homophone:
I`ve got a hole in the __________ of my shoe

A

Sole

B

Soul

C

Showl

D

None of these

Homophones General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Sole

Correct Answered :

Wrong Answered :

280. The doctor was worried that Charlie was putting on too much weight.

A

The underlined section is an independent clause.

B

The independent clause is "The doctor was worried."

C

This sentence has no independent clause.

D

None of the above

Clauses General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

"that Charlie was putting on too much weight" cannot stand by itself because of the subordinating word "that." "The doctor was worried" is the independent clause.

Correct Answered :

Wrong Answered :

281. Choose the correct homophone:
When we pay money for our bus or train ride we are paying a ____

A

Phare

B

Fair

C

Fare

D

None of these

Homophones General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Fare

Correct Answered :

Wrong Answered :

282. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
Charlie has a hard time sticking to a diet; he really loves rich, sweet desserts.

A

This sentence has two independent clauses.

B

This sentence has one independent clause.

C

This sentence has no independent clauses.

D

This sentence has three independent clauses.

Clauses General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

This sentence has two independent clauses connected by only a semicolon. On either side of the semicolon, you see a clause that could stand by itself, as its own sentence, but the two clauses are nicely balanced and can fit into the same sentence in this way.

Correct Answered :

Wrong Answered :

283. Choose the correct homophone:
Avoid _____ eating for healthy living.

A

Meet

B

Meat

C

Mete

D

Meate

Homophones General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Meat

Correct Answered :

Wrong Answered :

284. Choose the correct homophone:
That was _______ pizza, but the dog ______ it!

A

Our, eight

B

Our, ate

C

Hour, eight

D

Hour, ate

Homophones General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Our, ate

Correct Answered :

Wrong Answered :

285. Select the option that best describes the use of clauses in that sentence:
The doctor told Charlie to lose weight and exercise vigorously for forty-five minutes a day.

A

This sentence has two independent clauses.

B

This sentence has no independent clauses.

C

This sentence has one independent clause.

D

No independent clause

Clauses General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The "and" in this sentence is connecting two infinitives, not two clauses. There is only one subject-verb relationship in this sentence: "doctor told."

Correct Answered :

Wrong Answered :

286. Choose the correct homophone:
You`ve got a bigger piece of cake than me. That`s not ________

A

Fair

B

Fear

C

Fare

D

None of these

Homophones General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Fair

Correct Answered :

Wrong Answered :

287. Choose the correct homophone:
I like to _____ essays with my _____ hand.

A

Rite, right

B

Write, rite

C

Right, rite

D

Write, right

Homophones General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Write, right

Correct Answered :

Wrong Answered :

288. Determine the function of the hilighted dependent clause:
It is important to ask whether the wedding is formal or semi-formal.

A

Noun clause

B

Adjective clause

C

Adverb clause

D

None

Clauses General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

This clause is the direct object of the infinitive "to ask," answering the question "what is it important to ask?".

Correct Answered :

Wrong Answered :

289. Determine the function of the hilighted dependent clause:
Unless the crown can make a better case, the accused murderer will not be convicted.

A

Noun clause

B

Adjective clause

C

Adverb clause

D

None

Clauses General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

This clause provides the conditions under which the accused murderer will not be convicted, so it must be an adverb clause.

Correct Answered :

Wrong Answered :

290. Choose the correct homophone:
Who has ________the trophy?

A

One

B

Won

C

Win

D

None of these

Homophones General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Won

Correct Answered :

Wrong Answered :

291. Determine the function of the hilighted dependent clause:
That is the place where Wolfe`s and Montcalm`s armies fought.

A

Noun clause

B

Adjective clause

C

Adverb clause

D

None

Clause General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

This is a very tricky example, and the subordinating conjunction "where" could have fooled you. In fact, the clause does not answer the adverb question "where?", but the adjective question "which place?". This is an adjective clause, modifying the noun "place."

