Mental Ability MCQs For JKSSB

1. In a certain code 731 means study very hard. 953 means hard work pays and 145 means study and work.
Which of the following is the code for very?

A

7

B

1

C

4

D

9

Coding Decoding JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

7

Correct Answered :

Wrong Answered :

2. Statements:
some fruits are vegetables
some vegetables are leafy vegetables
No leafy vegetable is a fruit
Conclusions:
i) All fruits are leafy vegetables
ii) No fruit is a leafy vegetable

A

only ii follows

B

only i follows

C

Both i and ii follows

D

None of the conclusions follow

Statement Conclusion JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

only ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

3. Select one of the following four options that will make the 2nd pair analogous to the 1st pair given.
345 : 12 :: 179 : ?

A

14

B

15

C

16

D

17

Number series JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

17

Correct Answered :

Wrong Answered :

4. Given below is a question followed by 2 statements numbered i and ii. Choose the statement(s) required to answer the question by selecting a relevant option.
Question : What is the length of the line segment AC?
Statements:
i). Length of line segment AB is 10 cms
ii) Length of line segment BC is 10 cms

A

i alone is sufficient, but statement ii alone is not sufficient

B

Statement ii alone is sufficient, but statement i alone is not sufficient

C

Both statements together are sufficient, but neither statement alone is sufficient

D

Statements i and ii together are not sufficient

Statement Conclusion JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Statements i and ii together are not sufficient

Correct Answered :

Wrong Answered :

5. Statements:
All lions are cats.
All cats are hunters
Conclusions:
i) All hunters are lions
ii) Some hunters are lions
iii) All lions are hunters

A

only ii follows

B

only iii follows

C

Both i and iii follow

D

Both ii and iii follow

Syllogism JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Both ii and iii follow

Correct Answered :

Wrong Answered :

6. Read the following statements and answer the questions given below
A is Father of B, but B is not his son, C is the daughter of B, D is the wife of A. E is the brother of B, H is the son of E, F is the wife of E, G is the father of F.
Question: Who is the Sister in law of B?

A

H

B

F

C

D

D

C

Blood Relation JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

F

Correct Answered :

Wrong Answered :

7. What is the coded number for WNCSZV from the following codes?
Codes:
LETTER: CZNVRSWFD
CODE DIGIT: 8 6 4 7 2 9 3 5 1

A

348267

B

318267

C

348957

D

348967

Coding Decoding JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

348967

Correct Answered :

Wrong Answered :

8. The average weight of 25 kids is 24 kg. If the weight of a man is included, then the average weight increases by 2 kg. The weight of the man is

A

50 kg

B

75 kg

C

76 kg

D

84 kg

General Aptitude JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

76 kg

Correct Answered :

Wrong Answered :

9. The number which bears the same ratio to (7/43) that (9/22) does to (5/11) is

A

61/430

B

63/430

C

63/431

D

61/431

General Aptitude JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

63/430

Correct Answered :

Wrong Answered :

10. Priya leaves her house at 20 minutes to 6 in the evening and takes 20 minutes to reach Anjali`s hosue. They finish their breakfast in another 10 minutes and leave for their office which takes another 40 minutes. At what time does she reach her office?

A

6:50 PM

B

7:00 PM

C

7:10 PM

D

7:20 PM

General Aptitude JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Priya left her house 20 min to 6, i.e, 5:40PM
It takes 20 min to reach Anjali`s house, that brings to 6:00PM They`ll finish their breakfast in another 10 min, i.e, 6:10 Another 40 min to reach the office. Summing up we get 6:50PM

Correct Answered :

Wrong Answered :

11. if x:y = 1:3, then the ratio (7x2 + 3xy):(2xy + y2) is

A

10:3

B

16:5

C

16:7

D

16:15

General Aptitude JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

16:15

Correct Answered :

Wrong Answered :

12. Alex who was facing the West direction turn 135 degrees in the clockwise direction and then turns 45 degrees in the anti-clockwise direction. Which direction is he facing now?

A

North

B

South

C

North-East

D

South-West

Direction Sense JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

North

Correct Answered :

Wrong Answered :

13. Mohan saves Rs 30 by getting 5% discount on a article. What is the amount of money paid by him?

A

Rs 580

B

Rs 560

C

Rs 570

D

Rs 550

General Aptitude JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Rs 570

Correct Answered :

Wrong Answered :

14. Which of the following assumptions is implicit in the statement given below?
Statement : The dietician advised - "Eat healthy & avoid junk food to stay fit"
Assumption(I): Junk food isn`t healthy.
Assumption(II): Healthy food habits prevent a person from many diseases.

A

Only Assumption I is implicit

B

Only Assumption II is implicit

C

Neither I not II is implicit

D

Both I & II are implicit

15. If Rs 306 is 5/9 % of the price of a sofa, then the price of the sofa is

A

Rs 55080

B

Rs 64560

C

Rs 5580

D

Rs 75840

Aptitude JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Rs 55080

Correct Answered :

Wrong Answered :

16. The average of 190 lab readings was 86 units. Later on, it was found that a reading 276 was wrongly typed as 86. Find the correct average.

A

85

B

81

C

83

D

87

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

87

Correct Answered :

Wrong Answered :

17. A man said to a lady, " Your father`s wife`s sister is my wife." How is the lady`s mother related to the man?

A

Cousin

B

Mother-in-law

C

Sister-in-law

D

Aunt

Blood Relation Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Sister-in-law

Correct Answered :

Wrong Answered :

18. A mobile is bought for Rs.4200 and sold at Rs.4620. Find the gain percentage.

A

15

B

20

C

25

D

10

Percentage Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

10

Correct Answered :

Wrong Answered :

19. The price of a Door frame has increased from Rs.1040 to Rs.1196. Find the percentage increase in the price.

A

25

B

10

C

20

D

15

Percentage Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

15

Correct Answered :

Wrong Answered :

20. Which of the following set of signs should be used to replace * in the following?
16 * 3 * 2 = 110 * 2 * 5

A

× - + ×

B

÷ × + ×

C

× ÷ × +

D

× + ÷ -

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

× + ÷ -

Correct Answered :

Wrong Answered :

21. 2 men and 3 boys can do a piece of work in 315 days while 3 men and 2 boys can do the same work in 252 days. In how many days can 5 men and 5 boy do the work?

A

110

B

140

C

130

D

120

Work & Time Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

140

Correct Answered :

Wrong Answered :

22. A boy is standing in a lawn facing North-East direction. If the boy turns 65 degrees in clockwise direction and 155 degrees in anti-clockwise direction, which direction will he face now?

A

South-West

B

North-West

C

South-East

D

North-East

Direction Sense Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

North-West

Correct Answered :

Wrong Answered :

23. If 12a=13b and 9b=12c, find a:b:c.

A

2:9:13

B

9:13:12

C

12:13:9

D

13:12:9

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

13:12:9

Correct Answered :

Wrong Answered :

24. If 25% of 60% of 70% of a number is 1344, then what is the number?

A

12800

B

12600

C

12700

D

12900

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

let the number be x, then according to question
25 /100 * 60/100 * 70/100 * x = 1344
x = (1344 * 1000000) / (25 * 60 * 70)
x = 12800

Correct Answered :

Wrong Answered :

25. The average of 91 numbers is 237. After excluding one of the numbers, the average remains the same. Find the number which is excluded.

A

247

B

267

C

257

D

237

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

237

Correct Answered :

Wrong Answered :

26. Jenny get successive discounts of 10% and then 20% on his food bill of Rs.4550. What is the amount paid by Jenny?(In Rs)

A

3076

B

3276

C

3176

D

2976

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

3276

Correct Answered :

Wrong Answered :

27. Find the missing term in the series.
?, 192, 24, 6, 3

A

3072

B

2304

C

2880

D

2112

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Starting from right to left
6/2 = 3 ist term from right
26/4 = 6 second term from right
192/8 = 24 third term from right
x/16 = 192 or x = 192 * 16 = 3072

Correct Answered :

Wrong Answered :

28. Imraan covered 1862 km in 49 hours. Find the speed at which he travelled.(In kmph)

A

34

B

38

C

42

D

30

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

38

Correct Answered :

Wrong Answered :

29. In a certain code language, if GIANT is coded as MKEXR, then how is ROUTE coded in that language?

A

KZAUX

B

SVYIX

C

VSYXI

D

ILFGV

Logical Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

SVYIX

Correct Answered :

Wrong Answered :

30. Statement: It rains every Friday. Today is Friday.
Conclusion:
i. It will rain today.
ii. It will stop raining tomorrow.
Choose the appropriate one from the following options.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Logical Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

31. Find the remainder when sum of 5 consecutive natural numbers from 5238 to 5242 (both inclusive) is divided by 5.

A

3

B

Zero

C

2

D

1

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Zero

Correct Answered :

Wrong Answered :

32. Amir can finish a work in 63 days and Brian can do the same work in 126 days. On working together, they will complete the same work in how many days?

A

44

B

46

C

48

D

42

Work & Time Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

42

Correct Answered :

Wrong Answered :

33. A man walks 9km towards West; takes a right turn and walks 12km. He then walks 7km towards the starting point and reached the destination. How far is he from the starting position?

A

12km

B

13km

C

8km

D

9km

Time & Distance Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

8km

Correct Answered :

Wrong Answered :

34. In a certain code language:
learn life lessons is written as lo ma ku,
lessons are good is written as pi rh ma,
lead good life is written as lo ja pi.
What does the code ja stand for?

A

lead

B

life

C

lessons

D

good

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Lead

Correct Answered :

Wrong Answered :

35. Read the following statements and answer the following question.
[email protected] means A is the husband of B
A#B means A is the wife of B
A-B means A is the son of B
A%B means A is the daughter of B
In the equation P-Q#R-S, How is S related to P, if S is a female?

A

Mother-in-law

B

Mother

C

Grandfather

D

Grandmother

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Grandmother

Correct Answered :

Wrong Answered :

36. A and B can do a piece of work in 28 days, while C and D can do the same work in 84 days. In how many days will A, B, C and D do it together?

