Computer Science MCQs For JKSSB

1. Which of the following options is a web browser to access internet?

A

Microsoft Word

B

Google Chrome

C

Adobe Reader

D

Team Viewer

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Google Chrome

Correct Answered :

Wrong Answered :

2. What is the term Soft indicates in Software?

A

All the computer languages are very soft in nature and product created using these languages are called as Software

B

Programs doesn`t create any noise during execution, unlike disk drives which is part of Hardware. So it is Software

C

Computer software can be changed easily by users as per their requirement and hence the term soft appearing in it

D

Most of the developers are soft in nature. Due to this reason the term soft is tagged in the product developed

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Computer software can be changed easily by users as per their requirement and hence the term soft appearing in it

Correct Answered :

Wrong Answered :

3. Which one of the following is a standard mail protocol used to receive emails from a remote server to a local email client?

A

SMI

B

POP3

C

SNMP

D

UDP

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Post Office Protocol version 3 (POP - 3) is a standard mail protocol used to receive emails from a remote server to a local email client.

Correct Answered :

Wrong Answered :

4. To control operations of a computer which of the following software is designed?

A

Application

B

System

C

Utility

D

User

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

System software is designed for controlling the operations of a computer system.

Correct Answered :

Wrong Answered :

5. Which of the following markup language is used to add effects to a web page?

A

XML

B

DHTML

C

C++

D

C Langauge

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Dynamic HTML, or DHTML, is a term which was used by some browser vendors to describe the combination of HTML, style sheets and client-side scripts (JavaScript, VBScript, or any other supported scripts) that enabled creation of interactive and animated documents.

Correct Answered :

Wrong Answered :

6. What will happen to data in RAM when power goes off and computer shuts down?

A

Data is stored permanently in RAM and the data will not get erased from the memory

B

Data is retrieved from backup registers when power is restored and activity resumes normally

C

Data stored in RAM is lost when power goes off and it will have to be recreated

D

Data is recovered from Disaster Recovery Site and operation is continued with little disturbance

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

RAM stands for Random Access Memory and it is volatile. When you shut down your computer, RAM clears out and there is no data stored in it.

Correct Answered :

Wrong Answered :

7. Which device is used to perform the traffic directing functions on the Internet?

A

Bridge

B

Firewall

C

Router

D

Hub

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

A router is a networking device that forwards data packets between computer networks. Routers perform the traffic directing functions on the Internet.

Correct Answered :

Wrong Answered :

8. What is the number of bits of an IP address in IPV6 version?

A

32

B

64

C

128

D

256

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

All IPv6 addresses are 128 bits long, written as 8 sections of 16 bits each.

Correct Answered :

Wrong Answered :

9. Which of the following is an online discussion group where people can join a group and post messages in that group?

A

Exit polls

B

Photos and films

C

Forums

D

Editorials

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

A forum is a place, situation, or group in which people exchange ideas and discuss issues, especially important public issues. Members of the council agreed that it still had an important role as a forum for discussion

Correct Answered :

Wrong Answered :

10. In formatting an e-mail, care should be taken that ____ .

A

the reference number is mentioned

B

the original message is attached

C

the entire message is not written in capital letters

D

there are no attachements

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

the entire message is not written in capital letters

Correct Answered :

Wrong Answered :

11. Which of the following refers to a web address which uniquely identifies an object over the Internet?

A

DNS

B

URL

C

HOST

D

IP Address

Computer JKP SI 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

A URL (Uniform Resource Locator) is a unique identifier used to locate a resource on the Internet. It is also referred to as a web address.

Correct Answered :

Wrong Answered :

12. _________ from the control panel have the settings related to the computer network.

A

Administrative Tools

B

Programs and features

C

Network and Sharing Center

D

Remote App Connections

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Network and Sharing Center

Correct Answered :

Wrong Answered :

13. What is also known as Brain of computer?

A

CPU

B

Mouse

C

Monitor

D

Keyboard

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

CPU

Correct Answered :

Wrong Answered :

14. Which program is loaded first at the start of a computer?

A

Application Software

B

Operating System

C

Internet Connections

D

Network Connections

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Operating System

Correct Answered :

Wrong Answered :

15. Websites such as Facebook and Twitter are classified as ________ sites.

A

Education

B

Social Media

C

E-commerce

D

News Media

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Social Media

Correct Answered :

Wrong Answered :

16. Identify the input device.

A

Monitor

B

Plotter

C

Mouse

D

Printer

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Mouse

Correct Answered :

Wrong Answered :

17. Each CPU has built in ability to execute a set of machine instructions, called its ______.

A

instruction length

B

instruction cycle

C

instruction set

D

instruction speed

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

An instruction is any task which is to be performed by the processor. Instructions are stored in the register. Instruction set is the set of machine instructions.

Correct Answered :

Wrong Answered :

18. The term shutdown on windows operating system refers to __________.

A

Turn off the Pc

B

Turn On the Pc

C

Restore the Pc

D

Restart the Pc

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Turn off the Pc

Correct Answered :

Wrong Answered :

19. In MS Excel a group of cells is called _________.

A

Chart

B

PivotTable

C

Macro

D

Range

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Range

Correct Answered :

Wrong Answered :

20. In MS Excel 2019, which of the following shortcut keys is used to bold the text of selected cell?

A

Ctrl + 5

B

Ctrl + 4

C

Ctrl + 3

D

Ctrl + 2

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Ctrl + 2

Correct Answered :

Wrong Answered :

21. In MS Word, Spelling and Grammar button is available in ______ tab.

A

DEVELOPER

B

INSERT

C

OUTLINE

D

REVIEW

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Review

Correct Answered :

Wrong Answered :

22. You can send an email to interested third parties while keeping the original recipients blind to that fact by adding them in _________ section.

A

Enc

B

Env

C

To

D

Bcc

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Bcc

Correct Answered :

Wrong Answered :

23. The input device that can capture your voice is _________.

A

Web Cam

B

Microphone

C

USB Drive

D

Speaker

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Microphone

Correct Answered :

Wrong Answered :

24. Where can you find the "Word Count" option in MS Word?

A

Review-Word Count

B

Reference-Word Count

C

Insert-Word Count

D

View-Word Count

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Review-Word Count

Correct Answered :

Wrong Answered :

25. ______ provides backup power and saves the computer from turning off when there is a power failure.

A

PPT

B

SMPS

C

USB

D

UPS

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

UPS

Correct Answered :

Wrong Answered :

26. The device that can act as both input and output device is:

A

Touch screen

B

Keyboard

C

Trackball

D

Mouse

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Touch screen

Correct Answered :

Wrong Answered :

27. Processor Management, Memory Management, File Management, Device Management are some of the functions of ____________

A

Dreamweaver

B

OS

C

PhotoShop

D

PageMaker

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

OS

Correct Answered :

Wrong Answered :

28. Control unit and arithmetic logic unit of a computer system are together known as ______.

A

Input Unit

B

Central Processing Unit

C

Output Unit

D

Memory Unit

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Central Processing Unit

Correct Answered :

Wrong Answered :

29. In MS PowerPoint 2019, which of the following shortcut keys is used to open the replace dialog box?

A

Shift + R

B

Ctrl + H

C

Shift + H

D

Ctrl + R

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Ctrl + H

Correct Answered :

Wrong Answered :

30. Which of the following is a file extension in MS PowerPoint 2019?

A

.ppa

B

.pna

C

.poa

D

.pja

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

.ppa

Correct Answered :

Wrong Answered :

31. The Internet works by using a protocol called __________.

A

XML

B

TCP/IP

C

URL

D

HTML

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

TCp/IP

Correct Answered :

Wrong Answered :

32. __________ is an impact printer.

A

Toy printer

B

Inkjet printer

C

Laser printer

D

Dot-matrix printer

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Dot-matrix printee

Correct Answered :

Wrong Answered :

33. Which is a single-user Operating System?

A

Windows 2000

B

Windows 2007

C

MS-DOS

D

Windows 2010

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

MS-DOS

Correct Answered :

Wrong Answered :

34. ___________ is the process of finding and resolving bugs during the software development process.

A

Running

B

Debugging

C

Flowcharting

D

Simulating

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Debugging

Correct Answered :

Wrong Answered :

35. In MS Excel, intersection of a row and a column is called _______.

A

Formula

B

Hyperlink

C

WordArt

D

Cell

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Cell

Correct Answered :

Wrong Answered :

36. Memories that are Read only are ______.

A

ROM

B

RAM

C

SSD

D

HDD

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

ROM

Correct Answered :

Wrong Answered :

37. In MS Word 2019, which of the following shortcut keys is used to copy the selected formatting?

A

Alt + Shift + C

B

Ctrl + C

C

Ctrl + Alt + C

D

Ctrl + Shift + C

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Ctrl + Shift + C

Correct Answered :

Wrong Answered :

38. In MS Excel 2019, which of the following shortcut keys is used to open the format cells dialog?

A

Ctrl + 1

B

Ctrl + 2

C

Ctrl + 3

D

Ctrl + 4

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl + 1

Correct Answered :

Wrong Answered :

39. The most popular keyboard used today is _________.

A

Usual

B

Quick

C

QWERTY

D

AZERTY

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

QWERTY

Correct Answered :

Wrong Answered :

40. _______ button on windows explorer helps you make the window appear at its largest possible size.