Correct Answered :

Wrong Answered :

292. Choose the correct homophone:
Balls were _________into the sack

A

Throne

B

Thrown

C

Throw

D

None of these

Homophones General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Thrown

Correct Answered :

Wrong Answered :

293. Determine the function of the hilighted dependent clause:
Canada might give up its marketing boards if the European Community gives up its grain subsidies.

A

Noun clause

B

Adjective clause

C

Adverb clause

D

None

Clauses General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

This clause provides the conditions under which Canada might give up its marketing boards, and it is an adverb or an adverb clause which answers the question "under what conditions?".

Correct Answered :

Wrong Answered :

294. Choose the correct homophone:
My friend is a _______ officer.

A

Navel

B

Naval

C

Navval

D

None of these

Homophones General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Naval

Correct Answered :

Wrong Answered :

295. Determine the function of the hilighted dependent clause:
The books which the professor assigned were very expensive

A

Noun clause

B

Adjective clause

C

Adverb clause

D

None

Clauses General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

This clause modifies the noun "books," and modifying a noun or pronoun is the function of an adjective or (in this case) of an adjective clause.

Correct Answered :

Wrong Answered :

296. Chose the correct homophone:
The king died ___

A

Hairless

B

Heirless

C

Hareless

D

Airless

Homophones General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Heirless

Correct Answered :

Wrong Answered :

297. Determine the function of the hilighted dependent clause:
Wherever there is a large American city, there will be poverty.

A

Noun clause

B

adjective clause

C

adverb clause

D

none

Clause General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

This clause tells where poverty will exist, and specifying a location is the function of an adverb or (in this case) of an adverb clause.

Correct Answered :

Wrong Answered :

298. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph
(1)keep up with the new realities of the `post-COVID world`
(2)commended Mr. Trump for his `creative and far-sighted`
(3)decision to expand the format of the grouping to
(4)the news was welcomed by Mr. Modi, who

A

1432

B

4123

C

4231

D

3412

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

4231

Correct Answered :

Wrong Answered :

299. Determine the function of the hilighted dependent clause:
Which one is the person who stole your car?

A

Noun clause

B

Adverb clause

C

Adjective clause

D

None

Clauses General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The relative pronoun "who" might have confused you here; however, the clause itself does not answer the question "who?", but the question "which person?", showing that it modifies the noun "person" and is acting as an adjective clause.

Correct Answered :

Wrong Answered :

300. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph
(1)keep up with the new realities of the ``post-COVID world``
(2)commended Mr. Trump for his ``creative and far-sighted``
(3)decision to expand the format of the grouping to
(4)the news was welcomed by Mr. Modi, who

A

1432

B

4123

C

4231

D

3412

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

4231

Correct Answered :

Wrong Answered :

301. Choose the correct homophone:
I can see my house from ______

A

Here

B

Hear

C

Hair

D

Hare

Homophones General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Here

Correct Answered :

Wrong Answered :

302. Determine the function of the hilighted dependent clause:
The bankers need to know what they should do.

A

noun clause

B

adverb clause

C

adjective clause

D

none

Clauses General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

This clause does not tell you which bankers need to know, but rather, it tells you what they need to know -- since it answers the question "what?" (and acts as the direct object of "to know"), it is a noun clause.

Correct Answered :

Wrong Answered :

303. You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) is one of the most widely used indicators
(Q) of ecosystems and their biodiversity
(R) for assessing the condition
(S)The conservation status of plants and animals

A

SPRQ

B

SRQP

C

QRPS

D

PQRS

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

SPRQ

Correct Answered :

Wrong Answered :

304. Choose the correct homophone:
Prasanna had a good ___for stage.

A

Trup

B

Troop

C

Trupe

D

Troupe

Homophones General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Troupe

Correct Answered :

Wrong Answered :

305. Determine the function of the hilighted dependent clause:
Many people hope that Canada can resolve its economic problems.

A

Noun clause

B

Adjective clause

C

Adverb clause

D

none

Clauses General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

The clause answers the question "what?", and acts as the direct object of the verb "hope."