A

19

B

17

C

15

D

21

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

21

Correct Answered :

Wrong Answered :

37. Statement: Every Australian speaks 6 languages. Antony speaks 6 languages.
Conclusion:
i) Antony is an Australian
ii) People from other countries do not speak 6 languages.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Neither i nor ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

38. How many seconds will a train take to cover a distance of 5015 meters, if it runs at a speed of 306 km/hr?

A

57

B

59

C

55

D

61

Time & Distance Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

59

Correct Answered :

Wrong Answered :

39. Select the appropriate set of sequence of mathematical operators to replace all * sign in the following equation & hence to balance it.
60 * 5 * 4 * 48

A

- × =

B

+ × =

C

× + =

D

÷ × =

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

÷ × =

Correct Answered :

Wrong Answered :

40. Which of the following is divisible by 6?

A

642361

B

642366

C

642363

D

642365

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

642366

Correct Answered :

Wrong Answered :

41. Find the next term in the given series.
EXCOMMUNICATION, OMMUNICAT, XCOMMUNICATIO, MMUNICA, COMMUNICATI, ?

A

OMMUNIC

B

MUNICAT

C

OMMUNI

D

MUNIC

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

MUNIC

Correct Answered :

Wrong Answered :

42. The salary of A, B and C are in the ratio of 5:6:11. If their total salary is Rs.2706, find the salary received by C. (In Rs)

A

1353

B

1153

C

1053

D

1253

Ratios Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

1353

Correct Answered :

Wrong Answered :

43. Average of 11 consecutive numbers is 572. If the average of first 5 numbers is 569 and the average of last 5 numbers is 575, find the middle number.

A

552

B

582

C

572

D

562

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

572

Correct Answered :

Wrong Answered :

44. After 6205 liters of petrol was poured into the tank, it was still 15% empty. What is the total capacity of the tank?(In liters)

A

7300

B

7000

C

7100

D

7200

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

7300

Correct Answered :

Wrong Answered :

45. Find the remainder, when 643307 is divided by 9.

A

5

B

7

C

9

D

8

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

5

Correct Answered :

Wrong Answered :

46. The average weight of a team of 65 employees is 87 kg. If the weight of the manager is included, then the average increases by 1 kg. Find the weight of the manager.(In kg)

A

155

B

153

C

157

D

151

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

153

Correct Answered :

Wrong Answered :

47. Philip is twice good a workman as Roy and together they can finish the same work in 50 days. In how many days will Philip alone finish the same work?

A

80

B

90

C

85

D

75

Work & Time Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

75

Correct Answered :

Wrong Answered :

48. Find the missing term in the series. 62, 72, 92, ? , 162, 212

A

122

B

132

C

120

D

128

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

122

Correct Answered :

Wrong Answered :

49. What is the difference between a discount of 20% on Rs.25000 and two successive discounts of 14% and 6% on the same amount?

A

210

B

190

C

180

D

200

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

210

Correct Answered :

Wrong Answered :

50. By selling a table for Rs.3840, a shopkeeper loses 20%. At what price should he sell it to gain 20%?(In Rs.)

A

6060

B

5960

C

5860

D

5760

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

5760

Correct Answered :

Wrong Answered :

51. Three numbers are in the ratio 19:21:23. If the difference between thrice the third number and the sum of first and second number is 841, find the difference between the first and third number.

A

136

B

116

C

146

D

126

Numerical Ability Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

116

Correct Answered :

Wrong Answered :

52. If A got 624 marks and B got 468 marks, then what percent of A`s marks is B`s marks?

A

60

B

65

C

70

D

75

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

75

Correct Answered :

Wrong Answered :

53. The average of 89 numbers is 235. After excluding one of the numbers, the average remains the same. Find the number which is excluded.

A

265

B

245

C

255

D

235

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

235

Correct Answered :

Wrong Answered :

54. If R means `add to`, Q means `multiply by`, S means `subtract from` and P means `divide by`, then (11Q4P2R7)S55 = ?

A

30

B

26

C

38

D

32

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

26

Correct Answered :

Wrong Answered :

55. Pipe A can fill a tank in 498 seconds and Pipe B can fill the same tank in 249 seconds. If both pipes are opened together, how many seconds will it take to fill the empty tank?

A

176

B

196

C

186

D

166

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

166

Correct Answered :

Wrong Answered :

56. A man walks 3km towards West; takes a right turn and walks 4km. He then walks 1km towards the starting point and reached the destination. How far is he from the starting position?

A

4km

B

1km

C

3km

D

2km

Direction Sense Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

4km

Correct Answered :

Wrong Answered :

57. In a certain code language:
`clean and neat` is written as `so ra ni`,
`neat white floor` is written as `ju pa ra`,
`bright clean floor` is written as `ni ju ma`.
What is the code for `and` in the given code language?

A

ra

B

ni

C

so

D

ju

Coding Decoding Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

so

Correct Answered :

Wrong Answered :

58. The ratio of two numbers is 8:9 and their sum is 1037. Find the greater of the two numbers.

A

549

B

519

C

529

D

839

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

549

Correct Answered :

Wrong Answered :

59. Find the next number in the series.
12, 16, 25, 41, 66, ?

A

100

B

98

C

102

D

92

Number series Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

102

Correct Answered :

Wrong Answered :

60. P is the mother of Q and R. R is the father of S and T. How is P related to T?

A

Grandmother

B

Mother-in-law

C

Aunt

D

Mother

Blood Relation Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Grandmother

Correct Answered :

Wrong Answered :

61. Statement: Every Saturday is a holiday. Today is a holiday. Conclusion:
i. Today is Saturday.
ii. Today is not a Saturday.

A

Only conclusion ii follows

B

Either i or ii follows

C

Neither i nor ii follows and

D

Both i and ii follow.

Statement Conclusion Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Either i or ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

62. Find the remainder when sum of 5 consecutive natural numbers from 5235 to 5239 (both inclusive) is divided by 5.

A

zero

B

1

C

2

D

3

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

zero

Correct Answered :

Wrong Answered :

63. If A got 616 marks and B got 462 marks, then what percent of A`s marks is B`s marks?

A

85

B

75

C

90

D

80

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

75

Correct Answered :

Wrong Answered :

64. A monitor for personal computer is bought for Rs.22500 and sold at Rs.15750. Find its loss percentage.

A

40

B

30

C

45

D

35

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

30

Correct Answered :

Wrong Answered :

65. Rs.1066 is divided among 2 men, 6 women and 8 boys so that the share of a man, a woman and a boy are in the ratio 3: 2: 1. Then, how much does a man get?(In Rs.)

A

119

B

123

C

121

D

120

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

123

Correct Answered :

Wrong Answered :

66. 18 girls can dig a pit in 450 days. If a boy is twice as efficient as a girl, then 5 girls and 2 boys can dig a similar pit in how many days?

A

900

B

600

C

700

D

800

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

900

Correct Answered :

Wrong Answered :

67. Find the unit digit in the product (538 × 1052 × 3312 × 8328).

A

10

B

8

C

12

D

6

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

6

Correct Answered :

Wrong Answered :

68. The price of a bucket has increased from Rs.1240 to Rs.1426. Find the percentage increase in the price.

A

15

B

10

C

20

D

5

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

15

Correct Answered :

Wrong Answered :

69. Find the next term in the given series.
PROCRASTINATION, OCRASTINATI, ROCRASTINATIO, CRASTINAT, OCRASTINATI, ?

A

CRASTINAT

B

RASTINAT

C

RASTINA

D

CRASTIN

Letter Series Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

RASTINA

Correct Answered :

Wrong Answered :

70. Sabeer gets a discount of 10% on his purchase bill of Rs.7500. What is the total discount he got?(In Rs)

A

700

B

750

C

600

D

650

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

750

Correct Answered :

Wrong Answered :

71. Eladevi travels at a speed of 139 kmph and she reaches the destination in 15 hours. Find the distance she covers.(In km)

A

1985

B

2185

C

1885

D

2085

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

2085

Correct Answered :

Wrong Answered :

72. The average of 189 lab readings was 85 units. Later on it was found that a reading 274 was wrongly typed as 85. Find the correct average.

A

56

B

86

C

66

D

76

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

86

Correct Answered :

Wrong Answered :

73. What will be written in the place of question mark in the given series? F6M13Z26E5?23

A

W

B

Y

C

X

D

Z

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

W

Correct Answered :

Wrong Answered :

74. The average of 87 numbers is 233. After excluding one of the numbers, the average remains the same. Find the number which is excluded.

A

235

B

239

C

237

D

233

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

233

Correct Answered :

Wrong Answered :

75. Read the following statements and answer the following question.
[email protected] means A is the husband of B
A#B means A is the wife of B
A$B means A is the son of B
A%B means A is the daughter of B
In the equation P$Q#R$S, How is P related to S?

A

Grandson

B

Son-in-law

C

Son

D

Grandfather

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

76. The average of 188 lab readings was 84 units. Later on it was found that a reading 272 was wrongly typed as 84. Find the correct average.

A

83

B

81

C

85

D

79

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

85

Correct Answered :

Wrong Answered :

77. If A got 620 marks and B got 465 marks, then what percent of A`s marks is B`s marks?

A

85

B

80

C

90

D

75

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

75

Correct Answered :

Wrong Answered :

78. If Benjamin distributed 1386 chocolates from a box of 4200 chocolates, what percentage of the chocolates will be left in the box?

A

97

B

87

C

67

D

77

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

67

Correct Answered :

Wrong Answered :

79. Find the remainder, when 46362 is divided by 3.

A

2

B

zero

C

1

D

3

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

zero

Correct Answered :

Wrong Answered :

80. A alone can finish the work in 306 days. B is 70% more effcient than A. How many days does B alone take to finish the work?

A

150

B

180

C

170

D

160

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

81. Pointing to a boy, a girl said, " His mother is the only sister of my father." How is the boy related to the girl?

A

Nephew

B

Brother

C

Cousin

D

Uncle

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Cousin

Correct Answered :

Wrong Answered :

82. The average weight of a team of 66 employees is 88 kg. If the weight of the manager is included, then the average increases by 1 kg. Find the weight of the manager.(In kg)

A

155

B

177

C

144

D

166

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

83. Find the next number in the series.
10, 14, 18, 26, 34, 46, ?

A

58

B

52

C

56

D

50

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

58

Correct Answered :

Wrong Answered :

84. In a certain code language:
`keep eating fruits` is written as `ju ko ma`,
`stop eating carbs` is written as `ma nt sm`,
`donot stop fruits` is written as `ju sm ri`.
What does the code `ri stand for?