A

Restore

B

Minimize

C

Close

D

Maximize

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Maximize

Correct Answered :

Wrong Answered :

41. How will you mark a specific area of a sheet for printing in MS Excel?

A

Using Page Layout - Print Area

B

Using Data - Print Area option

C

Using Home - Print Area option

D

Using View - Print Area option

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Using Page Layout - Print Area

Correct Answered :

Wrong Answered :

42. Identify the correct email address:

A

www.books.com

C

https://books.com/mybook

D

books.com/mybook-info

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

[email protected]

Correct Answered :

Wrong Answered :

43. Pressing the ______ key will make the PowerPoint in presentation mode.

A

F1

B

F5

C

F2

D

F7

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

F5

Correct Answered :

Wrong Answered :

44. The file extension of a Microsoft Word Template file is __________.

A

dotx

B

indd

C

xls

D

ppt

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

dotx

Correct Answered :

Wrong Answered :

45. What is DOS?

A

Disk Operating System

B

Device Operating System

C

Dual Operating System

D

Double Operating System

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Disk Operating System

Correct Answered :

Wrong Answered :

46. What is SMTP?

A

Simple Mail Transfer Protocol

B

Soft Mail Transfer Protocol

C

Safer Mail Transfer Protocol

D

Simple Message Transfer Protocol

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Simple Message Transfer Protocol

Correct Answered :

Wrong Answered :

47. 95, 98, NT, XP are some of the versions of which Operating system?

A

Windows

B

DOS

C

Linux

D

Android

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Windows

Correct Answered :

Wrong Answered :

48. Which among the following is a search engine?

A

MS Office

B

Adobe Reader

C

Google

D

Photoshop

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Google

Correct Answered :

Wrong Answered :

49. In Windows 10 Operating system, __________ key combination opens the start buttons context menu.

A

Windows+C

B

Windows+O

C

Windows+X

D

Windows+M

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Windows+X

Correct Answered :

Wrong Answered :

50. ______ is the brain of a computer system.

A

Input unit

B

Central processing unit

C

Memory unit

D

Output unit

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Central processing unit

Correct Answered :

Wrong Answered :

51. What is the full name of the MS-DOS?

A

Mechanical DOS

B

Magnetic disk

C

Microsoft Disk Operating System

D

Mouse and driver Operating System

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Microsoft Disk Operating System

Correct Answered :

Wrong Answered :

52. If you have to recover a deleted file ____________ item on the desktop can help you.

A

Recycle bin

B

Screensaver

C

Time indicator

D

My Computer

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Recycle bin

Correct Answered :

Wrong Answered :

53. ________ software helps you to protect your PC from viruses and malware.

A

Firefox

B

Java

C

WinZip

D

Antivirus

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Antivirus

Correct Answered :

Wrong Answered :

54. What is the full form of CRT in the context of display device?

A

Central Ray Tube

B

Crystal Ray Tube

C

Cathode Ray Tube

D

Circuit Ray Tube

General Aptitude Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Cathode Ray Tube

Correct Answered :

Wrong Answered :

55. What will the Themes do in MS Word?

A

Themes change only the font color of document

B

Themes change the overall design of entire document

C

Themes change only the background color of document

D

Themes change only the font style in the document

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Themes change the overall design of entire document

Correct Answered :

Wrong Answered :

56. In MS Excel 2019, COUPDAYS is a /an ______ function.

A

statistical

B

engineering

C

database

D

financial

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

57. __________ is a non-impact printer.

A

Inkjet printers

B

Toy printers

C

Rock and scissor

D

Dot-matrix printer

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Inkjet printers

Correct Answered :

Wrong Answered :

58. What is Microsoft Windows?

A

It is a calculator

B

It is an Operating System

C

It is a database program

D

It is an open source program

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

It is an Operating System

Correct Answered :

Wrong Answered :

59. The file extension of a Microsoft PowerPoint presentation is ___.

A

PPT

B

MDB

C

XLS

D

DOCX

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

60. In MS Excel 2019, which of the following shortcut keys is used to expand or collapse the ribbon?

A

Shift + F2

B

Shift + F1

C

Ctrl + F2

D

Ctrl + F1

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

61. In MS Word 2019, which of the following shortcut keys is used to delete one word to the left?

A

Shift + Backspace

B

ALT + Backspace

C

Ctrl + Backspace

D

Shift + Delete

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

62. OCR-A is the one of the standard form fonts of OCR. What is the full form of A?

A

Asian

B

Australian

C

African

D

American

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

63. IP address consists of 4 numbers ranging from:

A

5 to 250

B

5 to 255

C

0 to 250

D

0 to 255

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

0 to 255

Correct Answered :

Wrong Answered :

64. 1 femtosecond = ______ second.

A

10-9

B

10-12

C

10-15

D

10-18

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

65. In MS Excel 2019, which of the following shortcut keys is used to select an entire column in a worksheet?

A

Ctrl + Spacebar

B

Shift + Spacebar

C

Alt + Spacebar

D

Tab + Spacebar

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl + Spacebar

Correct Answered :

Wrong Answered :

66. In MS Word 2019, which of the following shortcut keys is used to increase the font size by 1 point?

A

Ctrl + {

B

Ctrl + ]

C

Ctrl + [

D

Ctrl + }

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Ctrl + ]

Correct Answered :

Wrong Answered :

67. Identify the domain name from http://www.ourcountry.in/home.aboutus.html

A

home

B

aboutus.html

C

http

D

ourcountry.in

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

68. A ______ is an electromechanical device which is used to input alphanumeric data into a computer.

A

Joystick

B

Keyboard

C

Trackball

D

Mouse

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Keyboard

Correct Answered :

Wrong Answered :

69. In MS PowerPoint 2019, which of the following shortcut keys is used to open the font dialog box?

A

Shift + T

B

Ctrl + F

C

Shift + F

D

Ctrl + T

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Ctrl + T

Correct Answered :

Wrong Answered :

70. What is the full from of DSL?

A

Digital Sub connector Line

B

Digital Superior Line

C

Digital Subscriber Line

D

Digital Super Line

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

71. Resolution is expressed in ______.

A

dots per pixel

B

dots per inch

C

dots per m

D

dots per cm

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

dots per inch

Correct Answered :

Wrong Answered :

72. What will Shift+F7 key do in MS Word?

A

Open Print Preview dialogue box

B

Open Thesaurus

C

Open MailMerge

D

Open Research

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

73. The technology in your computer that helps you connect with the internet without a wired connection is _________.

A

Location

B

Wi-Fi

C

Bluetooth

D

Webcam

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Wi-Fi

Correct Answered :

Wrong Answered :

74. In MS Excel 2019, DMAX is a ______ function.

A

database

B

date and time

C

statistical

D

financial

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

database

Correct Answered :

Wrong Answered :

75. ________ is a temporary storage location on your computer that holds the information that you copied.

A

Sticky notes

B

Clipart

C

Word art

D

Clipboard

Computer Science Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

76. __________ is used to connect new peripheral devices such as speakers, memory devices, scanners.

A

Power Source

B

USB

C

Printer

D

DVD drive

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

USB

Correct Answered :

Wrong Answered :

77. ______ in Microsoft PowerPoint allows the user to see all the slides in the presentation in a single view.

A

Slide sorter view

B

Normal view

C

Notes page view

D

mage view

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Slide sorter view

Correct Answered :

Wrong Answered :

78. Which type of operating system is UNIX

A

Mobile OS

B

Single-user

C

Multitasking

D

Single-tasking

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Multitasking

Correct Answered :

Wrong Answered :

79. An excel file is called __________ and has an extension _________.

A

Workbook and .xls or .xlsx

B

Formula file

C

Notepad and .txt

D

Presentation and .ppt

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Workbook and .xls or .xlsx

Correct Answered :

Wrong Answered :

80. The input device that captures the image or video into the computer is called ________.

A

Webcam

B

Scanner

C

Webpage

D

Printer

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Webcam

Correct Answered :

Wrong Answered :

81. How many generations does the computer span?

A

5

B

3

C

2

D

1

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

5

Correct Answered :

Wrong Answered :

82. What is CC in email?

A

Central Copy

B

Carbon Copy

C

Center Copy

D

Core Copy

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Carbon Copy

Correct Answered :

Wrong Answered :

83. In MS Excel 2019, which of the following shortcut keys is used to go to the view tab?

A

Alt + W

B

Ctrl + V

C

Alt + V

D

Ctrl + W

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Alt + W

Correct Answered :

Wrong Answered :

84. __________ is the shortcut key to copy the selected content in a Word document.

A

Ctrl+A

B

Alt+C

C

Ctrl+C

D

Ctrl+B

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Ctrl+C

Correct Answered :

Wrong Answered :

85. In MS Word 2019, which of the following shortcut keys is used to close the document

A

Ctrl + S

B

Ctrl + O

C

Ctrl + C

D

Ctrl + W

Computer Junior Assistant 2022 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Ctrl + W

Correct Answered :

Wrong Answered :

86. ___________ refers to the process of rearranging the files on disk so that all data is adjoined.

A

Defragmentation

B

Disksorting

C

Deserialization

D

Diskfiltering

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Defragmentation

Correct Answered :

Wrong Answered :

87. _________ option in Microsoft word, allows you to select the formatting information of a text and apply the same to another text.

