Supervisor 2024 Examination MCQs with solutions

1. Who among the following wrote An Essary on the Principle of Population?

A

Malthus

B

J.S Mill

C

K. Marx

D

A. Morris

Psychology Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: A
Explanation

Malthus

Correct Answered :

Wrong Answered :

2. Which German sociologist`s social theory has often been labeled Formal Sociology.

A

Goerg Simmel

B

Hebert Spencer

C

Max Weber

D

None of the Above

Psychology Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: A
Explanation

Georg Simmel was a German sociologist who is known for his contributions to the development of sociology as a discipline. He lived from 1858 to 1918 and was a contemporary of other notable sociologists such as Max Weber and Emile Durkheim.

Correct Answered :

Wrong Answered :

3. According to Foucault, through which two significant concepts involved over time in domain of Genealogy, introduced Civilized Society?

A

Class conflict and Mode of productions

B

Crime and Punishment

C

Discipline and Punish

D

None of the Above

Psychology Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: C
Explanation

Discipline and Punish

Correct Answered :

Wrong Answered :

4. Which of the following statements regarding Society are True?

a)    Its people share a distinct culture.

b)    It occupies a particular territorial area.

c)    It is independent.

d)    It has structure of inter-related roles.

Select the correct answer from the options given below


A

a only

B

a, b only

C

a, b and c only

D

All of the above

Psychology Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: D
Explanation

All of the above

Correct Answered :

Wrong Answered :

5. Basic social institutions are those that are necessary for the survival of society. Which one of the following is not considered as basic social institution?

A

Family

B

State

C

Religion

D

Economy

Psychology Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: B
Explanation

Most societies five major social institutions are the family, the state or government, economy, education, and religion.

Correct Answered :

Wrong Answered :

6. Who has defined an institution as a concept and a structure?

A

W.G. Sumner

B

Gillin

C

A. Green

D

R. Maclver

Psychology Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: A
Explanation

W.G. Sumner

Correct Answered :

Wrong Answered :

7. A Sentence is broken into 4 parts. Identify the part which has an error.

A

Those two men were

B

Quarrelling with one another

C

Claiming the same watch as their own

D

Since morning

English Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: B
Explanation

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

8. Which one best expresses the statement He said, "I must got at once". in Indirect speech?

A

He said that he has to go at once

B

He said that he had gone at once

C

He said that he had to go at once

D

He asked if he had to go at once

English Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: C
Explanation

He said that he had to go at once

Correct Answered :

Wrong Answered :

9. Which of the following is an absolute cell reference?

A

!A!1

B

$A$1

C

#A#1

D

A1

Computer Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: B
Explanation

An absolute reference in Excel refers to a reference that is `locked` so that the rows and columns do not change when they are copied. It is represented by adding a `$` sign before the row and column.

Correct Answered :

Wrong Answered :

10. In MS Excel, Comments put in cells are called _______.

A

Smart Tip

B

Soft Tip

C

Web Tip

D

Cell Tip

Computer Supervisor 2024 REPORT
Correct Answer: D
Explanation

Comments that are put in a cell in MS Excel are called Cell tips.

Correct Answered :

Wrong Answered :

CONTACT US

  • J & K

  • admin@prepmart.in

  • LIKE AND SHARE YOUR EXPERIENCE

    Like Us on Facebook Join Us on Telegram
    VISITORS COUNT 1 2 1 9 9 8 6
    Developed By : PrepMart