A

stop

B

fruits

C

donot

D

eating

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

donot

Correct Answered :

Wrong Answered :

85. If 16% of 25% of 75% of a number is 381, then what is the number?

A

12800

B

12700

C

12500

D

12600

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

86. Find the next number in the series.
24, 29, 27, 32, 30,?

A

35

B

25

C

28

D

33

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

87. A man travels at a speed of 540 kmph and covers a certain distance in 36 minutes. Find the distance covered in metres.

A

324000

B

314000

C

334000

D

344000

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

324000

Correct Answered :

Wrong Answered :

88. The marked price on an item was Rs.2600 but the shopkeeper offered a double discount of 25% and 20%. How much did he finally sell the item for?

A

1460

B

1560

C

1360

D

1260

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

1560

Correct Answered :

Wrong Answered :

89. A man walks 8km towards West; takes a right turn and walks 6km. He then walks 5km towards the starting point and reached the destination. How far is he from the starting position?

A

7km

B

9km

C

5km

D

11km

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

5km

Correct Answered :

Wrong Answered :

90. How many seconds will a train take to cover a distance of 3335 meters, if it runs at a speed of 414 km/hr?

A

29

B

31

C

27

D

25

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

91. Three numbers are in the ratio 35:36:37. The smallest number is 2275. Find the difference between the smallest and the largest number.

A

120

B

110

C

100

D

130

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

130

Correct Answered :

Wrong Answered :

92. Find the remainder, when is 643288 divided by 9.

A

4

B

7

C

6

D

5

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

4

Correct Answered :

Wrong Answered :

93. 6 litres is drawn from a cask full of wine and is then filled with water. This operation is performed once more. The ratio of the quantity of wine now left in cask to that of the water is 16:9. How many litres of wine did the cask hold originally?

A

30

B

28

C

26

D

24

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

30

Correct Answered :

Wrong Answered :

94. If A stands for +, B stands for -, C stands for ×, then what is the value of (15C4)B(9C3)A7?

A

25

B

40

C

35

D

30

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

40

Correct Answered :

Wrong Answered :

95. When an article is sold at Rs.4275 after a discount of 25%, find its marked price.(In Rs)

A

5700

B

5400

C

5500

D

5600

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

96. A works twice as fast as B. If B can complete a work in 603 days independently, find the number of days in which A and B can together finish the work.

A

207

B

198

C

201

D

204

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

201

Correct Answered :

Wrong Answered :

97. Find the unit digit in the product (535 × 1049 × 3309 × 8325).

A

6

B

8

C

5

D

9

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

98. Which of the following is divisible by 4?

A

412141

B

412144

C

412143

D

412142

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

412144

Correct Answered :

Wrong Answered :

99. Average of 13 consecutive numbers is 574. If the average of first 6 numbers is 571 and the average of last 6 numbers is 577, find the middle number.

A

570

B

572

C

574

D

576

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

100. Statement: It rains every Monday. It rains today. Conclusion:
i) It must be a rainy season.
ii) Today is Monday

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows and

Statement Conclusion Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Neither i nor ii follows and

Correct Answered :

Wrong Answered :

101. X can do a piece of work in 272 days. X worked at it for 56 days and then Y finished the remaining work in 216 days. In how many days can X and Y together finish the work?

A

140

B

144

C

148

D

136

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

102. A dealer bought a washing machine for Rs.19500 and sold at a gain of 25%. Find its selling price. (In Rs)

A

24375

B

24575

C

24675

D

24475

Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

103. An article is bought for Rs.49000 and sold at a loss of 35%. Find its selling price.(In Rs)

A

31850

B

34850

C

33850

D

32850

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

31850

Correct Answered :

Wrong Answered :

104. A, B and C can complete a piece of work in 573, 382 and 1146 days respectively. Working together, they will complete the same work in how many days?

A

193

B

189

C

191

D

187

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

191

Correct Answered :

Wrong Answered :

105. In what ratio must a grocer mix two varieties of pulses costing Rs.69 and Rs.92 per kg respectively so as to get a mixture worth Rs.79.5 kg?

A

25:21

B

25:19

C

21:28

D

21:25

Ratios Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

25:21

Correct Answered :

Wrong Answered :

106. What will be written in the place of question mark in the given series? Y25M13Q17D4?12

A

K

B

M

C

L

D

N

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

107. In a certain code language:
fast road ways is written as yo ga ri,
ways to reach is written as th yo sa,
you reach fast is written as ga bu th.
What is the code for "road" in the given code language?

A

ga

B

yo

C

ri

D

th

Reasoning C Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

108. After 6264 liters of petrol was poured into the tank, it was still 13% empty. What is the total capacity of the tank?(In liters)

A

7400

B

7500

C

7300

D

7200

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

109. A man is standing in a lawn facing North direction. If the man turns 45 degrees in anti-clockwise direction and 135 degrees in clockwise direction, which direction will he face now?

A

South

B

West

C

East

D

North

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

110. The ratio of three numbers is 23:24:25 and their sum is 2664. Find the second number of the three numbers.

A

878

B

888

C

858

D

868

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

111. Select the appropriate set of sequence of mathematical operators to replace all * sign in the following equation & hence to balance it.
12 * 3 * 4 * 40

A

- x =

B

+ x =

C

+ x =

D

x + =

Reasoning Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

112. If 23a=24b and 31b=23c, find a:b:c.

A

24:31:24

B

24:31:24

C

24:23:31

D

23:24:31

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

24:23:31

Correct Answered :

Wrong Answered :

113. Find the missing term in the series.
7, 10, 15, 22, ? , 42, 55

A

29

B

31

C

30

D

32

Number series Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

31

Correct Answered :

Wrong Answered :

114. Pointing to a girl, a lady said, "She is the daughter of brother of my sister." How is the lady related to the girl?

A

Aunt

B

Cousin

C

Mother

D

Niece

Blood Relation Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Aunt

Correct Answered :

Wrong Answered :

115. Find the remainder, when 46358 is divided by 3

A

3

B

4

C

2

D

5

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

2

Correct Answered :

Wrong Answered :

116. 2 men and 3 boys can do a piece of work in 765 days while 3 men and 2 boys can do the same work in 612 days. In how many days can 5 men and 5 boy do the work?

A

330

B

320

C

340

D

310

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

340

Correct Answered :

Wrong Answered :

117. If A means `add to`, B means `multiply by`, C means `subtract from` and D means `divide by`, then 10D2A5B3 = ?

A

30

B

10

C

20

D

40

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

20

Correct Answered :

Wrong Answered :

118. Statement: Rahul reads 20 pages a day
Conclusion:
i) Rahul is poor in reading
ii) Rahul must be having exams.
Choose the appropriate one from the following

A

options (A) Only conclusion i follows

B

options (A) Only conclusion i follows

C

Neither i nor ii follows and

D

Both i and ii follow.

Statement Conclusion Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Neither i nor ii follows and

Correct Answered :

Wrong Answered :

119. In a certain code language:
`eat tasty food` is written as `jo va nu`,
`tasty indian dish` is written as `ph ki nu`,
`eat spicy dish` is written as `ki va ru`.
What is the code for `food` in the given code language?

A

va

B

jo

C

nu

D

ph

Coding Decoding Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

jo

Correct Answered :

Wrong Answered :

120. What will be written in the place of question mark in the given series?
X24E5J10M13?7

A

I

B

G

C

F

D

H

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

G

Correct Answered :

Wrong Answered :

121. If 15% of 40% of 25% of a number is 189, then what is the number?

A

12700

B

12500

C

12400

D

12600

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

12600

Correct Answered :

Wrong Answered :

122. Three numbers are in the ratio 11:13:15. If the difference between thrice the third number and the sum of first and second number is 441, find the difference between the smallest and largest number?

A

83

B

82

C

85

D

84

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

84

Correct Answered :

Wrong Answered :

123. After 6319 liters of petrol was poured into the tank, it was still 11% empty. What is the total capacity of the tank?(In liters)

A

7400

B

7300

C

7200

D

7100

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

7100

Correct Answered :

Wrong Answered :

124. Average of 15 consecutive numbers is 576. If the average of first 7 numbers is 573 and the average of last 7 numbers is 579, find the middle number.

A

556

B

566

C

586

D

576

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

576

Correct Answered :

Wrong Answered :

125. A mobile is bought for Rs.5300 and sold at Rs.8745. Find the gain percentage.

A

68

B

65

C

71

D

74

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

65

Correct Answered :

Wrong Answered :

126. Ashton can finish a work in 60 days and Brooks can do the same work in 120 days. On working together, they will complete the same work in how many days?

A

44

B

46

C

40

D

42

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

40

Correct Answered :

Wrong Answered :

127. The average weight of a team of 67 employees is 89 kg. If the weight of the manager is included, then the average increases by 1 kg. Find the weight of the manager.(In kg)

A

155

B

157

C

153

D

159

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

157

Correct Answered :

Wrong Answered :

128. A man is standing in a lawn facing North direction. If the man turns 45 degrees in clockwise direction and 135 degrees in anti-clockwise direction, which direction will he face now?

A

West

B

East

C

South

D

North

Direction Sense Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

West

Correct Answered :

Wrong Answered :

129. Alvin covered 1620 km in 60 hours. Find the speed at which he travelled.(In kmph)

A

25

B

29

C

27

D

23

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

27

Correct Answered :

Wrong Answered :

130. Which of the following is divisible by 9?

A

984356

B

984358

C

984357

D

984359

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

984357

Correct Answered :

Wrong Answered :

131. Karthik get successive discounts of 40% and then 30% on his food bill of Rs.5450. What is the amount paid by Karthik?(In Rs)

A

2189

B

2089

C

2289

D

1989

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

2289

Correct Answered :

Wrong Answered :

132. Statements: A > N ≥ G; L < E = G
Conclusions:
i) N > L
ii) E ≤ A

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Statement Conclusion Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

133. If a boy who stands facing West turns 123 degrees clockwise , 75 degrees anticlockwise and 90 degrees clockwise, then which direction will he face?

A

South-West

B

North-East

C

North-West

D

South-East

Direction Sense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

North-East

Correct Answered :

Wrong Answered :

134. Find the next number in the series.
13500, 2250, 450, 75, 15, 2.5, ?

A

2

B

1

C

0.5

D

1.5

Number series Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

0.5

Correct Answered :

Wrong Answered :

135. Find the next number in the series.
5, 8, 40, 64, 320, 512, ?

A

2560

B

2575

C

2545

D

2567

Number series Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

2560

Correct Answered :

Wrong Answered :

136. Read the given details carefully and answer the question given below
A+B means A is the sister of B
A-B means A is the brother of B
A*B means A is the father of B
A/B means A is the mother of B
In the relation P/Q+R-S/T, how is S related to P?