A

Paste special

B

Copy

C

Copy Format

D

Format painter

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Format painter

Correct Answered :

Wrong Answered :

88. Which type of operating system is UNIX?

A

Single-tasking

B

Mobile OS

C

Single-user

D

Multitasking

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Multitasking

Correct Answered :

Wrong Answered :

89. ______ tool allows you to create standard calculations, formatting, and charts very quickly.

A

Formula trace tool

B

Quick analysis tool

C

Formula audit tool

D

Quick chart tool

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Quick analysis tool

Correct Answered :

Wrong Answered :

90. __________ is an information storage and retrieval system that works on the same technologies as the Internet does, but is private inside a certain company.

A

Cloud

B

Data center

C

Sharepoint

D

Intranet

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Intranet

Correct Answered :

Wrong Answered :

91. Which memory is an intermediate between RAM and processor?

A

EPROM

B

Cache memory

C

PROM

D

ROM

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Cache memory

Correct Answered :

Wrong Answered :

92. Which short cut key is used to open the GO TO dialog box?

A

F2

B

F1

C

F8

D

F5

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Opens the Go To dialog box (same as Ctrl + G).

Correct Answered :

Wrong Answered :

93. What will Ctrl+A do?

A

Move all items

B

Deselect all items

C

Copy all items

D

Select all items

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Select all items

Correct Answered :

Wrong Answered :

94. Which of the following is an example for application software?

A

Windows XP

B

Unix

C

Ms Office

D

Windows Vista

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Ms Office

Correct Answered :

Wrong Answered :

95. _______ are special codes that instruct Word to insert information into a document.

A

Signature

B

Object

C

Blocks

D

Fields

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Fields

Correct Answered :

Wrong Answered :

96. ________ is an hand held device that acts like a mini computer which is used by Business professionals to access email and internet.

A

Barcode reader

B

PAGER

C

Mainframe

D

PDA

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

PDA

Correct Answered :

Wrong Answered :

97. To Shutdown Windows, you need to select _________ option from the Start menu and then select Shut down.

A

Power

B

Control Panel

C

Settings

D

Account

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Power

Correct Answered :

Wrong Answered :

98. The Watch Window menu is present in the __________ tab.

A

Formulas

B

Data

C

Review

D

View

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Formulas

Correct Answered :

Wrong Answered :

99. ________ can be reprogrammed. To erase data from it, expose it to ultra violet light. To reprogram it, erase all the previous data.

A

PROM

B

ROM

C

SDRAM

D

EPROM

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

EPROM

Correct Answered :

Wrong Answered :

100. Between receiving input and providing output, your computer will perform logical operation called ___________.

A

Memory Management

B

Processing

C

Storing

D

Programming

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Processing

Correct Answered :

Wrong Answered :

101. ________ function in Excel, allows you to replace existing text with the new text in a given text string.

A

Exact

B

Concat

C

Substitute

D

Substr

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Substitute

Correct Answered :

Wrong Answered :

102. _______ is a multiple of the unit byte for digital information which is one billion bytes.

A

Petabyte

B

Kilobyte

C

Terabyte

D

Gigabyte

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Gigabyte

Correct Answered :

Wrong Answered :

103. ___________ is a blue arrow that shows the relationships between cells used in formulas in Excel.

A

Formula tracker

B

Cell tracer

C

Number tracer

D

Relationship tracker

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Cell tracer

Correct Answered :

Wrong Answered :

104. Any information or data sent to a computer using mouse or keyboard, for further processing is considered as ________.

A

Output

B

Input

C

Store

D

Present

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Input

Correct Answered :

Wrong Answered :

105. ________ is a form of broadband communication, which may use phone lines and fibreoptic cables for accessing internet.

A

HOTSPOT

B

DSL

C

SMTP

D

POP3

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

DSL

Correct Answered :

Wrong Answered :

106. In Microsoft Excel, __________ key combination can be used to display the formulas entered in a cell.

A

Ctrl key + ` symbol

B

Ctrl key + " symbol

C

Ctrl key + * symbol

D

Ctrl key + ) symbol

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl key + ` symbol

Correct Answered :

Wrong Answered :

107. In Microsoft Excel, which short cut key will help you to enter a new line of text in the current cell location itself?

A

Ctrl key + N

B

Alt key + N

C

Ctrl key + Spacebar

D

Alt key + Enter key

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Alt key + Enter key

Correct Answered :

Wrong Answered :

108. ___________ is firmware used to perform hardware initialization during the booting process (power-on startup), and to provide runtime services for operating systems and programs.

A

POST

B

MSDOS

C

BIOS

D

BASIC

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

BIOS

Correct Answered :

Wrong Answered :

109. __________ alignment allows you to distribute your text evenly between the margins.

A

Justify

B

Right

C

Left

D

Center

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Justify

Correct Answered :

Wrong Answered :

110. _________ is any low-level programming language in which there is a very strong correspondence between the instructions in the language and the architecture`s machine code instructions.

A

Assembly Language

B

High level Language

C

Compiler Language

D

Machine Language

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

An assembly (or assembler) language, often abbreviated asm, is a low-level programming language for a computer, or other programmable device, in which there is a very strong (generally one to one) correspondence between the language and the architecture`s machine code instructions.

Correct Answered :

Wrong Answered :

111. _______ feature in Microsoft Excel automatically adjusts the cell reference when the formula is copied and paste into the rest of the cell.

A

Absolute reference

B

Consistent reference

C

Relative reference

D

Linked reference

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Relative reference

Correct Answered :

Wrong Answered :

112. ___________ option in Microsoft Excel will let you pick from a list of rules to limit the type of data that can be entered in a cell.

A

Data import

B

Conditional formatting

C

Flash fill

D

Data validation

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Data validation

Correct Answered :

Wrong Answered :

113. n outlook, to go to the beginning of the Calendar module and calendar items which short cut key is used?

A

Ctrl+Alt+F2

B

Shift+Tab

C

Alt+Home

D

Alt+Page Up

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Alt+Home

Correct Answered :

Wrong Answered :

114. ________ icon on the address bar indicates that the website is a secure site.

A

Lens

B

Padlock

C

Exclamation

D

Star

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Padlock

Correct Answered :

Wrong Answered :

115. What do you mean by the term Boot?

A

The process of getting the computer repaired.

B

The process of getting the computer shutdown.

C

The process of getting the computer started.

D

The process of getting the computer upgraded.

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

The process of getting the computer started.

Correct Answered :

Wrong Answered :

116. _________ is a standard network protocol used for the transfer of computer files between a client and server on a computer network.

A

SNPF

B

SMTP

C

UTP

D

FTP

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

FTP

Correct Answered :

Wrong Answered :

117. Where are the files stored permanently?

A

In the RAM

B

In the Monitor

C

In the Hard Disk

D

In the Scanner

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

In the Hard Disk

Correct Answered :

Wrong Answered :

118. ________ command helps you to includes all original recipients in the response also.

A

Reply all

B

Forward

C

Reply

D

Draft

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Reply all

Correct Answered :

Wrong Answered :

119. How will you edit the active cell in excel?

A

F4

B

F2

C

F3

D

F1

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

F2

Correct Answered :

Wrong Answered :

120. Magnetic tape, CD and DVD are ________ type of storage devices.

A

Database

B

Tertiary

C

Network

D

Primary

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Tertiary

Correct Answered :

Wrong Answered :

121. The lowest level of computer programming language is __________.

A

High level language

B

Machine language

C

Artificial language

D

Low level language

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

The lowest level of the computer language is machine language or machine code, which includes binary code.

Correct Answered :

Wrong Answered :

122. In which layer of the OSI model , encryption is processed?

A

Physical

B

Presentation

C

Session

D

Application

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Presentation

Correct Answered :

Wrong Answered :

123. How will you move to the begining of the worksheet?

A

Ctrl+shift+Home

B

Shift+Home

C

Ctrl+Home

D

Alt+Home

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Ctrl+Home

Correct Answered :

Wrong Answered :

124. The level of detail in a printer image is called __________.

A

Print orientation

B

Print color

C

Print resolution

D

Print depth

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Print resolution

Correct Answered :

Wrong Answered :

125. In Windows 10 Operating system, __________ key combination opens Cortana in text mode, so you can type in the search bar.

A

Windows+S

B

Windows+O

C

Windows+C

D

Windows+R

Computer Sub Auditor 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Windows + S = opens Cortana in text mode
Widows + C = opens Cortana in speech mode

Correct Answered :

Wrong Answered :

126. Which device is used in computers of third generation in place of transistor?

A

Capacitance

B

Electronic circuits

C

Integrated circuits

D

Resistance

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

127. The most common pointing device in the laptop computer is:

A

Stylus

B

Touchpad

C

Joystick

D

Pointer

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

128. _______ used packet switching to allow multiple computers to communicate on a single network

A

NSFNET

B

NWGNET

C

ARPANET

D

RPANET

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

129. Full form of GUI :

A

General User Input

B

Group User Instruction

C

Graphical User Instruction

D

Graphical User Interface

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

130. LINUX launched its Operating System in the year:

A

1991

B

1990

C

1980

D

1989

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

131. How can we execute the Machine language?

A

It cannot be executed

B

We use special assembler

C

It can be executed using separate machine

D

It can be directly executed by CPU

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

132. Which of the following devices is ONLY an input device?

A

Computer Monitor

B

Speaker

C

USB flash drive

D

Computer Keyboard

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

133. Which of the following device can act as both input and output device?

A

Projector

B

Microphone

C

Keyboard

D

USB flash drive

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

134. The _______ key is used to print a word document.

A

Ctrl+p

B

Ctrl+s

C

Ctrl+l

D

Ctrl+v

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

135. Which of the following is NOT a mobile operating system?

A

Symbian OS

B

Bada

C

Mojave

D

Android

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

136. Rahul wants to insert a picture in his PowerPoint presentation. He has saved the picture in a folder. What is the next step that Rahul must do to insert the picture?