Correct Answered :

Wrong Answered :

306. You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) for thousands of years
(Q) famous symbols of ancient civilizations
(R) Monuments have been created
(S) and they are often the most durable and

A

SRQP

B

QPRS

C

PRSQ

D

RPSQ

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

RPSQ

Correct Answered :

Wrong Answered :

307. Determine the function of the hilighted dependent clause:
Some people buy expensive cars simply because they can.

A

noun clause

B

adverb clause

C

adjective clause

D

none

Clauses General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

This clause answers the question "why," showing cause, so it is an adverb clause. It does not act as a subject or object, and it does not modify a noun or pronoun.

Correct Answered :

Wrong Answered :

308. Which sentence is written in passive voice?

A

It was our tenth win of the season.

B

The scoreboard flashed the final numbers.

C

The game was won in the last thirty seconds.

D

The forward slam-dunked the ball in a brilliant last-minute play.

Active/ passive voice General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The game was won in the last thirty seconds.

Correct Answered :

Wrong Answered :

309. Rearrange the following sentence into meaningful paragraph
1. In his literacy work he spoke of that province of human life which mere intellect does not speak.
2. He has also given innocent joy to many children by his stories like ‘Kabuliwalah’
3. These songs are sung not only in bengal but all over the country.
4. Rabindranath’s great works sprang from intensity of vision and feelings.
5. He sang of beauty and heroism, nobility and charm.

A

21543

B

34521

C

41253

D

32514

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

41253

Correct Answered :

Wrong Answered :

310. Arrange the following sentences into meaningful paragraph.
1. The explanation of Mr Johnson’s letter is briefly this
2. If pushed to extremity he would turn against Johnson, and make public the conspiracy in which he had joined, together with Johnson’s motive in imprisoning his wife.
3. He had had an interview with Dr Joy, in which he had so severely censured the doctor that the latter finally became angry and defiant, and intimated.
4.His visit South had done no good.

A

1342

B

2431

C

4321

D

1432

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

1342

Correct Answered :

Wrong Answered :

311. Rearrange following sentences to make a meaningful paragraph.
1. It dislodged the green spectacles from Denton’s nose, and for a moment his eyes were exposed.
2. To Oliver it was fun, but Denton evidently did not relish it.
3. He replaced them hurriedly, but not in time. Oliver’s sharp eyes detected him.
4. The road was a bad one, jolting the vehicle without mercy.
5. At last one jolt came, nearly overturning the conveyance.

A

42531

B

34521

C

42513

D

54213

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

42513

Correct Answered :

Wrong Answered :

312. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To play second fiddle

A

To be happy, cheerful and healthy

B

To reduce importance of one`s senior

C

To support the role and view of another person

D

To do back seat driving

Idioms/Phrases General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

To support the role and view of another person

Correct Answered :

Wrong Answered :

313. Arrange the following sentences into meaningful paragraph.
1. If they are dissatisfied, they have a cause to complain.
2. Rather they are an embodiment of patience.
3. Teachers ought to set an example
4. Yet they should exercise restraint
5. Patience is one of the greatest virtues

A

32145

B

54321

C

12345

D

31425

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

32145

Correct Answered :

Wrong Answered :

314. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To leave someone in the lurch

A

To come to compromise with someone

B

Constant source of annoyance to someone

C

To put someone at ease

D

To desert someone in his difficulties

Idioms/Phrases General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

To desert someone in his difficulties

Correct Answered :

Wrong Answered :

315. Fill in the blank with correct preposition:
He had to repent _____what he had done.

A

Of

B

Over

C

For

D

At

Preposition General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

For

Correct Answered :

Wrong Answered :

316. Arrange following sentences into meaningful paragraph.
1. Such a religion can lead us.
2.Swami practiced a religion.
3. He was able to communicate with god.
4. It was the religion of experience.