A

Mother

B

Son

C

Father

D

Daughter

Blood Relation Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Daughter

Correct Answered :

Wrong Answered :

137. In which of the following is the expression T > U probably false?

A

T > H > O ≥ U = S ≥ A

B

T = H > O ≥ U = S > A

C

T > H < O ≥ U = S ≥ A

D

T > H > O ≥ U = S < A

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

T > H < O ≥ U = S ≥ A

Correct Answered :

Wrong Answered :

138. In which of the following is the expression O > A definitely true?

A

T ≥ H = O ≥ U = S > A

B

T > H < O ≥ U = S ≥ A

C

T > H > O ≥ U = S ≥ A

D

T > H > O ≥ U = S < A

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

T ≥ H = O ≥ U = S > A

Correct Answered :

Wrong Answered :

139. Find the next number in the series.
197, 216, 244, 281, 327, ?

A

386

B

382

C

385

D

380

Number series Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

382

Correct Answered :

Wrong Answered :

140. Read the given details carefully and answer the question given below
A+B means A is the brother of B
A-B means A is the sister of B
A*B means A is the father of B
A/B means A is the mother of B
In the relation P+Q+R-S-T, how is R related to T?

A

Cousin

B

Sister

C

Father

D

Brother

Blood Relation Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Sister

Correct Answered :

Wrong Answered :

141. Statement: Girls native to Seoul will definitely get married at the age of 23. Beni is a 24 years old girl.
Conclusion:
i) Beni, if native to Seoul, must have married.
ii) Beni, if not native to Seoul, must not have married.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Statement Conclusion Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

142. Statement: Mary`s teacher gifts a pilot pen whenever she scores centum in
Mathematics. Mary scored a centum.
Conclusion:
i) Mary received a gift from her teacher.
ii) Mathematics is the toughest subject.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follow

D

Neither i nor ii follows

Statement Conclusion Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Neither i nor ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

143. If a bus travels from city A to city B with a speed of 855 kmph and another bus travels from city B to city A with a speed of 765 kmph, find the relative speed when both the buses cross each other.(in m/s)

A

430

B

420

C

450

D

440

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

450

Correct Answered :

Wrong Answered :

144. Directions: In a certain code language:
`cool the cake` is written as `lu km ti`,
`dish is cool` is written as `ba cn lu`,
`eat the dish` is written as `cn jg km`.
What does the code `ba` stand for?

A

is

B

dish

C

the

D

cool

Coding Decoding Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

is

Correct Answered :

Wrong Answered :

145. Directions: In a certain code language:
`cool the cake` is written as `lu km ti`,
`dish is cool` is written as `ba cn lu`,
`eat the dish` is written as `cn jg km`.
What is the code for `cool` in the given code language?

A

lu

B

km

C

ti

D

ba

Coding Decoding Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

lu

Correct Answered :

Wrong Answered :

146. A train passes a telegraph post in 55 seconds moving with a speed of 486 km per hour. Find the length of the train.(in metres)

A

7725

B

7625

C

7425

D

7525

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

7425

Correct Answered :

Wrong Answered :

147. Statements: All Bats are balls. Some balls are Balloons.
Conclusions:
i) Some Bats are Balloons.
ii) Some balls are Bats.

A

If Only conclusion i follows

B

If Only conclusion ii follows

C

If either conclusion i or conclusion ii follows

D

If neither conclusion i nor conclusion ii follows

Syllogism Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

If Only conclusion ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

148. Statements: Some lions are tigers. All tigers are goats. Some goats are animals.
Conclusions:
i) Some lions are goats.
ii) Some animals are tigers.

A

If Only conclusion i follows

B

If Only conclusion ii follows

C

If either conclusion i or conclusion ii follows

D

If neither conclusion i nor conclusion ii follows

Syllogism Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

If Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

149. If a man covers first half of the journey at 386 kmph and the second half of the journey at 579 kmph, find the average speed of the total journey.(in kmph)

A

464.2

B

465.2

C

462.2

D

463.2

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

463.2

Correct Answered :

Wrong Answered :

150. Statement: Soyabeans and cloves require a fair amount of farming space to grow. Mr.
Ravi has 50 acres of land.
Conclusion:
i) Mr. Ravi can cultivate Soyabeans.
ii) Mr. Ravi can cultivate Cloves.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Statement Conclusion Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Neither i nor ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

151. Find the next number in the series.
3, 32, 135, 384, 875, ?

A

1728

B

1928

C

1628

D

1828

Number series Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

1728

Correct Answered :

Wrong Answered :

152. A train, 167 m long, passes a platform which is 319 m long in 18 seconds. Find the speed of the train in m/sec.

A

25

B

29

C

23

D

27

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

27

Correct Answered :

Wrong Answered :

153. A man walked 9km North, then 3km towards East and took a right turn and walked 9km, then turned right and walked 3km. Finally, he walked 6km towards South. How far and in what direction is the starting point fom the ending point?

A

6km, North

B

6km, South

C

7km, South

D

5km, East

Direction Sense Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

6km, North

Correct Answered :

Wrong Answered :

154. Find the next term in the given series. D73, Y64, T55, O46, ?

A

I36

B

J37

C

I37

D

H36

Number/Letter Series Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

J37

Correct Answered :

Wrong Answered :

155. In a certain code language, if AND is coded as 462 and RAM is coded as 147, then how is MAN coded?

A

627

B

746

C

412

D

146

Coding Decoding Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

746

Correct Answered :

Wrong Answered :

156. Find the next number in the series.
1260, 882, 567, 315, 126, ?

A

32

B

zero

C

16

D

-16

Number series Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

zero

Correct Answered :

Wrong Answered :

157. Read the given details carefully and answer the question given below
A+B means A is the sister of B
A-B means A is the brother of B
A*B means A is the father of B
A/B means A is the mother of B
In the relation P/Q-R-S/T, how is R related to T?

A

Paternal Grandfather

B

Paternal Grandmother

C

Maternal Grandfather

D

Maternal Uncle

Blood Relation Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Maternal Uncle

Correct Answered :

Wrong Answered :

158. A box containing the denominations of twenty five paise coins, fifty paise coins and two rupee coins amount to Rs.660. There are equal number of coins in all denominations. Find the total number of two rupee coins in the box.

A

260

B

230

C

240

D

250

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

240

Correct Answered :

Wrong Answered :

159. A woman walked 3km in the West direction, took a left turn and walked 7km and walked 14km after taking another left. She then walked 7km in the North direction and finally took a left turn and covered the distance of 4km. How far is the starting point from the ending point?

A

11km

B

7km

C

13km

D

9km

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

7km

Correct Answered :

Wrong Answered :

160. An article is bought for Rs.11800 and sold for Rs.13334, find the gain percent? (In %)

A

11

B

15

C

13

D

17

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

13

Correct Answered :

Wrong Answered :

161. A basket contains 84 brown shoes and 126 black shoes. A shoe is picked up at random. Find the probability of getting a brown shoe.

A

0.6

B

0.3

C

0.5

D

0.4

Probability Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

0.4

Correct Answered :

Wrong Answered :

162. What value should come in the place of question mark (?) in the following question? 10(3/4) + 8(1/2) - 10(1/4) = ? - 9(1/2)

A

13.5

B

17.5

C

19.5

D

15.5

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

13.5

Correct Answered :

Wrong Answered :

163. Find the sum invested at compound interest at 20% per annum which will amount to Rs.8928 in 2 years. (In Rs.)

A

6400

B

6200

C

6100

D

6300

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

6200

Correct Answered :

Wrong Answered :

164. A CPU was purchased for Rs.2800 and sold at a profit of 12%. Find the selling price. (In Rs.)

A

3236

B

3136

C

3336

D

3436

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

3136

Correct Answered :

Wrong Answered :

165. Solve for X:
X+Y = 204
X-Y = 52

A

128

B

132

C

130

D

134

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

128

Correct Answered :

Wrong Answered :

166. There is 50% increase in an amount in 5 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs.22500 after 2 years at the same rate? (In Rs.)

A

4525

B

4725

C

4625

D

4825

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

4725

Correct Answered :

Wrong Answered :

167. What value should come in the place of question mark (?) in the following question? 9.5×(60×2×2.5)÷6 = ?

A

495

B

465

C

475

D

485

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

475

Correct Answered :

Wrong Answered :

168. Suppose you randomly choose a number from 121 to 175, both inclusive. What is the probability that you chose a number which is multiple of 3?

A

21/55

B

18/55

C

17/55

D

19/55

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

18/55

Correct Answered :

Wrong Answered :

169. A metallic sphere of radius 92 cm is melted and recast into small spheres each of radius 4 cm. How many small spheres can be obtained?

A

12067

B

12367

C

12267

D

12167

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

12167

Correct Answered :

Wrong Answered :

170. What is the Volume of the cylinder of height 84 cm and base radius 18 cm?(In cm3 and use π=22/7)

A

86636

B

87736

C

84436

D

85536

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

85536

Correct Answered :

Wrong Answered :

171. Solve for X:
2X+3Y = 81
4X+5Y = 145

A

21

B

18

C

15

D

12

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

15

Correct Answered :

Wrong Answered :

172. If the cost price of 144 pens is equal to the selling price of 96 pens, find the gain percent. (In %)

A

48

B

46

C

44

D

50

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

50

Correct Answered :

Wrong Answered :

173. Find the Surface area of the sphere, whose radius is 45 cm and use π=3.14. (In cm )

A

25434

B

28434

C

26434

D

27434

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

25434

Correct Answered :

Wrong Answered :

174. Find the simple interest on Rs.12200 at 8% per annum for 5 years. (In Rs.)

A

4780

B

4680

C

4880

D

4980

General Aptitude Assistant Compiler/Caretaker Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

4880

Correct Answered :

Wrong Answered :

175. If a man covers the first half of the journey at 314 kmph and the second half of the journey at 471 kmph, find the average speed of the total journey.(in kmph)

A

375.8

B

378.8

C

376.8

D

376.8

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

376.8

Correct Answered :

Wrong Answered :

176. Find the next term in given series.
ANOPISTHOGRAPHICALLY, ISTHOGRAPHIC, NOPISTHOGRAPHICALL, STHOGRAPHI, OPISTHOGRAPHICAL, ?