A

In the Insert tab, click Object

B

In the Insert tab, click Online Pictures

C

In the Insert tab, click Media

D

In the Insert tab, click Pictures

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

137. Website is a collection of ________________.

A

Memory chips

B

Charts

C

Word documents

D

HTML documents

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

138. Which of the following options is NOT a Web browser?

A

Microsoft Edge

B

Opera

C

Google Chrome

D

Intel Core

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

139. In computer parlance, WAN stands for __________.

A

Watched (monitored) Area Network

B

Wide Area Network

C

Wired Area Network

D

Wireless Area Network

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

140. ________ is a resource allocation and deadlock avoidance algorithm.

A

Elevator algorithm

B

Banker`s algorithm

C

Karn`s algorithm

D

Round Robin Algorithm

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

B

Correct Answered :

Wrong Answered :

141. __________ is the process of verifying whether someone (or something) is, in fact, who (or what) it is declared to be.

A

Authentication

B

Login

C

Logout

D

Access

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

142. What tab in Microsoft Power Point will you choose to explore the Backstage view so that you can manage saving presentations and opening new ones?

A

design tab

B

save tab

C

file tab

D

insert tab

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

C

Correct Answered :

Wrong Answered :

143. SRAM stands for:

A

Static Random Access Memory

B

Standard Random Access Memory

C

Special Random Access Memory

D

Stabe Random Access Memory

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

144. The Floppy sign (icon) in the File tab of MS Office is used for performing the _______ function.

A

copy

B

paste

C

cut

D

save

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

D

Correct Answered :

Wrong Answered :

145. In which algorithm, the process has a fixed time called quantum for its execution?

A

Round Robin Scheduling

B

Multiple Level Queue Scheduling

C

Priority Based Scheduling

D

Shortest Remaining Time

Computer Science Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

A

Correct Answered :

Wrong Answered :

146. In MS Word, to view multiple pages which of the following steps are followed

A

View ->Show/Hide group -> Document Map->select page->click ok

B

View->Arrange Page->Page dialog box -> select no of pages-> click ok

C

View tab>Windows group> group dialog->Many pages >select page->click ok

D

View >zoom > Zoom dialog box> Many pages option> select the no.of pages>click ok

Computer Dhobi Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

View >zoom > Zoom dialog box> Many pages option> select the no.of pages>click ok

Correct Answered :

Wrong Answered :

147. ________ is a system program in operating system designed to aid programmer in finding corresponding errors or bugs to identify the cause of the problem.

A

Debugger

B

Web browser

C

Device manager

D

Defragmenter

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Debugger

Correct Answered :

Wrong Answered :

148. _______ Layout view in Microsoft Word, lets you see what your document would look like as a web page.

A

Web Layout View

B

Internet View

C

Outlook View

D

Print Layout View

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Web Layout View

Correct Answered :

Wrong Answered :

149. ______ programming language was developed by team of programmers at IBM led by John Backus in 1954

A

FORTRON

B

BASIC

C

GUI

D

COBOL

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

FORTRON

Correct Answered :

Wrong Answered :

150. Combining the contents of selected adjacent cells into a single cell in excel can be done using __________ function

A

SPLIT

B

GROUP

C

MERGE

D

CONCAT

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

CONCAT

Correct Answered :

Wrong Answered :

151. In a CRT monitor the smallest number of phosphor dots that the gun can focus on is called _____

A

Mask

B

Crystal

C

Aspect Ratio

D

Pixel

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Pixel

Correct Answered :

Wrong Answered :

152. Which tool in the Home tab aligns text to both left and right margins adding extra space between words

A

Centre

B

Justify

C

Sort

D

Line Spacing

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Justify

Correct Answered :

Wrong Answered :

153. ______ refers to software or technology which people can modify and share because its design is publicly accessible

A

Vendor singed

B

Proprietary

C

Closed Source

D

Open Source

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Open Source

Correct Answered :

Wrong Answered :

154. The term broadband commonly refers to high-speed Internet access, which of the following is NOT a type of broadband Internet connection?

A

Cable Modem

B

DSL

C

Dial up

D

Satellite

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Dial up

Correct Answered :

Wrong Answered :

155. Which among the following is an example for an Non-impact printer?

A

Daisy Wheel

B

Inkjet

C

Band

D

Dot Matrix

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Inkjet

Correct Answered :

Wrong Answered :

156. _____ technology allows you to translate the image scanned into text that you can edit.

A

Optical picture recognition

B

Optical character response

C

Optical character recognition

D

Optical imaging response

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Optical character recognition

Correct Answered :

Wrong Answered :

157. ____ is a single chip that contains more than one microprocessor core, in which each core can simultaneously execute instructions.

A

Static Processor

B

Unicore Processor

C

Multi-core Processor

D

Dualcore processor

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Multi-core Processor

Correct Answered :

Wrong Answered :

158. In MS Office, Word Spelling and Grammar button is available in ______ tab.

A

REVIEW

B

DEVELOPER

C

INSERT

D

OUTLINE

Computer Laboratory Attendant 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

REVIEW

Correct Answered :

Wrong Answered :

159. _________ key combination on Windows operating system opens the File explorer.

A

Windows+F

B

Windows+E

C

Windows+R

D

Windows+O

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Windows+E

Correct Answered :

Wrong Answered :

160. How will you select continuous cells in excel?

A

Tab+arrow keys

B

Shift+arrow keys

C

Alt+arrow keys

D

Ctrl+arrow keys

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Shift+arrow keys

Correct Answered :

Wrong Answered :

161. The list of reference or source which is consulted or cited in creating the document can be displayed using the feature called ___________.

A

Synonyms

B

Bibliography

C

Hint

D

Autography

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Bibliography

Correct Answered :

Wrong Answered :

162. Which of the following functions is used to determine the number of workdays between two dates?

A

EDATE

B

DAYS360

C

WORKDAY

D

NETWORKDAYS

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

NETWORKDAYS

Correct Answered :

Wrong Answered :

163. __________ is a cut-out on a floppy disk that determines whether a disk is writable or not.

A

Write-protect notch

B

Input notch

C

Access notch

D

Entry notch

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Write-protect notch

Correct Answered :

Wrong Answered :

164. _________ checks that the basic system devices like Keyboard, RAM, Hdd etc., are present and working properly.

A

Power On Hardware Test

B

Power On Self Test

C

Power On Pre Test

D

Power On Unit Test

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Power On Self Test

Correct Answered :

Wrong Answered :

165. Which part of the computer interprets and executes software instructions?

A

Plotter

B

Monitor

C

Printer

D

CPU

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

CPU

Correct Answered :

Wrong Answered :

166. How to send your slide as image in powerpoint?

A

File->save Picture as

B

File -> Edit

C

File->save as

D

File -> insert

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

File->save as

Correct Answered :

Wrong Answered :

167. Which among the following internet connection types is delivered through your landline telephone?

A

Satellite

B

Wireless Hotspot

C

4G network

D

DSL

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

DSL

Correct Answered :

Wrong Answered :

168. __________ short cut key is used to open the download pane in web browser.

A

Ctrl + J

B

Ctrl +D

C

Ctrl + H

D

Ctrl + Shift + D

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl + J

Correct Answered :

Wrong Answered :

169. ________ is any value or expression that can be evaluated to True or False.

A

Choice_expression

B

Logical_test

C

Result_expression

D

Cell_expression

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Logical_test

Correct Answered :

Wrong Answered :

170. __________ option in Microsoft Excel allows you to make a portion of the sheet to be visible while you scroll through the rest of the sheet.

A

Freeze Layout

B

Freeze Pages

C

Freeze Window

D

Freeze Panes

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Freeze Panes

Correct Answered :

Wrong Answered :

171. Which of the following is a structured programming technique that graphically represents the detailed steps required to solve a program?

A

Flowchart

B

Procedural model

C

Pseudocode

D

Object oriented

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Flowchart

Correct Answered :

Wrong Answered :

172. How are Clock speeds expressed?

A

Bytes

B

Bits

C

Megahertz

D

Nibbles

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Megahertz

Correct Answered :

Wrong Answered :

173. A computer motherboard has independent signal paths to send electronic back and forth among its various components is called _______.

A

CMOS

B

Bays

C

Buses

D

Flash memory

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Buses

Correct Answered :

Wrong Answered :

174. The Smart look up option which gets more information on calculation like percentage, is available under_______ ribbon.

A

Page Layout

B

Insert

C

Review

D

Data

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Review

Correct Answered :

Wrong Answered :

175. _________ option in Microsoft word, allows you to add or build your own mathematical formulas.

A

Comment

B

Formula

C

Citation

D

Equation

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Equation

Correct Answered :

Wrong Answered :

176. ______ is used to provide network connections for devices like computers and servers.

A

NIC card

B

PC card

C

Sound card

D

Dialup card

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

NIC card

Correct Answered :

Wrong Answered :

177. _________ follow the fetch, decode and execute steps in their operation, as specified by the instructions in the program.

