Communication Skills MCQs For JKSSB

1. What is the meaning of miscommunication?

A

using the wrong medium to communicate

B

using the wrong language

C

disturbance in the channel of communcation

D

the receiver not perceiving the intended meaning of the message

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

the receiver not perceiving the intended meaning of the message

Correct Answered :

Wrong Answered :

2. Listening is ____

A

an accurate perception of what is being communicated

B

hearing sounds

C

responding to a message

D

soundwaves reaching the ear

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

an accurate perception of what is being communicated

Correct Answered :

Wrong Answered :

3. What would be a barrier to communication in a foreign country?

A

not knowing the language

B

unfamiliar surroundings

C

not having the right currency

D

not knowing what to order in a restaurant

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

not knowing the language

Correct Answered :

Wrong Answered :

4. Choose the best option to complete the sentence
Most of the communication methods used today are ____.

A

technology based

B

manually operated

C

centralized

D

time sensitive

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

technology based

Correct Answered :

Wrong Answered :

5. Which of these can be a barrier to communication?

A

clear diction

B

unbiased opinion

C

use of high souding words

D

good network connection

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

use of high souding words

Correct Answered :

Wrong Answered :

6. How can barriers created by refutations and arguments be resolved?

A

listening to the views of the other

B

trying to prove one`s own views are correct

C

setting up the sender or receiver at a higher position

D

stating the contradictions

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

listening to the views of the other

Correct Answered :

Wrong Answered :

7. Complete the sentence with the correct option
The sender should choose his words very carefully in order to ____

A

confuse the receiver

B

create a vague message

C

avoid ambiguity

D

complicate the message

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

avoid ambiguity

Correct Answered :

Wrong Answered :

8. Whom would you choose as the recipient of a message?

A

Those who should not have access to the information

B

Those who will be affected by the message or its results

C

Those who have no say or interest in the matter

D

Those who have no responsibility or capability of understanding

Communication Skills JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Those who will be affected by the message or its results

Correct Answered :

Wrong Answered :

VISITORS COUNT 2 9 5 6 1 0