A

THOGRAPH

B

GRAPHIC

C

PISTHO

D

PHICAL

Letter Series Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

THOGRAPH

Correct Answered :

Wrong Answered :

177. A Man facing in West direction turns 90 degrees clockwise, then turns 315 degrees anticlockwise and then turns 135 degrees in clockwise direction. Which direction is he facing now?

A

South

B

North-East

C

North

D

East

Direction Sense Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

South

Correct Answered :

Wrong Answered :

178. Find the next number in the series.
757, 613, 513, 449, 413, ?

A

399

B

375

C

397

D

379

Number series Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

397

Correct Answered :

Wrong Answered :

179. Read the given details carefully and answer the question given below:
[email protected] means A is the sister of B
A#B means A is the brother of B
A+B means A is the father of B
A*B means A is the mother of B
In the relation M*[email protected]@Q, how is M related to Q?

A

Paternal Grandfather

B

Maternal Grandmother

C

Paternal Grandmother

D

Maternal Grandfather

Blood Relation Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Paternal Grandmother

Correct Answered :

Wrong Answered :

180. A Man Walks 56km towards North and then turns right to walk 33km. What is the shortest distance between starting point and ending point?

A

89km

B

95km

C

75km

D

65km

Direction Sense Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

65km

Correct Answered :

Wrong Answered :

181. A box containing the denominations of five rupee coins, two rupee coins and ten rupee coins amount to Rs.1972. There are equal number of coins in all denominations. Find the total number of five rupee coins in the box.

A

116

B

115

C

117

D

120

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

116

Correct Answered :

Wrong Answered :

182. In a certain code language, if HARD is coded as JCTF, then how is ROCK coded in that language?

A

TQEM

B

UQFM

C

ILXP

D

URFN

Coding Decoding Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

TQEM

Correct Answered :

Wrong Answered :

183. Find the next number in the series.
180, 294, 448, 648, 900, ?

A

1211

B

1210

C

1275

D

1120

Number series Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

1210

Correct Answered :

Wrong Answered :

184. A basket contains 94 brown shoes and 141 black shoes. A shoe is picked up at random. Find the probability of getting a black shoe.

A

0.4

B

0.6

C

0.8

D

0.2

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

0.6

Correct Answered :

Wrong Answered :

185. An article is bought for Rs.11300 and sold for R.13899, find the gain percent? (In %)

A

27

B

25

C

21

D

23

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

23

Correct Answered :

Wrong Answered :

186. A metallic sphere of radius 112 cm is melted and recast into small spheres each of radius 16 cm. How many small spheres can be obtained?

A

343

B

363

C

353

D

333

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

343

Correct Answered :

Wrong Answered :

187. Find the sum invested at compound interest at 10% per annum which will amount to Rs.8107 in 2 years. (In Rs.)

A

6800

B

6600

C

6900

D

6700

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

6700

Correct Answered :

Wrong Answered :

188. The cost price of 216 articles is equal to the selling price of 180 articles. What is the profit percentage in this transaction?

A

16

B

18

C

14

D

20

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

20

Correct Answered :

Wrong Answered :

189. Solve for X:
X+Y = 284
X-Y = 42

A

193

B

173

C

183

D

163

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

163

Correct Answered :

Wrong Answered :

190. What value should come in the place of question mark (?) in the following question? 14.5×(45×4.5×5)÷4.5 = ?

A

3162.5

B

3362.5

C

3462.5

D

3262.5

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

3262.5

Correct Answered :

Wrong Answered :

191. Find the simple interest on Rs.12700 at 5% per annum for 10 years. (In Rs.)

A

6450

B

6150

C

6250

D

6350

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

6350

Correct Answered :

Wrong Answered :

192. Find the Surface area of the sphere, whose radius is 35 cm and use π=3.14. (In cm2 )

A

18386

B

16386

C

15386

D

17386

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

15386

Correct Answered :

Wrong Answered :

193. What value should come in the place of question mark (?) in the following question? 20(3/4) + 18(1/2) - 20(1/4) = ? - 19(1/2)

A

31.5

B

28.5

C

29.5

D

30.5

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

28.5

Correct Answered :

Wrong Answered :

194. What is the Volume of the cylinder of height 119 cm and base radius 13 cm?(In cm3 and use π=22/7)

A

65206

B

64206

C

62206

D

63206

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

63206

Correct Answered :

Wrong Answered :

195. Suppose you randomly choose a number from 171 to 200, both inclusive. What is the probability that you chose a number which is multiple of 3?

A

1/3

B

3/5

C

2/5

D

2/3

Probability Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

1/3

Correct Answered :

Wrong Answered :

196. There is 40% increase in an amount in 4 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs.27500 after 2 years at the same rate? (In Rs.)

A

5575

B

5875

C

5675

D

5775

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

5775

Correct Answered :

Wrong Answered :

197. A CPU was purchased for Rs.2300 and sold at a profit of 17%. Find the selling price. (In Rs.)

A

Rs.2891

B

Rs.2791

C

Rs.2691

D

Rs.2791

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Rs.2691

Correct Answered :

Wrong Answered :

198. Solve for X:
2X+3Y = 156
4X+5Y = 280

A

30

B

40

C

25

D

35

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

30

Correct Answered :

Wrong Answered :

199. Statements: Some stems are roots. Some roots are branches.
Conclusions:
i) Some stems are branches.
ii) Some roots are stems.

A

If Only conclusion i follows

B

If Only conclusion ii follows

C

If Only conclusion ii follows

D

If Only conclusion ii follows

Syllogism Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

If Only conclusion ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

200. Statements: Some apples are oranges. All oranges are carrots. All apples are beans.
Conclusions:
i) Some apples are carrots.
ii) Some beans are oranges.

A

If Only conclusion i follows

B

If Only conclusion ii follows

C

If Only conclusion ii follows

D

If Only conclusion ii follows

Syllogism Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

If Only conclusion ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

201. Statements: All laptops are gadgets. All mobiles are laptops.
Conclusions:
i) All mobiles are gadgets.
ii) All gadgets are laptops.

A

If Only conclusion i follows

B

If Only conclusion ii follows

C

If either conclusion i or conclusion ii follows

D

If neither conclusion i nor conclusion ii follows

Syllogism Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

If Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

202. In which of the following is the expression S < N probably false?

A

H > U = S < B < A < N

B

H > U ≥ S > B < A < N

C

H ≥ U ≥ S = B < A < N

D

H ≥ U ≥ S = B < A < N

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

H > U ≥ S > B < A < N

Correct Answered :

Wrong Answered :

203. If a man covers first half of the journey at 418 kmph and the second half of the journey at 627 kmph, find the average speed of the total journey.(in kmph

A

505.6

B

501.6

C

503.6

D

507.6

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

501.6

Correct Answered :

Wrong Answered :

204. Statements: H < O ≤ U; E > S = U
Conclusions:
i) O < S
ii) H < E

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Either i or ii follows

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Only conclusion ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

205. Read the given details carefully and answer the question given below
A+B means A is the brother of B
A-B means A is the sister of B
A*B means A is the father of B
A/B means A is the mother of B
In the relation P-Q-R+S-T, how is R related to T?

A

Sister

B

Father

C

Cousin

D

Brother

Blood Relation Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Brother

Correct Answered :

Wrong Answered :

206. A train passes a telegraph post in 95 seconds moving with a speed of 846 km per hour. Find the length of the train.(in metres)

A

21325

B

24325

C

23325

D

22325

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

22325

Correct Answered :

Wrong Answered :

207. M is in the West of E. A is in the South-East of M and E who is in the South of B. Which direction of M is B?

A

South-East

B

South-West

C

North-East

D

North-West

Direction Sense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

North-East

Correct Answered :

Wrong Answered :

208. Find the next number in the series.
472, 449, 403, 334, 242, ?

A

128

B

130

C

127

D

129

Number series Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

127

Correct Answered :

Wrong Answered :

209. Read the given details carefully and answer the question given below
A+B means A is the sister of B
A-B means A is the brother of B
A*B means A is the father of B
A/B means A is the mother of B
In the relation P/Q+R+S*T, how is P related to T?

A

Paternal Grandmother

B

Paternal Uncle

C

Paternal Aunt

D

Paternal Grandfather

Blood Relation Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Paternal Grandmother

Correct Answered :

Wrong Answered :

210. In which of the following is the expression `H ≥ B` definitely true?

A

H > U = S < B < A < N

B

H > U ≥ S = B < A = N

C

H ≥ U ≥ S = B < A < N

D

H > U ≥ S > B < A < N

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

H ≥ U ≥ S = B < A < N

Correct Answered :

Wrong Answered :

211. Find the next number in the series.
6, 24, 30, 120, 150, 600, ?

A

751

B

750

C

749

D

747

Number series Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

750

Correct Answered :

Wrong Answered :

212. Find the next number in the series.
1350, 900, 180, 120, 24, 16, ?

A

3.6

B

3

C

2.7

D

3.2

Number series Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

3.2

Correct Answered :

Wrong Answered :

213. Directions: In a certain code language:
`come home early` is written as `mi ja ku`,
`till they come` is written as `rh be mi`,
`go home till` is written as `pl ku be`.
What does the code `ku` stand for?

A

come

B

home

C

till

D

early

Coding Decoding Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

home

Correct Answered :

Wrong Answered :

214. Directions: In a certain code language:
`come home early` is written as `mi ja ku`,
`till they come` is written as `rh be mi`,
`go home till` is written as `pl ku be`.
What is the code for `till` in the given code language?

A

be

B

rh

C

mi

D

ku

Coding Decoding Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

be

Correct Answered :

Wrong Answered :

215. Statement: Acacia grow only in dry region. We could see a lot of them growing in Madagascar.
Conclusions:
i) Madagascar is a dry region.
ii) One can see Acacia in every dry region.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion i follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Statement Conclusion Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

216. Statement: Students who have scored more than 80 percent in the exams can skip the second round of interview and attend the final round. Britto is attending the final round.
Conclusions:
i) He skipped the second round of interview.
ii) He should have scored more than 80 percent in the exams.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Statement Conclusion Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Neither i nor ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

217. If a bus travels from city A to city B with a speed of 999 kmph and another bus travels from city B to city A with a speed of 909 kmph, find the relative speed when both the buses cross each other.(in m/s)

A

560

B

530

C

550

D

540

General Aptitude Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

530

Correct Answered :

Wrong Answered :

218. If a boy who stands facing West turns 101 degrees clockwise , 15 degrees anticlockwise and 94 degrees clockwise, then which direction will he face?