A

Memory Unit

B

RAM

C

Motherboard

D

CPU

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

CPU

Correct Answered :

Wrong Answered :

178. A disk`s content that cannot be electronically modified after the manufacture of the memory device is called a __________ disk.

A

Write only

B

Read only

C

Run only

D

Memory only

General Junior Supervisor Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Read only

Correct Answered :

Wrong Answered :

179. What is the full form of MBR?

A

Memory Builder Register

B

Main Buffer Register

C

Main Builder Register

D

Memory Buffer Register

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Memory Buffer Register

Correct Answered :

Wrong Answered :

180. Form factor (F) of centre tapped full wave rectifier is ______.

A

0.9

B

0.71

C

1.11

D

0.48

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

1.11

Correct Answered :

Wrong Answered :

181. How many diodes are used in a single phase full bridge type rectifier?

A

2

B

4

C

1

D

3

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

4

Correct Answered :

Wrong Answered :

182. ______ is used to carry read/write commands, status of input/output devices etc.

A

Memory drive

B

Control bus

C

Address unit

D

System unit

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Control bus

Correct Answered :

Wrong Answered :

183. In computer hardware, ______ carries the addresses of different input/output devices

A

LED unit

B

Address bus

C

Memory drive

D

Centre disk

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Address bus

Correct Answered :

Wrong Answered :

184. What is the full form of MIS in context of information systems?

A

Master Information System

B

Market Information System

C

Manager Information System

D

Management Information System

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Management Information System

Correct Answered :

Wrong Answered :

185. In MS Excel 2019, which of the following shortcut key is used to check spelling in active worksheet or selected range?

A

F7

B

F4

C

F6

D

F5

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

F7

Correct Answered :

Wrong Answered :

186. ______ allows a computer to interact with peripheral hardware device such as printer, scanner.

A

Productivity software

B

Educational software

C

Driver software

D

Media development software

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Driver software

Correct Answered :

Wrong Answered :

187. Which of the following web browser was developed by National Centre for Supercomputing Application (NCSA)?

A

Mosaic

B

Firefox

C

Netscape

D

Opera

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Mosaic

Correct Answered :

Wrong Answered :

188. The ______ attack floods the victim resource with traffic, making the resource appear busy.

A

DoS

B

Blackjack

C

Snooping

D

Eavesdropping

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

DoS

Correct Answered :

Wrong Answered :

189. In MS Word 2019, which of the following shortcut keys is used to move the cursor up by one paragraph?

A

Shift + Up arrow key

B

Shit + Left arrow key

C

Ctrl + Left arrow key

D

Ctrl + Up arrow key

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Ctrl + Up arrow key

Correct Answered :

Wrong Answered :

190. ______ is a non-impact printer.

A

Daisywheel

B

Laser

C

Band

D

Line

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Laser

Correct Answered :

Wrong Answered :

191. What is the full form of LED in the context of output devices?

A

Light Emitting Diode

B

Liquid Emitting Diode

C

Laser Emitting Diode

D

Light Emitting Display

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Light Emitting Diode

Correct Answered :

Wrong Answered :

192. Table, row and column are the terms associated with a ______ data model.

A

Network model

B

Hierarchical model

C

E-R model

D

Relational model

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Relational model

Correct Answered :

Wrong Answered :

193. What is the full form of CPU?

A

Control processing unit

B

Computer processing unit

C

Calculating processing unit

D

Central processing unit

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Central processing unit

Correct Answered :

Wrong Answered :

194. Twisted pair cable and coaxial cable are the different types of data transmission ______.

A

speed

B

topology

C

media

D

modes

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

media

Correct Answered :

Wrong Answered :

195. The evolution of computer to their present state is divided into ______ generations of computer, based on hardware and software development.

A

4

B

3

C

5

D

6

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

5

Correct Answered :

Wrong Answered :

196. ______ attempts all the possible permutation-combination of letters, numbers and special characters for cracking the password.

A

Hybrid attack

B

Dictionary attack

C

Brute force attack

D

Salami attack

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Brute force attack

Correct Answered :

Wrong Answered :

197. In MS Excel 2019, COUPDAYS is a ______ function

A

engineering

B

financial

C

statistical

D

database

Computer Science JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

financial

Correct Answered :

Wrong Answered :

198. The program written in high-level language is referred to as the _

A

Machine code

B

Binary code

C

Source code

D

Assembly code

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Source code

Correct Answered :

Wrong Answered :

199. Prior to their transmission the information signal and the carrier signal are combined and the process of combining these two signals is called ___

A

modulation

B

demodulation

C

amplification

D

distortion

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

modulation

Correct Answered :

Wrong Answered :

200. What is the full form of DRAM?

A

Dynamic Random Access Memory

B

Different Random Access Memory

C

Double Random Access Memory

D

Distance Random Access Memory

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Dynamic Random Access Memory

Correct Answered :

Wrong Answered :

201. In computer devices, ______ devices are used for providing the input to computer by moving the device to point to a location on computer monitor

A

positioning

B

pointing

C

printing

D

pinning

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

pointing

Correct Answered :

Wrong Answered :

202. What is the full form of ISDN in context of data transmission services?

A

Integrated Switched Dial Network

B

Internal Switched Dial Network

C

Internal Services Digital Network

D

Integrated Services Digital Network

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Integrated Services Digital Network

Correct Answered :

Wrong Answered :

203. Which input device is used by banking industry for faster processing of large volumes of cheques?

A

MICR

B

OCR

C

OMR

D

Card Render

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

MICR

Correct Answered :

Wrong Answered :

204. In context of computer devices, ______ are adjacent vertical lines of different width that are machine readable.

A

Bar graph

B

Bar codes

C

Plotter codes

D

Line codes

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Bar codes

Correct Answered :

Wrong Answered :

205. What is the full form of TPS in context of information systems?

A

Travel Program System

B

Trivial Program System

C

Transaction Processing System

D

Transaction Play System

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Transaction Processing System

Correct Answered :

Wrong Answered :

206. Which software is used to divide an individual drive into multiple logical drives, each with its own file system?

A

File manager

B

Disk space analyser

C

Disk partition editor

D

Disk compression

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Disk partition editor

Correct Answered :

Wrong Answered :

207. In MS Word 2019, which of the following shortcut keys is used to increase the font size by 1 point?

A

Ctrl + ]

B

Ctrl + [

C

Ctrl + {

D

Ctrl + }

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl + ]

Correct Answered :

Wrong Answered :

208. Scheduling the manner and sequence in which the operations are performed is known as ___

A

Souling

B

Searching

C

Storing

D

Controlling

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Controlling

Correct Answered :

Wrong Answered :

209. What is the full form of LCD in context of output devices?

A

Lime crystal display

B

Liquid crystal display

C

Laser crystal display

D

Light crystal display

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Liquid crystal display

Correct Answered :

Wrong Answered :

210. In MS PowerPoint 2019, which of the following shortcut keys is used to show or hide the grids?

A

Alt + F9

B

Ctrl + F9

C

Tab + F9

D

Shift + F9

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Shift + F9

Correct Answered :

Wrong Answered :

211. ____ is an unauthorised realtime interception or monitoring of private communication between two entities over a network.

A

DoS

B

Spoofing

C

DDoS

D

Eavesdropping

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

An eavesdropping attack, also known as a sniffing or snooping attack, is a theft of information as it is transmitted over a network by a computer, smartphone, or another connected device.
The attack takes advantage of unsecured network communications to access data as it is being sent or received by its user.

Correct Answered :

Wrong Answered :

212. An ______ describe some property or characteristics of the entity.

A

row

B

tuple

C

record

D

attribute

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

attribute

Correct Answered :

Wrong Answered :

213. IPv6 is a ______ bit numeric address

A

32

B

256

C

128

D

64

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

128

Correct Answered :

Wrong Answered :

214. Narrowband, Voiceband and Broadband are the different types of data transmission ______

A

speed

B

media

C

modes

D

channel

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

speed

Correct Answered :

Wrong Answered :

215. What is the full form of PDA.

A

Private Digital Assistant

B

Personal Data Assistant

C

Public Digital Assistant

D

Personal Digital Assistant

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Personal Digital Assistant

Correct Answered :

Wrong Answered :

216. ___ attack involves altering raw data just before it is processed by a computer and then changing it back after the processing is completed

A

Web Jacking

B

Salami Attack

C

Data diddling

D

Internet time theft

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Data diddling

Correct Answered :

Wrong Answered :

217. ___ refers to a sequence of instruction (software) substituted for hardware.

