SDG Questions with solutions MCQs

1. How many goals and targets are there in SDGs:

A

15 and 129

B

16 and 149

C

17 and 169

D

18 and 189

SDG Accounts Assistant LAHDC
Correct Answer : C
Explanation :

17 and 169

Correct Answered :

Wrong Answered :

2. How many goals are listed under the Sustainable Development Goals (SDGs) ?

A

19

B

13

C

17

D

15

SDG JSA 2021
Correct Answer : C
Explanation :

The United Nations Sustainable Development Goals (UN SDGs, also known as the Global Goals) are 17 goals with 169 targets that all UN Member States have agreed to work towards achieving by the year 2030. They set out a vision for a world free from poverty, hunger and disease.

Correct Answered :

Wrong Answered :

3. In 2012, Sustainable Development Goals (SDGs) were born at UN Conference on Sustainable Development held in _______.

A

Seoul

B

Delhi

C

Tokyo

D

Rio de Janeiro

SDG JSA 2021
Correct Answer : D
Explanation :

United Nations Conference on Sustainable Development, 20-22 June 2012, Rio de Janeiro.

Correct Answered :

Wrong Answered :

4. The progress on Sustainable Development Goals (SDGs) is monitored by NITI Aayog using which Index?

A

SDG Development Index

B

SDG NITI Index

C

SDG India Index

D

SDG Progress Index

SDG JSA 2021
Correct Answer : C
Explanation :

SDG India Index

Correct Answered :

Wrong Answered :

5. The Sustainable Development Goals (SDGs) were born at the United Nations Conference on Sustainable Development in Rio de Janeiro in the Year:

A

2010

B

2012

C

2005

D

1999

SDG JSA 2021
Correct Answer : B
Explanation :

2012

Correct Answered :

Wrong Answered :

6. Which of the following were replaced by the Sustainable Development Goals (SDGs) ?

A

National Development Goals

B

Millennium Development Goals

C

Century Development Goals

D

Aiche Targets

SDG JSA 2021
Correct Answer : B
Explanation :

Millennium Development Goals

Correct Answered :

Wrong Answered :

7. The Sustainable Development Goals (SDGs) adopted are envisioned to be completed by _____

A

2035

B

2040

C

2030

D

2025

SDG JSA 2021
Correct Answer : C
Explanation :

2030

Correct Answered :

Wrong Answered :

8. The object of SDG is to link together different dimensions know as Triple Bottom Line combining 3Ps. Which of the following are three Ps in Triple Bottom Line of SDGs?

A

Place, Person, Position

B

Progress, Possibilities, Profit

C

Place, Pricing, Product

D

Planet, Profit, People

SDG JKP SI 2022
Correct Answer : D
Explanation :

The concept behind the triple bottom line is that companies should focus as much on social and environmental issues as they do on profits. The TBL consists of three elements: profit, people, and the planet.

Correct Answered :

Wrong Answered :

CONTACT US

  • J & K

  • admin@prepmart.in

  • LIKE AND SHARE YOUR EXPERIENCE

    Like Us on Facebook Join Us on Telegram
    VISITORS COUNT 7 6 6 5 3 9
    Developed By : Azhar Rashid Teli