A

South

B

West

C

East

D

North

Direction Sense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

East

Correct Answered :

Wrong Answered :

219. A box containing the denominations of fifty paise coins, two rupee coins and ten rupee coins amount to Rs.1875. There are equal number of coins in all denominations. What is the value of ten rupee coins in the box? (In Rs.)

A

1600

B

1500

C

1300

D

1400

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

1500

Correct Answered :

Wrong Answered :

220. Find the next number in the series.
6, 21, 59, 182, 540, ?

A

1619

B

1691

C

1629

D

1627

Number series Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

1627

Correct Answered :

Wrong Answered :

221. In a certain code language, if YOUTUBE is coded as UOYTEBU, then how is BLANKET coded in that language?

A

ALNBTEK

B

ALBNTEK

C

ABLNTEK

D

ALBNTKE

Coding Decoding Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

ALBNTEK

Correct Answered :

Wrong Answered :

222. A Man Walks 45km towards North and then turns right to walk 28km. What is the shortest distance between starting point and ending point?

A

53km

B

73km

C

63km

D

81km

Direction Sense Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

53km

Correct Answered :

Wrong Answered :

223. Find the next number in the series.
532, 565, 618, 691, 784, ?

A

857

B

897

C

879

D

875

Number series Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

897

Correct Answered :

Wrong Answered :

224. Read the given details carefully and answer the question given below:
[email protected] means A is the brother of B
A#B means A is the sister of B
A+B means A is the father of B
A*B means A is the mother of B
In the relation M#[email protected]@[email protected], how is M related to Q?

A

Father

B

Sister

C

Brother

D

Cousin

Blood Relation Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Sister

Correct Answered :

Wrong Answered :

225. Find the next term in the given series.
B12, L19, V26, F33, ?

A

P40

B

Q40

C

R39

D

P39

Number series Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

P40

Correct Answered :

Wrong Answered :

226. Statement: Every country worldwide opposed Country X`s plan to launch 5 new satellites into the orbit.
Conclusion:
i) Country X launched 5 new satellites into the orbit.
ii) Other countries doesn`t like the growth of Country X.

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Neither i nor ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

227. A train 795 metres long is running at a speed of 125 km/hr. How many seconds will it take to cross a 530 metres long train running in the same direction at a speed of 95 km/hr?

A

159

B

157

C

163

D

161

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

159

Correct Answered :

Wrong Answered :

228. A Man walks 10km towards West, then turns right to walk 5km, again turns right to walk 20km, then turns right to walk 12km, then turns right to walk 10km, then turns right to walk 9km and then turns left to walk 2km.Which direction is he facing now?

A

West

B

South

C

East

D

North

Direction Sense Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

West

Correct Answered :

Wrong Answered :

229. There are 195 Historical Fiction books and 205 Literary Fiction books in a store. If Kane reaches in and selects a book without looking, what is the probability that he will select a Literary fiction book? (In % and Upto two decimals)

A

51.25

B

53.25

C

50.25

D

52.25

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

51.25

Correct Answered :

Wrong Answered :

230. Find the number of coins, 24 cm in diameter and 7 cm thick, to be melted to form a right circular cylinder of height 21 cm and diameter 144 cm.

A

110

B

112

C

108

D

106

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

108

Correct Answered :

Wrong Answered :

231. What value should come in the place of question mark (?) in the following question? 2437 × ? + 17×22 = 2544+10015

A

3

B

9

C

5

D

7

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

5

Correct Answered :

Wrong Answered :

232. What is the difference between the compound interests on Rs.16500 for 1 year at 8% per annum compounded yearly and half-yearly? (In Rs.)

A

26.4

B

24.4

C

22.4

D

22.4

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

26.4

Correct Answered :

Wrong Answered :

233. The amount doubles itself under Compound interest in 26 years. In how many years will it become 8 times of it? (In years)

A

76

B

78

C

80

D

82

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

78

Correct Answered :

Wrong Answered :

234. Solve for Y:
2X-3Y = 27
3X-4Y = 55

A

29

B

31

C

27

D

33

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

29

Correct Answered :

Wrong Answered :

235. A sum of money at simple interest amounts to Rs.18270 in 3 years and to Rs.20160 in 4 years. Find the sum. (In Rs.)

A

12400

B

12600

C

12700

D

12500

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

12600

Correct Answered :

Wrong Answered :

236. A shopkeeper bought an article for Rs.4600. At what price should he sell the article to earn a profit of 35%? (In Rs.)

A

6310

B

6510

C

6410

D

6210

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

6210

Correct Answered :

Wrong Answered :

237. The cost difference between the selling prices of an article at a profit of 6% and 8% is Rs.72. Find the selling price of the article with 7% profit. (In Rs.)

A

3752

B

3652

C

3852

D

3552

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

3852

Correct Answered :

Wrong Answered :

238. What value should come in the place of question mark (?) in the following question? 1.7×(17×26×142.5)÷28.9 = ?

A

3805

B

4005

C

3705

D

3905

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

3705

Correct Answered :

Wrong Answered :

239. Find the volume of cuboid of length is 46 cm, breadth is 26 cm and height is 36 cm. (In cm3 )

A

45056

B

44056

C

43056

D

42056

Mensuration Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

43056

Correct Answered :

Wrong Answered :

240. The marked price on an item was Rs.8400 but the shopkeeper offered a discount of 20%, then find the selling price. (In Rs.)

A

6720

B

6920

C

6820

D

6620

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

6720

Correct Answered :

Wrong Answered :

241. Find the Curved surface area of a hemisphere, whose radius is 60 and use π = 3.14. (In cm2 )

A

24608

B

21608

C

23608

D

22608

Mensuration Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

22608

Correct Answered :

Wrong Answered :

242. In an official party there are 568 glasses of cold drinks at the party, 142 of which contains a lemon flavoured drink. What is the probability that a randomly selected drink will not be lemon flavoured?

A

3/5

B

4/5

C

1/4

D

3/4

Probability Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

3/4

Correct Answered :

Wrong Answered :

243. Solve for X:
X+Y = -166
X-Y = -2

A

-84

B

86

C

-86

D

84

General Aptitude Assistant Compiler 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

-84

Correct Answered :

Wrong Answered :

244. B is in the South of A and South-East of D. A is in the West of C who is in the East of D. Which direction of C is B?

A

North-West

B

South-West

C

North-East

D

South-East

Direction Sense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

South-West

Correct Answered :

Wrong Answered :

245. Find the next number in the series.
55, 102, 161, 208, 267, ?

A

314

B

320

C

315

D

316

Number series Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

314

Correct Answered :

Wrong Answered :

246. Directions: In a certain code language: `blue is pale` is written as `tr mn jo`,
`red but blue` is written as `ce bd tr`,
`apple is red` is written as `bd gf mn`.
What does the code `ce` stand for?

A

pale

B

red

C

but

D

blue

Coding Decoding Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

but

Correct Answered :

Wrong Answered :

247. Directions: In a certain code language:
`blue is pale` is written as `tr mn jo`,
`red but blue` is written as `ce bd tr`,
`apple is red` is written as `bd gf mn`.
What is the code for `blue` in the given code language?

A

tr

B

mn

C

bd

D

jo

Coding Decoding Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

tr

Correct Answered :

Wrong Answered :

248. Statements: P < I ≤ A; O = N < A
Conclusions:
i) I < N
ii) A > P

A

Only conclusion i follows

B

Only conclusion ii follows

C

Either i or ii follows

D

Neither i nor ii follows

Statement Conclusion Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Only conclusion ii follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

249. If a boy who stands facing South turns 43 degrees clockwise , 88 degrees anti-clockwise and 90 degrees clockwise, then which direction will he face?

A

North-West

B

South-West

C

North-East

D

South-East

Direction Sense Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

South-West

Correct Answered :

Wrong Answered :

250. Statements: Some Papers are notebooks. All notebooks are pens.
Conclusions:
i) Some Papers are pens.
ii) No Paper is pen.

A

If Only conclusion i follows

B

If Only conclusion ii follows

C

If either conclusion i or conclusion ii follows

D

If neither conclusion i nor conclusion ii follows

Syllogism Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

If Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

251. Statements: All cats are rats. All rats are rabbits. All rabbits are bats.
Conclusions:
i) All cats are rabbits.
ii) All rats are bats.

A

If Only conclusion i follows

B

If Only conclusion ii follows

C

If either conclusion i or conclusion ii follows

D

If both conclusions i and ii follow

Syllogism Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

If both conclusions i and ii follow

Correct Answered :

Wrong Answered :

252. Read the Assumptions and select the best conclusions that follows the assumptions.
Assumptions:
I. Sita is the only grand-daughter of Reena.
II. Reena is the mother of Reshma.
Conclusions:
1. Reshma is the mother of Sita
2. Sita`s brother is Raju

A

Only Conclusion 2 follows

B

Both the conclusions follow

C

Only conclusion 1 follows

D

Neither 1 nor 2 follows

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

253. The state Bus travels for 23 hours. The first half is at 45 km per hour and the second half at the rate of 90 km per hour. Find the travelled distance in Kilometres?

A

900

B

1380

C

1200

D

960

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

254. A train travelling at a speed of 50 km/hr can complete a journey in 8 hours. How long will it take to travel the same distance at 65 km/hr?

A

7.15 hours

B

8.15 hours

C

6.15 hours

D

5.15 hours

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

255. Abbrar is running on the road. He started from east to west direction. After the distance of 25 km he takes left turn. After running in that direction he turns 90 degree right .What is the running direction of Abbrar?

A

east

B

north

C

south

D

west

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

256. Find the next number in the series. 2, 6, 12, 20, __

A

40

B

22

C

30

D

20

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

257. Read the Assumptions and select the best conclusions that follows the assumptions.
Assumptions:
I. A is the mother-in law of B`s Sister.
II. B`s sister is Meenakshi.
Conclusions:
1. D is the mother of A
2. A is married to Surendra

A

Only conclusion 1 follows

B

Neither 1 nor 2 follows

C

Only Conclusion 2 follows

D

Both the conclusions follow

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

258. Find the next number in the series.
2247, 1926, 1605, 1284, 963, 642, ______

A

498

B

546

C

530

D

321

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

259. If `PILLOW` is coded as `OHKKNV`, then `GUIDE` is coded as ______.

A

FHSCD

B

FTHCD

C

FTSCD

D

FHTCD

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

260. The ages of two brothers Martin and Ben are in the ratio of 5:4. Five years ago, their ages were in the ratio of 4:3. What is the sum of their present ages?