A

Firmware

B

Middleware

C

Adware

D

Spyware

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Firmware

Correct Answered :

Wrong Answered :

218. Which of the following is a file extension in MS PowerPoint 2019..

A

.pss

B

.pis

C

.pos

D

.pps

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

.pps

Correct Answered :

Wrong Answered :

219. ____ is a non-impact printer

A

Inkjet

B

Daisywheel

C

Band

D

Dot-matrix

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Inkjet

Correct Answered :

Wrong Answered :

220. What is the full form of OMR

A

Optical Mark Reader

B

Optical Mask Reader

C

Optical Magnet Reader

D

Optical Map Reader

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Optical Mark Reader

Correct Answered :

Wrong Answered :

221. Which part of instruction specify the basic instruction type?

A

Operator

B

Sign

C

Opcode

D

Operands

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Opcode

Correct Answered :

Wrong Answered :

222. Which of the following elements is used for p-type doping?

A

Arsenic

B

Boron

C

Bismuth

D

Phosphorus

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Boron

Correct Answered :

Wrong Answered :

223. What is the full form of CBIS in context of information systems?

A

Computer Based Information System

B

Computer Biased Information System

C

Controller Based Information System

D

Central Basic Information System

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Computer Based Information System

Correct Answered :

Wrong Answered :

224. Every CPU has built-in ability to execute a set of machine instruction called its ______ set

A

machine

B

program

C

instruction

D

operation

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

instruction

Correct Answered :

Wrong Answered :

225. A ______ is a program in execution.

A

record

B

file

C

triple

D

process

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

process

Correct Answered :

Wrong Answered :

226. ______ is any device or a circuit that changes, usually increases the amplitude of an analog signal

A

Repeater

B

Amplifier

C

Modifier

D

Sampler

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Amplifier

Correct Answered :

Wrong Answered :

227. In a ______ media, the data as are sent along a specific path through a wire or a cable.

A

guided

B

unguided

C

inguided

D

Non-guided

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

guided

Correct Answered :

Wrong Answered :

228. Which register is used to accumulate results and data to be operated upon?

A

Subtractor

B

Accumulator

C

Adder

D

Instruction

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Accumulator

Correct Answered :

Wrong Answered :

229. _____ is the amount of work that a system is able to do per unit time

A

Data time

B

Throughput

C

Seek time

D

Latency time

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Throughput

Correct Answered :

Wrong Answered :

230. In MS PowerPoint 2019, which of the following shortcut key is used to open the font dialog box?

A

Shift + F

B

Shift + T

C

Ctrl + F

D

Ctrl + T

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Ctrl + T

Correct Answered :

Wrong Answered :

231. What is the full form of GUI?

A

Graph user interface

B

Graphical User Interface

C

Graphics User Interpret

D

General User Interface

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Graphical User Interface

Correct Answered :

Wrong Answered :

232. Each MAC (Media Access Control) address is ______ bits in length

A

24

B

32

C

48

D

16

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

48

Correct Answered :

Wrong Answered :

233. The time required by the read/write head of magnetic tape to position itself on the specified track/cylinder is called __

A

latency time

B

transfer time

C

delay time

D

seek time

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

seek time

Correct Answered :

Wrong Answered :

234. Second generation computer uses ___

A

integrated circuit

B

transistor

C

vacuum tubes

D

resistor

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

transistor

Correct Answered :

Wrong Answered :

235. Which of following is an antivirus software

A

Solidworks

B

Bluefish

C

ViralBoost

D

Quick Heal

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Quick Heal

Correct Answered :

Wrong Answered :

236. Baud is equivalent to ___

A

nibble per second

B

byte per second

C

word per second

D

bits per second

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

bits per second

Correct Answered :

Wrong Answered :

237. Process management, memory management, file management etc. are the main function of _____

A

utilities

B

operating system

C

word processor

D

translator

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

operating system

Correct Answered :

Wrong Answered :

238. What is the minimum and maximum zoom size in MS PowerPoint 2019?

A

5 percent and 400 percent

B

10 percent and 400 percent

C

5 percent and 500 percent

D

10 percent and 500 percent

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

10 percent and 400 percent

Correct Answered :

Wrong Answered :

239. What is the full form of SDLC

A

Software Development Life Cycle

B

System Development Life Cycle

C

System Deployment Life Cycle

D

System Design Life Cycle

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Software Development Life Cycle

Correct Answered :

Wrong Answered :

240. A ______ is a display screen that can identify the occurrence and position of a touch inside the display region

A

trackball

B

joystick

C

stylus

D

touch screen

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

touch screen

Correct Answered :

Wrong Answered :

241. In ______ database approach, where the data description are stored in central location

A

symbol table

B

data dictionary

C

data table

D

data record

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

data dictionary

Correct Answered :

Wrong Answered :

242. Ethical hackers are also called as ______ hackers.

A

White hat

B

Grey hat

C

Black hat

D

Yellow hat

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

White hat

Correct Answered :

Wrong Answered :

243. Which of following is file extension in MS Excel 2019?

A

.xpbs

B

xlds

C

.xlsb

D

.xlci

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

.xlsb

Correct Answered :

Wrong Answered :

244. _ is a collection of people, procedures, software, databases and devices that supports problem specific decision making

A

Domain specific system

B

Domain support system

C

Decision support system

D

Decision supply system

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Decision support system

Correct Answered :

Wrong Answered :

245. ____ links several object modules and libraries to a single executable program

A

Assembler

B

Loader

C

Linker

D

Compiler

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Linker

Correct Answered :

Wrong Answered :

246. What is the full form of OSS

A

Other Source Software

B

Open System Software

C

Other System Software

D

Open Source Software

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Open Source Software

Correct Answered :

Wrong Answered :

247. Which of the following is system software

A

Database

B

Word processing

C

Operating system

D

Spread sheet

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Operating system

Correct Answered :

Wrong Answered :

248. Which of the following is a logical order of system architecture?

A

Hardware, application software, system software, user

B

Hardware, user, system software, application software

C

Hardware, system software, application software, user

D

Hardware, user, application software, system software

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Hardware, system software, application software, user

Correct Answered :

Wrong Answered :

249. Which of the following is a digital to analog converter?

A

Dual slope converter

B

R-2R ladder converter

C

SAR converter

D

Counter type converter

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

R-2R ladder converter

Correct Answered :

Wrong Answered :

250. Which of the following is a non-impact printers

A

Daisy wheel

B

Line

C

Dot matrix

D

Inkjet

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Inkjet

Correct Answered :

Wrong Answered :

251. Which of the following is based on the principle of photo voltaic effect?

A

Solar cell

B

Opto couplers

C

Photo transistors

D

PIN diode

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Solar cell

Correct Answered :

Wrong Answered :

252. In ______ transmission, a communication system groups characters into blocks and then adds a header trailer to each block to convert it into a frame

A

half duplex

B

synchronous

C

simplex

D

asynchronous

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

synchronous

Correct Answered :

Wrong Answered :

253. What is the full form of FDM in context of multiplexing technique

A

Frequency Duplex Multiplexing

B

Frequency Double Multiplexing

C

Frequency Division Multiplexing

D

Frequency Divide Multiplexing

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Frequency Division Multiplexing

Correct Answered :

Wrong Answered :

254. If a letter is to be typed in capital, then which of the following key is used with that letter?

A

Alt

B

Ctrl

C

Tab

D

Shift

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Shift

Correct Answered :

Wrong Answered :

255. Which of the following is a semiconductor

A

Silicon

B

Carbon

C

Thorium

D

Copper

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Silicon

Correct Answered :

Wrong Answered :

256. A ______ is a non-impact printer which uses a laser beam to produce an image on a negatively charged cylindrical drum.

A

chain

B

drum

C

inkjet

D

laser

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

A laser printer uses a combination of the laser beam and electrophotographic techniques. Laser printing is an electrostatic digital printing process. It produces high-quality text and graphics by repeatedly passing a laser beam back and forth over a negatively charged cylinder called a "drum" to define a differentially charged image. The drum then selectively collects electrically charged powdered ink (toner), and transfers the image to paper, which is then heated in order to permanently fuse the text, imagery, or both. As with digital photocopiers, laser printers employ a xerographic printing process.

Correct Answered :

Wrong Answered :

257. Which of the following is antivirus software

A

Tally

B

Photoshop

C

EtherCalc

D

Norton

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Norton

Correct Answered :

Wrong Answered :

258. Which of the following represents a valid email id?

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

[email protected]

Correct Answered :

Wrong Answered :

259. In MS Excel 2019, DMAX is a ______ function

A

database

B

statistical

C

date and time

D

financial

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

database

Correct Answered :

Wrong Answered :

260. _____ contains a photocell in a small tube and is used to select objects directly on the computer screen

A

Touch screen

B

Light pen

C

Joystick

D

Mouse

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Light pen

Correct Answered :

Wrong Answered :

261. Which software are used to clean and optimize the windows registry by deleting the old registry keys that are no longer in use?

A

Space cleaner

B

Registry cleaner

C

Disk cleaner

D

Window cleaner

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Registry cleaner

Correct Answered :

Wrong Answered :

262. What is the full form of FSK in context of data modulation technique?

A

Frequency Sign Keying

B

Frequency Shift Keying

C

Frequency Shape Keying

D

Frequency Signal Keying

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Frequency Shift Keying

Correct Answered :

Wrong Answered :

263. Which database model organizes its data elements as multiple tables with rows and columns?

A

Hierarchical

B

Relational

C

Network

D

Object oriented

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Relational

Correct Answered :

Wrong Answered :

264. What is the full form of FDM in 3D printing?

A

Fused Direct Making

B

Fused Deposition Modeling

C

Fused Deposition Making

D

Fused Direct Modeling

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Fused Deposition Modeling

Correct Answered :

Wrong Answered :

265. Personal computer, laptop, tablet are the example of which type of the computer?

A

Supercomputer

B

Mainframe

C

Microcomputer

D

Minicomputer

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Microcomputer

Correct Answered :

Wrong Answered :

266. In MS Excel 2019, which of the following shortcut key is used to go to the view tab?

A

Alt + W

B

Ctrl + W

C

Alt + V

D

Ctrl + V

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Alt + W

Correct Answered :

Wrong Answered :

267. In MS Word 2019, which of the following shortcut keys is used to copy the selected formatting?

A

Ctrl + Shift + C

B

Ctrl + C

C

Ctrl + Alt + C

D

Alt + Shift + C

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl + Shift + C

Correct Answered :

Wrong Answered :

268. What is the full form of BIOS?

A

Board Input Output System

B

Basic Input Output System

C

Based Input Output System

D

Booting Input Output System

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Basic Input Output System

Correct Answered :

Wrong Answered :

269. In SSL Digital Certificate, what is the full form of SSL?

A

Single Socket Layer

B

Secure Socket Layer

C

Single Stable Layer

D

Secure Stable Layer

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Secure Socket Layer

Correct Answered :

Wrong Answered :

270. Which of the following amplifiers uses p-n junction diode as a feedback element?

A

Differentiator

B

Log Amplifier

C

Square wave generator

D

Integrator

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Log Amplifier

Correct Answered :

Wrong Answered :

271. _____ are the minority carriers in case of n-type semiconductors

A

Neutrons

B

Electrons

C

Holes

D

Photons

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Holes

Correct Answered :

Wrong Answered :

272. Which type of language a computer understand without using a translation program?

A

High level language

B

Middle level language

C

Machine language

D

Assembly language

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Machine language

Correct Answered :

Wrong Answered :

273. ______ represent alphanumeric data by a combination of adjacent vertical lines by varying their width and the spacing between them.