A

1234

B

4231

C

2431

D

2143

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

2431

Correct Answered :

Wrong Answered :

317. Fill in the blank with correct preposition:
Ramesh`s mind was attuned _____music.

A

To

B

On

C

At

D

With

Preposition General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

To

Correct Answered :

Wrong Answered :

318. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To put one`s hand to plough

A

To take up agricultural farming

B

To take a difficult task

C

To get entangled into unnecessary things

D

Take interest in technical work

Idioms/Phrases General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

To take a difficult task

Correct Answered :

Wrong Answered :

319. Fill in the blank with correct preposition:
The reward was not commensurate _____the work done by us

A

On

B

For

C

With

D

Order

Preposition General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

With

Correct Answered :

Wrong Answered :

320. Arrange the following sentences in a meaningful paragraph.
1. It has been so from time immemorial.
2. It is necessary to have a library
3. Library is a centre of learning
4. The selected books should enchant us
5. our teachers had their libraries

A

42513

B

31524

C

12345

D

23145

Rearranging of sentences General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

42513

Correct Answered :

Wrong Answered :

321. Choose the correct preposition:
After having tea, he settled himself _____ his arm chair.

A

Into

B

Over

C

To

D

On

Preposition General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Into

Correct Answered :

Wrong Answered :

322. Choose the correct preposition:
The candidates were tense _____expectancy.

A

With

B

In

C

From

D

On

Preposition General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

With

Correct Answered :

Wrong Answered :

323. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To pick holes

A

To find some reason to quarrel

B

To destroy something

C

To criticise someone

D

To cut some part of an item

Idioms/Phrases General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

To criticise someone

Correct Answered :

Wrong Answered :

324. Choose the correct preposition:
I do not agree _____you on this point.

A

To

B

In

C

At

D

With

Preposition General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

With

Correct Answered :

Wrong Answered :

325. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To be above board

A

To have a good height

B

To be honest in any business deal

C

They have no debts

D

To try to be beautiful

Idioms/Phrases General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

To be honest in any business deal

Correct Answered :

Wrong Answered :

326. choose the correct preposition:
A good judge never gropes _____ the conclusion

A

On

B

To

C

For

D

With

Preposition General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

With

Correct Answered :

Wrong Answered :

327. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To end in smoke

A

To make completely understand

B

To ruin oneself

C

To excite great applause

D

To overcome someone

Idioms/phrases General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

To ruin oneself

Correct Answered :

Wrong Answered :

328. Fill in the blank with correct preposition:
Give example pertinent _____the case.

A

on

B

to

C

for

D

with

Preposition General Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

to

Correct Answered :

Wrong Answered :

329. Fill in the blank with correct preposition:
He was vexed _____Sohan for his behavior.

A

at

B

to

C

upon

D

with

Preposition General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

with

Correct Answered :

Wrong Answered :

330. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To cry wolf

A

To keep off starvation

B

To listen eagerly

C

To give false alarm

D

To turn pale

Idioms/phrases General Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

To give false alarm

Correct Answered :

Wrong Answered :

331. Fill in the blank with correct preposition:
My cousin has invested a lot of money __________farming.

A

in

B

for

C

on

D

into

Preposition General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

in

Correct Answered :

Wrong Answered :

332. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To drive home

A

To find one`s roots

B

To return to place of rest

C

Back to original position

D

To emphasise

Idioms/Phrases General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

To emphasise

Correct Answered :

Wrong Answered :

333. Choose the correct preposition:
It is dangerous to enter __________the enemy’s camp.

A

in

B

on

C

by

D

into

Preposition General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

into

Correct Answered :

Wrong Answered :

334. Choose the correct meaning of the following proverb/idiom:
To keeps one`s temper

A

To become hungry

B

To be aloof from

C

To preserve ones energy

D

To be in good mood

Idioms/Phrases General Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

To be in a good mood

Correct Answered :

Wrong Answered :

335. Choose the correct preposition:
Take this medicine and you will get rid ________the bad cold

A

of

B

over

C

at

D

from

Preposition General Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

of

Correct Answered :

Wrong Answered :

336. Choose the correct meaning of proverb/idiom:
To have an axe to grind

A

A private end to serve

B

To fail to arouse interest

C

To have no result

D

To work for both sides