A

25

B

10

C

30

D

45

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

261. Find the term in place of question mark. AAY, CIW, EYV, ?

A

QXS

B

GWT

C

FRT

D

EKR

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

262. Find the next number in the series given below.
50, 47, 45, 42, _____, 37.

A

43

B

40

C

38

D

41

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

263. If X = 48 and BAT= 46 then GOA = ________.

A

46

B

39

C

42

D

48

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

264. Karthik moves 15 kilometres in the East direction and turns left and walks 8 kilometres. He then turns left and walks 20 kilometres. Which direction is he facing now?

A

West

B

North

C

South

D

East

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

265. X`s mother is the sister of J and the daughter of L. Y is the daughter of J and the sister of K. How is K related to L?

A

Sister

B

Mother

C

Niece

D

granddaughter

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

266. Fill the blanks in the series below:
B, C, E, G, ____, ____, Q , S, W

A

J,L

B

K,M

C

I,K

D

I,J

aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

267. If PEN =35, then BALL=____.

A

12

B

27

C

13

D

54

Aptitude laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

268. Babu is the son of Rayudu. Suman is the son of Rao. Rao and Rayudu are brothers. How are Babu and Suman related?

A

Grandson and grandfather

B

Father and son

C

Brothers-in-law

D

Cousin brothers

Aptitude Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

269. Vasudha started jogging from a point near her house. She first jogs 3 km towards West, then she turned towards north and moved 4 km in that direction.
How far and in which direction is Vasudha from her house?

A

2 km South West

B

5 km North East

C

2 km South East

D

5 km North West

Aptitude Laboratory attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

270. Raju is the son of Ravi`s brother Shyam. Then Ravi is ___of Raju

A

brother

B

nephew

C

uncle

D

father

Mental Ability Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

271. 81 is what of54?

A

160

B

150

C

165

D

155

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

272. K is the nephew of P who is the only brother of V. M is the father of A who is the only brother of K. V is the mother of K. How is V related to M`s father?

A

Grandfather

B

Grandmother

C

Daughter-in-law

D

Son-in-law

GS DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

273. A bag contains 8 white balls, 10 pink balls and 14 red balls. A ball is taken at random from the bag. What is the probability of picking a red ball or pink ball?

A

2/3

B

1/3

C

3/4

D

1/4

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

3/4

Correct Answered :

Wrong Answered :

274. A metal sheet 27 cm long, 27 cm broad and 8 cm thick is melted into a cube. Find the side of the cube. (In cm)

A

18

B

20

C

16

D

14

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

18

Correct Answered :

Wrong Answered :

275. (8992+12800)÷? = 681

A

24

B

28

C

32

D

26

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

32

Correct Answered :

Wrong Answered :

276. Diameter of the base of the cone is 24.5 cm and its slant height is 30 cm. Find its curved surface area. (In cm2 and use π = 22/7)

A

1055

B

1155

C

1355

D

1255

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

1155

Correct Answered :

Wrong Answered :

277. The sum of two numbers is 18 and the difference between them is 12. Find the numbers

A

X = 15, Y = 3

B

X = 10, Y = 5

C

X = 10, Y = 8

D

X = 5, Y = 13

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

X = 15, Y = 3

Correct Answered :

Wrong Answered :

278. The sum of ages of X and Y is 54 years, after 9 years the age of Y is twice the age of X. Find the present age of Y. (In years)

A

35

B

37

C

39

D

33

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

279. Find the value of Y:
(i) X+Y = 27
(ii) X-Y = 19

A

8

B

10

C

4

D

6

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

4

Correct Answered :

Wrong Answered :

280. Find the next number in the series.
0.5, 3, 12, 52, 265, ?

A

1596

B

1590

C

1595

D

1569

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

281. What is the difference between the compound interests on Rs.8400 for 1 year at 10% per annum compounded yearly and half-yearly?(in Rs)

A

19

B

15

C

21

D

17

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

21

Correct Answered :

Wrong Answered :

282. The total surface area of a cube is 25350 cm2 . Find the length of its edge. (In cm)

A

63

B

67

C

61

D

65

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

65

Correct Answered :

Wrong Answered :

283. In a certain code language, if YIELDER is coded as RIDLEEY, then how is ENGLAND coded in that language?

A

GENLDNA

B

DNLAGNE

C

DNALGNE

D

GNELDAN

Reasoning DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

284. How many small spheres of radius 4 cm can be formed by melting a iron sphere of radius 12 cm?

A

25

B

23

C

21

D

27

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

27

Correct Answered :

Wrong Answered :

285. Find the total surface area of a cuboid, whose length, breath and height are 21 cm, 25 cm and 29 cm respectively. (In cm2 )

A

3418

B

3618

C

3718

D

3518

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

3718

Correct Answered :

Wrong Answered :

286. What is the probability of drawing a Diamond from a deck of 52 playing cards?

A

1/4

B

1/5

C

1/3

D

1/2

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

1/4

Correct Answered :

Wrong Answered :

287. The difference between the cost price and selling price of an article is Rs.650, if the profit is 25%. Find the selling price. (In Rs.)

A

3150

B

3350

C

3450

D

3250

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

3250

Correct Answered :

Wrong Answered :

288. The marked price of a radio is Rs.720. The owner allows a discount of 30% and still earns the profit of 12%. Find the cost price of the radio. (In Rs.)

A

455

B

470

C

450

D

460

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

450

Correct Answered :

Wrong Answered :

289. If the absolute difference between the selling price of the article when there is 12% loss and 12% gain in the selling an article is Rs.480, then what is the cost price of the article? (In Rs.)

A

1800

B

2000

C

1600

D

1400

General Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

2000

Correct Answered :

Wrong Answered :

290. Pipe A can empty a tank in 24 hours, Pipe B can fill the same tank in 36 hours and Pipe C can fill the same tank in 48 hours. If all three pipes are open together, find the time taken to fill the empty tank. (In hours)

A

144

B

154

C

134

D

164

Aptitude Dhobi Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

291. If a : b = 3:4 and b : c = 5:6, then find a:b:c

A

15:20:26

B

15:2024

C

15:21:24

D

17:20:24

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

292. A woman`s father`s only sister is man`s mother. How is the man related to the woman?

A

Cousin

B

Son

C

Aunt

D

Uncle

Reasoning DHOBI Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

293. If two numbers are in the ratio 11:12 and their sum is 207. Find the value of the greater number.

A

118

B

138

C

108

D

128

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Let the numbers be 11x,12x then their sum = 11x+12x = 207
⇒ 23x = 207
∴ x =207/23 = 9
∴ the numbers are 11x=11×9 = 99 and 12x=12×9 = 108

Correct Answered :

Wrong Answered :

294. A Man Walks 40km towards South and then turns right to walk 9km. What is the shortest distance between starting point and ending point?

A

41 km

B

31 km

C

50 km

D

49km

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

295. If three numbers are in the ratio 21:22:23 and the value of the lowest number is 399, find the sum of all three numbers.

A

1354

B

1254

C

1154

D

1054

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

296. Find the next number in the series.
390, 465, 560,675, 810?

A

960

B

906

C

965

D

956

Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

297. In a certain code language, if BABY is coded as YZYB, then how is HAND coded in that language?

A

JCPF

B

KCQF

C

KDQG

D

SZMW

General Aptitude DHOBI Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

298. Find the next number in the series. 5, 7, 35, 49, 245, 343, ?

A

1730

B

1725

C

1715

D

1720

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

1715

Correct Answered :

Wrong Answered :

299. If a man covers first half of the journey at 394 kmph and the second half of the journey at 591 kmph, find the average speed of the total journey.(in kmph)

A

482.8

B

502.8

C

492.8

D

472.8

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

472.8

Correct Answered :

Wrong Answered :

300. Find the next number in the series. 597, 580, 546, 495, 427, ?

A

341

B

345

C

340

D

342

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

342

Correct Answered :

Wrong Answered :

301. Read the given details carefully and answer the question given below A+B means A is the sister of B A-B means A is the brother of B A*B means A is the father of B A/B means A is the mother of B In the relation P/Q-R+S/T, how is R related to T?

A

Maternal Grandfather

B

Paternal Grandmother

C

Paternal Grandfather

D

Maternal Aunt

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Maternal Aunt

Correct Answered :

Wrong Answered :

302. M is in the West of E. A is in the South-East of M and E who is in the South of B. Which direction of B is A?

A

North-East

B

South-East

C

South-West

D

North-West

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

South-East

Correct Answered :

Wrong Answered :

303. In which of the following is the expression `N < I` definitely true?

A

S = A < N ≤ D = W > I

B

S < A ≤ N ≥ D = W ≥ I

C

S < A ≤ N < D = W < I

D

S ≤ A ≤ N < D > W < I

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

S < A ≤ N < D = W < I

Correct Answered :

Wrong Answered :

304. In this question, relationship between different elements is shown in the statements. These statements are followed by two conclusions: Statements: P > A ≥ R; Y < T = R Conclusions: i) A > T ii) R > Y Choose the appropriate one from the following options (A) Only conclusion i follows (B) Only conclusion ii follows (C) Either i or ii follows (D) Neither i nor ii follows (E) Both i and ii follow.

A

A

B

C

C

D

D

B

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

305. Read the given details carefully and answer the question given below A+B means A is the brother of B A-B means A is the sister of B A*B means A is the father of B A/B means A is the mother of B In the relation P+Q-R-S+T, how is Q related to T?

A

Brother

B

Father

C

Sister

D

Cousin

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Sister

Correct Answered :

Wrong Answered :

306. If a boy who stands facing West turns 123 degrees anti-clockwise , 75 degrees clockwise and 90 degrees anti-clockwise, then which direction will he face?

A

South-West

B

North-East

C

North-West

D

South-East

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

South-East

Correct Answered :

Wrong Answered :

307. Find the next number in the series. 8100, 1620, 270, 54, 9, 1.8, ?

A

0.3

B

0.5

C

0.4

D

0.6

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

0.3

Correct Answered :

Wrong Answered :

308. In a certain code language: `black is red` is written as `ru te al`, `berries are black` is written as `kj ru mi`, `bliss is berries` is written as `mi bc te`.What is the code for `black` in the given code language?