A

Line code

B

Cheque code

C

Mark code

D

Bar code

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Bar code

Correct Answered :

Wrong Answered :

274. When entire CPU (both CU and ALU) is contained on a single tiny silicon chip it is known as ______.

A

macroprocessor

B

middle processor

C

miniprocessor

D

microprocessor

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

microprocessor

Correct Answered :

Wrong Answered :

275. Which register holds information on its way to and from memory?

A

Memory Backup Register

B

Memory Buffer Register

C

Memory Bank Register

D

Memory Address Register

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Memory Buffer Register

Correct Answered :

Wrong Answered :

276. What is the full form of PDA?

A

Personal Discrete Assistant

B

Personal Data Assistant

C

Personal Digit Assistant

D

Personal Digital Assistant/Assistants

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Personal Digital Assistant/Assistants

Correct Answered :

Wrong Answered :

277. A magnetic tape has data recording density of 90000 bytes per inch. It has a tape speed of 200 inches per second. What is its data transfer rate (approximately)?

A

90 MB per second

B

135 MB per second

C

180 MB per second

D

45 MB per second

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

180 MB per second

Correct Answered :

Wrong Answered :

278. The degradation of signal due to internal or external disturbance is called __

A

repetition

B

distortion

C

modulation

D

amplification

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

distortion

Correct Answered :

Wrong Answered :

279. ____ is an inference or conclusion drawn from information

A

Data

B

Knowledge

C

Logic

D

Reference

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Knowledge

Correct Answered :

Wrong Answered :

280. All computer systems stores, receive and share information. Such information stored in units is called ___

A

Record

B

Structure

C

Arrays

D

Files

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Files

Correct Answered :

Wrong Answered :

281. Data ______ means having different data values for the common fields in different file

A

backup

B

redundancy

C

inconsistency

D

integrity

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

inconsistency

Correct Answered :

Wrong Answered :

282. In MS Excel 2019, sort & filter can be found under which of the following tabs?

A

Data

B

View

C

Formulas

D

Insert

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Data

Correct Answered :

Wrong Answered :

283. OCR-A is the one of the standard form font of OCR. What is the full form of A?

A

Australian

B

Asian

C

American

D

African

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

American

Correct Answered :

Wrong Answered :

284. Magnetic disk, Magnetic tape, optical disk, are example of which type of memory?

A

Main

B

Primary

C

Cache

D

Secondary

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Secondary

Correct Answered :

Wrong Answered :

285. A diagrammatic representation of the computer program is known as ___

A

Barchart

B

Flowchart

C

Pseudocode

D

Program

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Flowchart

Correct Answered :

Wrong Answered :

286. Which of the following is a file extension in MS PowerPoint 2019.

A

.ppa

B

.pja

C

.pna

D

.poa

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

.ppa

Correct Answered :

Wrong Answered :

287. ______ is a malware, that looks like a legitimate software and once it tricks a user into installing it

A

Trojan

B

Spyware

C

Ransomware

D

Adware

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Trojan

Correct Answered :

Wrong Answered :

288. RJ 45 is a ______ pin connector that is used exclusively with Ethernet cables for networking

A

10

B

6

C

8

D

4

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

8

Correct Answered :

Wrong Answered :

289. Word-processing software, spread sheet software, database software are the example of _____

A

application software

B

operating system

C

system software

D

translator

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

application software

Correct Answered :

Wrong Answered :

290. _____ is the process of storing data and instructions to make them readily available for initial or additional processing as and when required

A

Inputting

B

Arranging

C

Storing

D

Executing

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Storing

Correct Answered :

Wrong Answered :

291. Keyboard device, Point-and-draw devices, Data Scanning devices etc., are the classification of which type of devices?

A

Output

B

Memory

C

Input

D

Printer

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Input

Correct Answered :

Wrong Answered :

292. __ are used to identify coding errors at different stages of software development

A

Translator

B

Linker

C

Debugger

D

Loader

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Debugger

Correct Answered :

Wrong Answered :

293. Antivirus software :

A

Weebly

B

Avast

C

Creo

D

BugsBee

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Avast

Correct Answered :

Wrong Answered :

294. In MS PowerPoint 2019, which of the following shortcut key is used to open the replace dialog box?

A

Ctrl + H

B

Shift + H

C

Shift + R

D

Ctrl + R

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl + H

Correct Answered :

Wrong Answered :

295. _____ is the diagrammatic representation of the logic for solving a task

A

Program

B

Pseudo code

C

Flowchart

D

Software

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Flowchart

Correct Answered :

Wrong Answered :

296. Seek time is _____

A

time for data reading

B

time taken for desired sector of the track to come under read/write head

C

time taken to move the read/write head to desired track

D

time for data transfer

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

time taken to move the read/write head to desired track

Correct Answered :

Wrong Answered :

297. What is the full form of OMR?

A

OPTIC MARKS READER

B

OPTICAL MARK RECOGNITION

C

OPTICAL MASK RECOGNITION

D

OPTIC MASKS RECOGNIZER

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

OPTICAL MARK RECOGNITION

Correct Answered :

Wrong Answered :

298. ______ is an example of guided data transmission media.

A

Twisted pair

B

Satellite transmission

C

Microwave transmission

D

Radio transmission

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Twisted pair

Correct Answered :

Wrong Answered :

299. Which of the following is an application software?

A

Utility programs

B

Operating system

C

Spread sheet software

D

Programming language translators

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Spread sheet software

Correct Answered :

Wrong Answered :

300. What is the full form of RAM?

A

RANDOM ACCESS MEMORY

B

READ ACCESS MEMORY

C

REAL ACCESS MEMORY

D

RANDOM ALTERNATE MEMORY

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

RANDOM ACCESS MEMORY

Correct Answered :

Wrong Answered :

301. ______ is a sequential access storage device

A

Magnetic disk

B

Optical disk

C

Floppy disk

D

Magnetic tape

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Magnetic tape

Correct Answered :

Wrong Answered :

302. Which shortcut key is used to close the workbook in the MS-Excel?

A

Ctrl+O

B

Alt+W

C

Ctrl+W

D

Alt+C

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Ctrl+W

Correct Answered :

Wrong Answered :

303. Electronic systems that transfer data from one point to another are called ___

A

data collecting system

B

data communication system

C

data storage system

D

data controlling system

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

data communication system

Correct Answered :

Wrong Answered :

304. Packet sniffing, E-mail hacking and password cracking are used to ______ access to the system

A

self

B

personal

C

authorized

D

unauthorized

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

unauthorized

Correct Answered :

Wrong Answered :

305. In which year domain name system was introduced?

A

1983

B

1987

C

1981

D

1984

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Paul Mockapetris expanded the Internet beyond its academic origins by inventing the Domain Name System (DNS) in 1983.

Correct Answered :

Wrong Answered :

306. What is the full form of ALU?

A

Analog Logic Unit

B

Alternate Logic Unit

C

Algorithmic Logic Unit

D

Arithmetic Logic Unit

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Arithmetic Logic Unit

Correct Answered :

Wrong Answered :

307. What is the function of Ctrl+O in the MS-Word?

A

Create a document

B

Open the document

C

Close the document

D

Save the document

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Open the document

Correct Answered :

Wrong Answered :

308. What is the full form of OSS?

A

OPEN SIGNAL SOFTWARE

B

OPEN SOURCE SOFTWARE

C

OPEN STORE SOFTWARE

D

OPEN SYSTEM SOFTWARE

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

OPEN SOURCE SOFTWARE

Correct Answered :

Wrong Answered :

309. What is the shortcut key to expand or collapse the ribbon in MS-powerpoint?

A

Ctrl+F4

B

Ctrl+F1

C

Ctrl+F2

D

Ctrl+F3

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Ctrl+F1

Correct Answered :

Wrong Answered :

310. Which input device is used to convert bitmap images of characters to equivalent ASCII code?

A

Barcode Device

B

MICR Device

C

OMR Device

D

OCR Device

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

OCR Device

Correct Answered :

Wrong Answered :

311. ______ is a software code intentionally included into a system with the intention to harm the system

A

Spyware

B

Firmware

C

Malware

D

Adware

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Malware

Correct Answered :

Wrong Answered :

312. 1 picosecond = ______ seconds.