A

ru

B

te

C

al

D

mi

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

ru

Correct Answered :

Wrong Answered :

309. If a bus travels from city A to city B with a speed of 891 kmph and another bus travels from city B to city A with a speed of 801 kmph, find the relative speed when both the buses cross each other.(in m/s

A

475

B

480

C

485

D

470

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

470

Correct Answered :

Wrong Answered :

310. A train passes a telegraph post in 89 seconds moving with a speed of 792 km per hour. Find the length of the train.(in metres)

A

19680

B

19480

C

19780

D

19580

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

19580

Correct Answered :

Wrong Answered :

311. In which of the following is the expression `S < D` probably false?

A

S < A ≤ N < D = W < I

B

S < A ≤ N ≥ D = W ≥ I

C

S ≤ A ≤ N < D = W < I

D

S = A < N ≤ D = W > I

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

S < A ≤ N ≥ D = W ≥ I

Correct Answered :

Wrong Answered :

312. Select the option that will fill in the blank and complete the given series. 0 , 7, 26, 63,124, 215, 342, 511, 728,___

A

999

B

990

C

1001

D

1000

Series Mental Ability Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

999

Correct Answered :

Wrong Answered :

313. ACCIDENT is related to TNEDICCA in the same way as PASSENGER is related to______.

A

REGNSESAP

B

RGENESSAP

C

REGNESSAP

D

REGMESSAP

Coding Decoding Mental Ability Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

REGNESSAP

Correct Answered :

Wrong Answered :

314. Which two signs should be interchanged to make the following equation correct? 20 ÷ 20 + 20 – 25 × 25=419

A

+ and ÷

B

÷ and ×

C

× and –

D

+ and –

Simplification Mental Ability Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

÷ and ×

Correct Answered :

Wrong Answered :

315. In a code language, FRIEND is written as GQJDOC. How will PEACE be written in that language?

A

QFBBF

B

ODBBF

C

QDBBF

D

QDBDF

Coding Decoding Mental Ability Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

QDBBF

Correct Answered :

Wrong Answered :

316. If L=+, M= - , N = ×, P=÷ then 5 N 5 P 5 L 5 M 5 =?

A

5

B

zero

C

10

D

15

Simplification Mental Ability Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

5

Correct Answered :

Wrong Answered :

317. One evening Raja started walking towards the sun. Walking a little distance and turned to his right and then turned to his right. After walking a little distance, he turned again to his right. In which direction is his mouth?

A

South

B

East

C

West

D

North

Directions Mental Ability Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

South

Correct Answered :

Wrong Answered :

318. A, is brother of B. C is mother of A. B is granddaughter of D. and F is the son of A. what is relation of F to D?

A

grandson

B

Great grandson

C

Nephew

D

Uncle

blo Mental Ability Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Great grandson

Correct Answered :

Wrong Answered :

319. Radhika went 50 meters south from her house, then turned left and went 20 meters, then turned north and went 30 meters. In which direction is his house from this place?

A

North

B

South-west

C

East

D

North- West

Directions Mental Ability Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

North- West

Correct Answered :

Wrong Answered :

320. John types 5040 words in half an hour. How many words would he type in 27 minutes?

A

4536

B

4736

C

4636

D

4836

Reasoning Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

4536

Correct Answered :

Wrong Answered :

321. n a certain code language, if DIAMOND is coded as FPQOCKF, then how is COURAGE coded in that language?

A

DQVTBIF

B

DPVTBHF

C

GICTWQE

D

FRXTBHF

Coding Decoding Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

GICTWQE

Correct Answered :

Wrong Answered :

322. Directions for questions: A group of 72 people were surveyed, among that 48 likes going to Chruch, 52 likes going to Temple and 8 liked going to neither of these.
How many people like going only to Chruch?

A

16

B

20

C

12

D

15

Directions Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

12

Correct Answered :

Wrong Answered :

323. Directions for questions: A group of 72 people were surveyed, among that 48 likes going to Chruch, 52 likes going to Temple and 8 liked going to neither of these.
How many people liked going to at least one of these ?

A

64

B

60

C

62

D

54

Directions Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

64

Correct Answered :

Wrong Answered :

324. Read the following statements and answer the following question.
M2N means M is the husband of N
M4N means M is the wife of N
M6N means M is the sister of N
M8N means M is the brother of N
In the equation P2Q6R6S, how is P related to S`s mother?

A

Son

B

Uncle

C

Son-in-law

D

Nephew

Blood Relation Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Son-in-law

Correct Answered :

Wrong Answered :

325. Choose
(A) If Only conclusion i follows
(B) If Only conclusion ii follows
(C) If either conclusion i or conclusion ii follows
(D) If neither conclusion i nor conclusion ii follows
(E) If both conclusions i and ii follow
Statements: Some girls are students. All students are boys.
Conclusions:
i) Some girls are boys.
ii) No girl is boy

A

B

B

E

C

A

D

C

Statement and Conclusion Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Only conclusion i follows

Correct Answered :

Wrong Answered :

326. Choose
(A) If Only conclusion i follows
(B) If Only conclusion ii follows
(C) If either conclusion i or conclusion ii follows
(D) If neither conclusion i nor conclusion ii follows
(E) If both conclusions i and ii follow
Statements: All cycles are motors. Some motors are vehicles.
Conclusions:
i) Some cycles are vehicles.
ii) Some motors are cycles.

A

B

B

A

C

C

D

E

Statement and Conclusion Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

327. Choose
(A) If Only conclusion i follows
(B) If Only conclusion ii follows
(C) If either conclusion i or conclusion ii follows
(D) If neither conclusion i nor conclusion ii follows
(E) If both conclusions i and ii follow
Statements: All seeds are fruits. All fruits are vegetables. All vegetables are plants. Conclusions:
i) All seeds are vegetables.
ii) All fruits are plants.

A

B

B

A

C

E

D

C

Statement and Conclusion Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

E

Correct Answered :

Wrong Answered :

328. A woman started to walk for 5km in the East direction. She then took a right turn and walked 8km and took a left turn and walked 2km in that direction. She walked 8km in the North direction, took a left turn to walk 2km before walking 12km in the north direction. How far is the starting point from the ending point?

A

19km

B

13km

C

23km

D

29km

Directions Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

13 KM

Correct Answered :

Wrong Answered :

329. Pointing to a man, a girl said, " He is the brother of my grandmother`s only child`s husband`s only brother." How is the girl related to the man?

A

Niece

B

Granddaughter

C

Daughter

D

Sister

Blood Relation Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Daughter

Correct Answered :

Wrong Answered :

330. If a bus travels from city A to city B with a speed of 567 kmph and another bus travels from city B to city A with a speed of 477 kmph, find the relative speed when both the buses cross each other. (In m/s)

A

280

B

260

C

270

D

290

Time and Speed Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

290

Correct Answered :

Wrong Answered :

331. Find the next number in the series. 25, 152, 249, 316, 353, ?

A

370

B

350

C

380

D

360

Series Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

360

Correct Answered :

Wrong Answered :

332. A Man facing in South-West direction turns 45 degrees clockwise, then turns 90 degrees anti-clockwise and then turns 135 degrees in clockwise direction. Which direction is he facing now?

A

South-West

B

North-West

C

South

D

East

Directions Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

North-West

Correct Answered :

Wrong Answered :

333. If a man covers first half of the journey at 326 kmph and the second half of the journey at 489 kmph, find the average speed of the total journey. (In kmph)

A

401.2

B

391.2

C

412.2

D

381.2

Time and Distance Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

391.2

Correct Answered :

Wrong Answered :

334. Choose the appropriate one from the following options
(A) Only conclusion i follows
(B) Only conclusion ii follows
(C) Either i or ii follows
(D) Neither i nor ii follows
(E) Both i and ii follow.
Statement:
The temperature in Ooty this year has come down to 0 degree.
Conclusion: i) Ooty is colder than any other hill stations in Tamil Nadu.
ii) Ooty has recorded such a low temperature for the first time in last 2 decades.

A

D

B

A

C

B

D

C

Directions Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

335. Choose the appropriate one from the following options
(A) Only conclusion i follows
(B) Only conclusion ii follows
(C) Either i or ii follows
(D) Neither i nor ii follows
(E) Both i and ii follow.
Statement:
With average farm size in India shrinking, the dream run in tractor sales could end.
Conclusion:
i) Tractor sales depends on the average farm size.
ii) Tractor sales depends on rainfall as the shrinkage of farm size is due to lack of rainfall.

A

A

B

C

C

B

D

D

Directions Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

336. Find the next number in the series. 1, 2, 12, 42, 176, ?

A

605

B

649

C

694

D

650

Series Health Educator Set 2 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

694

Correct Answered :

Wrong Answered :

337. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: carrier sitting at home, it`s important
Q: today, when the customer has an option to change their
R: work on retention and ring fence their users

A

QSPR

B

SRQP

C

PQRS

D

QPSR

Sentence Rearrangement Health Educator set 1 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

QPSR

Correct Answered :

Wrong Answered :

338. Rearrange the following to form a meaningful sentence and find the most logical order from the given options.
P: and Red ball cricket. In 251 ODIs and 19 T20Is
Q: he played for India, he scored 8273 runs
R: in ODIs and 394 runs in the shortest format
S: Sehwag revolutionized opening both in White

A

SPQR

B

SRQP

C

SQPR

D

QPRS

Sentence Rearrangement Health Educator set 1 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

SPQR

Correct Answered :

Wrong Answered :

339. Directions for question: A group of 70 men were surveyed , 30 liked S TV, 50 liked V TV and 5 liked neither.
How many men liked only S TV?

A

10

B

15

C

20

D

35

Direction Health Educator set 1 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

15

Correct Answered :

Wrong Answered :

340. Directions for question: A group of 70 men were surveyed , 30 liked S TV, 50 liked V TV and 5 liked neither.
How many men liked at least one TV?

A

65

B

55

C

50

D

45

Direction Health Educator set 1 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

65

Correct Answered :

Wrong Answered :

341. A Man facing in West direction turns 45 degrees clockwise, then turns 45 degrees anticlockwise and then turns 135 degrees in clockwise direction. Which direction is he facing now?

A

North-West

B

West

C

South

D

North-East

Directions Health Educator set 1 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

North-East

Correct Answered :

Wrong Answered :

342. A is the father of B whose grandmother is C. D, the only son of C, has only one sister E who has no male child. How is D related to B?

A

Father

B

Aunt

C

Nephew

D

Uncle