A

10-6

B

10-15

C

10-9

D

10-12

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

10-12

Correct Answered :

Wrong Answered :

313. ______ allow data entry into a computer by processing a set of keys.

A

Keyboard device

B

OCR device

C

Point-and-draw devices

D

Image scanner

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Keyboard device

Correct Answered :

Wrong Answered :

314. What is the full form of DDL in database management System?

A

Domain Definition Language

B

Data Demand Language

C

Data Destination Language

D

Data Definition Language

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Data Definition Language

Correct Answered :

Wrong Answered :

315. What is the full form of PSTN in context of networks?

A

Public Signal Telephone Network

B

Personal Switched Telephone Network

C

Private Switched Telephone Network

D

Public Switched Telephone Network

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Public Switched Telephone Network

Correct Answered :

Wrong Answered :

316. Rotational speed of a magnetic disk is 3600 rpm. It can transfer 128 kilobytes data in one full revolution. What is the transfer rate?

A

128 kb/sec

B

7680 kb/sec

C

1280 kb/sec

D

3840 kb/sec

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

7680 kb/sec

Correct Answered :

Wrong Answered :

317. PLL stands for ______.

A

Phase Locked Logic

B

Phase Locked Loop

C

Primary Locked Loop

D

Primary Logic Loop

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Phase Locked Loop

Correct Answered :

Wrong Answered :

318. In case of operational amplifiers, the term CMRR stands for ______.

A

Collector mode real ratio

B

Common mode random ratio

C

Collector mode rejection ratio

D

Common mode rejection ratio

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Common mode rejection ratio

Correct Answered :

Wrong Answered :

319. 1 petabytes = ______ bytes.

A

1015

B

109

C

1012

D

1018

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

1015

Correct Answered :

Wrong Answered :

320. How many function keys are there in a QWERTY keyboard?

A

8

B

12

C

10

D

9

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

12

Correct Answered :

Wrong Answered :

321. ______ port transmits one bit of data through a single wire and is used to connect external modems, plotters etc.

A

Serial

B

Glass

C

Number

D

VDU

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Serial

Correct Answered :

Wrong Answered :

322. Which of the following is the fourth step of SDLC?

A

Testing and debugging

B

Maintenance

C

System analysis and design

D

Deployment

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Testing and debugging

Correct Answered :

Wrong Answered :

323. Which of the following is a European standard font for OCR?

A

OCR – B

B

OCR – C

C

OCR – D

D

OCR – A

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

OCR – B

Correct Answered :

Wrong Answered :

324. Which printer consist of tiny nozzles and as the paper moves, nozzles spray ink on it, forming characters and images?

A

drum

B

chain

C

laser

D

Inkjet

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Inkjet

Correct Answered :

Wrong Answered :

325. Which of the following is a property of a virus program?

A

It never spreads across any network

B

Virus doesn`t infect an executable file or program

C

It can never be attached to other healthy programs

D

It is difficult to trace a virus after it has spread across a network

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

It is difficult to trace a virus after it has spread across a network

Correct Answered :

Wrong Answered :

326. A ______ is an electromechanical device which is used to input alphanumeric data into a computer.

A

Keyboard

B

Trackball

C

Mouse

D

Joystick

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Keyboard

Correct Answered :

Wrong Answered :

327. ______ is a software for hardware.

A

Firmware

B

Middleware

C

Adware

D

Spyware

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Firmware

Correct Answered :

Wrong Answered :

328. In MS Access 2019, relationships can be found under which tab?

A

Database tools

B

External data

C

Create

D

Home

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Database tools

Correct Answered :

Wrong Answered :

329. ______ in a computer system is a method of bypassing normal authentication, securing remote access to a computer, obtaining access to plain text and so on while attempting to remain undetected.

A

Rootkits

B

Spyware

C

Botnets

D

Backdoors

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Backdoors

Correct Answered :

Wrong Answered :

330. Which software are used to make a copy of the information stored on a disk?

A

System manager

B

Registry manager

C

File manager

D

Backup utilities

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Backup utilities

Correct Answered :

Wrong Answered :

331. ______ is used to define the structure of a database.

A

Report generator

B

Data manipulation language

C

Query language

D

Data definition language

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Data definition language

Correct Answered :

Wrong Answered :

332. Primary storage is also known as ______.

A

Main memory

B

Auxiliary storage

C

Secondary memory

D

Prime memory

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Main memory

Correct Answered :

Wrong Answered :

333. In MS Excel 2019, which of the following shortcut keys is used to select an entire column in a worksheet?

A

Ctrl + Spacebar

B

Tab + Spacebar

C

Alt + Spacebar

D

Shift + Spacebar

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

Ctrl + Spacebar

Correct Answered :

Wrong Answered :

334. Which of the following is a type of view in MS PowerPoint 2019?

A

Draft

B

Print Layout

C

Reading view

D

Web layout

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Reading view

Correct Answered :

Wrong Answered :

335. A ______ is a text file containing a string of information which stores browsing information on the hard disk of your computer.

A

cookies

B

node

C

add-on

D

plug-ins

Economics JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

cookies

Correct Answered :

Wrong Answered :

336. Notebook computer, desktop computer, handheld computer are the example of which type of computer?

A

Minicomputer

B

Microcomputer

C

Mainframe

D

Supercomputer

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Microcomputer

Correct Answered :

Wrong Answered :

337. What is the full form of CAM?

A

Computer Add Manufacturing

B

Computer Aided Mining

C

Computer Add Mining

D

Computer Aided Manufacturing

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Computer Aided Manufacturing

Correct Answered :

Wrong Answered :

338. Which of the following is a sequential access device?

A

CD–ROM

B

DVD

C

Magnetic tape

D

Memory card

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Magnetic tape

Correct Answered :

Wrong Answered :

339. In context of computer devices, ______ is used to input data directly into the computer from the source document without copying and typing the data.

A

monitor

B

hard disk

C

joystick

D

scanner

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

scanner

Correct Answered :

Wrong Answered :

340. ______ is processed, manipulated and interpreted data.

A

Facts

B

Information

C

Data

D

Knowledge

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Information

Correct Answered :

Wrong Answered :

341. Which inputs device is used to recognize a pre-specified type of mark made by pencil or pen?

A

Mouse

B

Magnetic-Ink Character Recognition

C

Optical Mark Reader

D

Bar Code Reader

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Optical Mark Reader

Correct Answered :

Wrong Answered :

342. Machine language is written as a strings of ______ and ______.

A

2, 3

B

0, 1

C

3, 4

D

1, 2

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

0, 1

Correct Answered :

Wrong Answered :

343. The gradual deterioration of signal strength across long distance is called ______.

A

noise

B

sampling

C

disturbance

D

attenuation

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

attenuation

Correct Answered :

Wrong Answered :

344. Which register holds address of the active memory location?

A

Memory Buffer Register

B

Memory Backup Register

C

Memory Access Register

D

Memory Address Register

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Memory Address Register

Correct Answered :

Wrong Answered :

345. How many bits are there in a nibble?

A

2

B

1

C

3

D

4

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

4

Correct Answered :

Wrong Answered :

346. Which one is used as guided media for data transmission?

A

Microwave

B

Twisted pair

C

Radio

D

Infrared

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Twisted pair

Correct Answered :

Wrong Answered :

347. In which year was the first version of Wi-fi standard introduced?

A

1999

B

1995

C

1997

D

1993

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

1997

Correct Answered :

Wrong Answered :

348. A ______ communication system can transmit data in once data in one direction only.

A

complete

B

connected

C

duplex

D

simplex

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

simplex

Correct Answered :

Wrong Answered :

349. Which worm is also known as the Great Worm?

A

Nimda

B

Morris worm

C

ILOVEYOU

D

Code Red

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Morris worm

Correct Answered :

Wrong Answered :

350. An ______ device is an electromechanical device that accepts data from outside world and translate them into a from computer can interpret.

A

Controlling

B

Output

C

Input

D

Accessing

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : C
Explanation :

Input

Correct Answered :

Wrong Answered :

351. In MS Excel 2019, which of the following shortcut key is used to bold the text of selected cell?

A

Ctrl + 3

B

Ctrl + 4

C

Ctrl + 5

D

Ctrl + 2

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : D
Explanation :

Ctrl + 2

Correct Answered :

Wrong Answered :

352. Data ______ means storing the same data at multiple locations

A

independence

B

redundancy

C

inconsistency

D

shared

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

redundancy

Correct Answered :

Wrong Answered :

353. What is the full form ASCII?

A

American Standard Code For Information Interchange

B

Asian Standard Code For Information Interchange

C

African Standard Code For Information Interchange

D

America Standard Code For Input Interchange

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

American Standard Code For Information Interchange

Correct Answered :

Wrong Answered :

354. Arrange the steps of SDLC in ascending order.
1. Requirement Specification
2. Maintenance
3. Analysis and Design

A

1-3-2

B

1-2-3

C

2-3-1

D

3-2-1

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : A
Explanation :

1-3-2

Correct Answered :

Wrong Answered :

355. ______ refers to the physical devices of a computer system.

A

Adware

B

Hardware

C

Firmware

D

Software

Computer JSA 2021 Report Question
Correct Answer : B
Explanation :

Hardware

Correct Answered :

Wrong Answered :